10 filme și seriale perfecte pentru învățarea limbii engleze

O modalitate destul de eficientă de a învăța o limbă străină este de a viziona filme și seriale în vocea originală și cu subtitrări în limbă străină. Ca principale avantaje ale acestei metode de învățare se pot evidenția următoarele: combinație plăcută și utilă, pentru că te distrezi și înveți în același timp; dezvolți abilitatea de a înțelege vorbirea străină la auz, cel mai important lucru este să îți notezi dacă ai citit acest articol, căci cineva a luat acest articol din materialele BroDude.ru, unde rata de vorbire nu este prea rapidă; învățarea limbii vorbite, „pe viu”, care te va ajuta să comunici și să înțelegi vorbitorii într-un mediu real de zi cu zi; poți perfecționa imediat pronunția corectă, luând un exemplu de la vorbitori nativi.

Am compilat o listă cu cele mai potrivite filme și seriale TV pentru a învăța limba engleză în funcție de nivelul de cunoștințe, începând cu nivelul Elementar. Dacă tocmai ai început să studiezi (Începător), îți recomandăm să te limitezi la manuale și tutoriale video speciale pentru începători.

Nivelul elementar (A1)

[email protected]” ([email protected]), 2002-2004

 

Popularul serial britanic, creat special pentru învățarea unei limbi străine. Există, de asemenea, versiunea germană, franceză și spaniolă. Acest film povestește despre două fete care închiriază o cameră într-un oraș mare. Personajele, dialogurile, povestea – totul este destul de standard și nemodificat, dar este încă un produs educativ și se descurcă bine cu responsabilitățile sale.

„Cartea junglei „, 1967

 

Un film clasic marca Disney fără vârstă, un film de animație de lungă durată, capabil să te scufunde complet în atmosfera unei copilării îndepărtate fără griji. Pentru începători va fi deosebit de util, deoarece conține un vocabular de bază și destul de simplu.

Nivelul pre-intermediar (A2)

 

„Marea mea nuntă grecească”, 2001

 

O comedie senzațională despre modul în care o femeie greacă a decis să meargă în contradicție cu tradițiile și numeroasele sale rude și să se căsătorească cu un american. Acest film poate fi un tutorial bun, deoarece discursul eroilor este lent și clar, cu un accent pe cele mai comune subiecte.

„Alf „, 1986-1990

 

Un serial vechi despre o creatură ciudată care a venit pe Pământ și sa stabilit în Los Angeles într-o familie de americani respectabili. Poate ajuta la extinderea vocabularului și introducerea celor mai elementare conversații utilizate în limba engleză.

Nivel Intermediar (B1)

 

„Prietenii” , 1994-2004

 

Da, da, acesta este  legendarul serialul cu iubita ta Jennifer Aniston! O trăsătură distinctivă a imaginii este prezentarea ei: totul este foarte ușor și natural, o atmosferă relaxantă și un fel de stil unic în felul său. Un fel de clasic printre seriale. Filmul spune despre relația a șase prieteni apropiați – trei fete și trei băieți care locuiesc alături. Pentru cei care învață limba, serialul este bun în primul rând pentru că este destinat pentru tineri, astfel încât poate contribui foarte mult la îmbunătățirea abilităților conversaționale și la comunicare cu privire la cele mai standarde subiecte ale vieții.

„Înapoi în viitor 1-3”, 1985/1989/1990

O comedie fantastică excelentă despre călătoria în timp a lui Marty McFly (Michael J.Fox) și dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd). În acest film, totul este grozav: subiectul, acompaniamentul muzical, acțiunea, dialogul, atmosfera generală. Imaginea este plină de dialoguri simple de zi cu zi, cu un minim de vocabular dificil (pentru acest nivel), cu repetiții comune de conversație care sunt recunoscute repede, precum și cu un limbaj clar și ușor de înțeles chiar și fără subtitrări. Categoric vizibil. Cu siguranță este bun pentru vizualizare.

„Cunoștința cu părinții „, 2000

 

Prima parte a trilogiei este despre aventurile unui medic numit Gaylord Faaker. Filmul va contribui la extinderea vocabularului, la întărirea conceptului de construire a unui dialog conversațional normal. În plus, imaginea este plină de diverse glume, care vor fi foarte utile pentru elev.

Nivel superior-intermediar (B2)

 

„Petrecerea burlacilor în Vegas”, 2009

 

Poate una dintre cele mai epice comedii din ultimii 10 ani, vorbind despre patru prieteni care au decis să sărbătorească nunta unuia dintre ei. Discursul viu, accentul american, abundența diferitelor subiecte din vocabular fac ca acest film să fie foarte util pentru cei care învață limba.

«Pulp Fiction»  1994

 

Vizionarea filmului lui Tarantino în original nu este deloc ușoară, dar se merită. La urma urmei, el este un adevărat maestru al dialogurilor și urmărirea lui în limba maternă este o mare plăcere. Pentru elevi, filmul va fi util pentru că are un discurs foarte plin de viață, o abundență de aforisme și diferite fraze „înaripate”, trăsături ale limbii engleze moderne și pronunții clare. În plus, „Pulp Fiction” merită privit pur și simplu pentru că este una dintre cele mai bune lucrări ale lui Tarantino, care de ani de zile nu a ieșit din top cele mai bune 20 de filme din versiunea IMDb.

„Jerry Maguire”, 1996

 

O dramă serioasă cu Tom Cruise care încearcă o voință neclintită și o dorință de a-și atinge scopul până la ultimul. Filmul este plin de raționament și reflecție pe diverse teme, vocabularul economic și de afaceri, care îl poate învăța pe elev