10 diferențe între clasa medie și bogați

Clasa medie? Poți fi considerat o persoană de clasă medie? Nu ești sărac, dar nu ești bogat … încă. Se pare că numărul reprezentanților clasei de mijloc este în scădere, potrivit datelor din ultimele câteva decenii. Aceasta înseamnă că în viitor este mai puțin probabil ca tu să te poți identifica în clasa medie. Vei fi probabil sărac sau bogat.  Din care categorie vrei să faci parte?

Dacă vrei să fii pe lista celor bogați, trebuie să începi să gândești ca un bogat. Iată 10 diferențe între clasa de mijloc și oamenii bogați …

1. Reprezentantul clasei de mijloc trăiește confortabil, cel bogat acceptă neplăcerile

Este convenabil să lucrați la munca „sigură”. Este convenabil să lucrezi pentru altcineva. Clasa de mijloc crede că, dacă te simți confortabil, ești fericit, dar bogații înțeleg că lucrurile extraordinare se întâmplă atunci când ne aflăm în situații inconfortabile. Lansarea unei afaceri este un risc și riscurile pot fi incomode, dar este nevoie de un pic de risc pentru a crea bogăție și a obține rezultate foarte bune.

Ieși din zona de confort. Uită-te la toate opțiunile tale. Dacă vrei să devii bogat, ar trebui să fii cel puțin puțin inconfortabil. S-ar putea să trebuiască să cunoști și eșecul, și asta e minunat, pentru că dacă nu pierzi, nu faci prea mult.

2. Clasa de mijloc trăiește mai presus de abilitățile lor, iar bogații – mai jos

Nu vei vedea un milionar mediu într-o mașină de lux sau o casă uriașă. Bogații nu cheltuiesc bani pentru ceea ce se depreciază, îi cheltuiesc pe ceea ce este valoros și trăiesc sub capacitățile lor. În medie, bogații nu cumpără cea mai scumpă și nouă mașină, potrivit cercetărilor din cartea My Visionary Millionaire. Chiar dacă își pot permite „cel mai la modă” Cadillac, de obicei nu îl cumpără.

Amintește-ți, dacă câștigi un milion de dolari pe an și cheltui aceeași sumă, atunci ești fălit.

3. Oamenii din clasa mijlocie urcă pe scara carierei, cei bogați dețin această scară

Reprezentanții clasei de mijloc tind să lucreze pentru altcineva. Au o slujbă. Carieră. Reprezentanții clasei de mijloc superioare tind să lucreze pentru ei înșiși. Ei dețin jobul. Bogații dețin de obicei o afacere. Ei dețin această scară de carieră, pe care urcă clasa de mijloc. Bogații înțeleg că au nevoie de mai mulți oameni pentru a lucra pentru ei să facă mai mulți bani. Bogații înțeleg puterea veniturilor pasive.

4. Clasa de mijloc este prietenă cu toată lumea, în timp ce bogații își aleg rațional cercul social

Bogații înțeleg că atunci când vă înconjurați cu oameni de succes, propriul succes va veni în continuare. În același mod, având un cerc de oameni fără succes, rezultatul în sine poate fi preconizat. De obicei, venitul tău este media aritmetică a venitului celor mai apropiați trei prieteni. Dacă dorești să câștigi mai mult, comunică cu persoanele care câștigă mai mult. Lucrul este că viziunea voastră despre lume coincide cu viziunea asupra lumii a oamenilor de succes. Dacă vrei să fii bogat, trebuie să gândești ca un bogat.

5. Reprezentanții clasei de mijloc lucrează pentru a câștiga bani, bogații – pentru a învăța 

Reprezentanții clasei de mijloc sunt ușor de convins să schimbe locul de muncă atunci când cineva le oferă mai mulți bani. Bogații înțeleg că esența muncii nu este în bani, mai ales la începutul unei cariere. Esența este dezvoltarea abilităților și trăsăturilor care sunt necesare pentru a deveni bogați. Aceasta înseamnă să lucrați ca un agent de vânzări pentru a înțelege mai bine lumea vânzărilor. Sau poate însemna că lucrați într-o bancă pentru a înțelege mai bine contabilitatea. Dacă vrei să fii bogat, trebuie să lucrezi pentru a învăța abilitățile de care ai nevoie pentru a deveni bogat. Majoritatea bogaților nu sunt bogați pentru că au salarii mari.

6. Clasa de mijloc are lucruri, iar bogații au bani

Ne întoarcem la mașini la modă și case mari. Aceasta este ceea pe ce mulți oameni din clasa mijlocie cheltuiesc banii. Faceți o plimbare în jurul zonei unde locuiesc oameni de clasă mijlocie și veți vedea cele mai recente mașini, designul scump și casele de lux. Bogații înțeleg că, pentru a deveni bogați, trebuie să vrei mai mulți bani decât lucruri. Dacă cumpărați în mod constant ceva, banii vor dispărea. Aceasta funcționează interesant. De exemplu, Warren Buffett mai locuiește în casa pe care a cumpărat-o în 1958. Și a plătit doar 31,5 mii de dolari.

Nu mai cumpărați lucruri și concentrați-vă asupra salvării, economisirii și investirii banilor. Dacă sunteți un shopaholic, cumpărați active. Fiți interesat să investiți și apoi căutați oferte profitabile pe acțiuni și companii, și nu pe pantofi și electronice. Și totuși, esența nu stă în economisirea banilor.

7. Clasa de mijloc se concentrează pe economii, bogații – pe câștiguri

Economiile sunt importante. Investițiile pot fi mai importante, dar câștigul salarial este un avantaj pentru ambele. Înțelegeți că trebuie să salvați și să investiți, dar pentru a atinge cu adevărat obiective incredibile, trebuie să câștigați mai mult. Bogații înțeleg acest lucru și lucrează pentru a crea mai multe modalități de a câștiga bani și de a câștiga mai mult din acele căi care sunt deja deschise. Dacă într-adevăr doriți să deveniți bogați, lucrați pe capacitatea de a câștiga, nu pe capacitatea de a economisi.

8. Reprezentanții claselor de mijloc abordează banii emoțional, bogați – logic

Steve Sebold a chestionat peste 1.200 de oameni bogați în ultimii 30 de ani pentru cartea sa „Cum gândesc oamenii bogați” și, potrivit lui, există peste 100 de diferențe între modul în care oamenii bogați se uită la bani în comparație cu oamenii de clasă mijlocie. Una dintre principalele diferențe pe care le-a descoperit este că clasa de mijloc se uită la bani prin prisma emoțiilor, iar bogații – prin prisma logicii. Deciziile financiare emoționale va distruge finanțele. Warren Buffett explică faptul că investiția este mult mai strâns legată de controlul emoțiilor decât de bani. Emoțiile îi fac pe oameni să cumpere și să vândă ieftin. Emoțiile creează acorduri de afaceri periculoase. Luați emoțiile de aici și faceți referire la logică.

9. Reprezentanții clasei de mijloc își subestimează potențialul lor, bogații stabilesc obiective uriașe.

Clasa de mijloc stabilește obiective. Uneori. Dar limita acestor obiective este diferită pentru clasa de mijloc și pentru cei bogați. Clasa de mijloc stabilește obiective sigure, ușor de realizat. Obiectivele bogaților par imposibile, dificile sau nebune. Dar ei știu că pot fi atinse. Totul se îndreaptă spre viziunea corectă a lumii.

Când stabiliți obiective, întrebă-te dacă pot fi mai mari. Întreabă-te dacă e tot ce poți face sau poți face mai mult. Cred că puteți face mai mult.

10. Clasa de mijloc crede în munca grea, în timp ce cei bogați cred în optimizare

Munca grea este o necesitate. Pentru noi toți. Dacă doriți să ajungeți în partea de sus (indiferent ce înseamnă pentru dvs.), trebuie să lucrați. Problema este că doar munca grea rar te face bogat. Nu poți deveni bogat făcând totul singur. Pentru a deveni cu adevărat bogat și a rămâne așa, trebuie să optimizați. Optimizarea funcționează în moduri diferite, de la atragerea resurselor terțe la investiții. Cu cât optimizați mai mult, cu atât mai mult timp veți fi liberi să lucrați la ceea ce este cu adevărat important în afacerea și viața dvs.

Unele dintre diferențele dintre clasa de mijloc și bogați sunt uriașe, în timp ce unele pot părea simple și nesemnificative. De fapt, dacă vrei să devii bogat, trebuie să gândești și să te comporți ca un bogat.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.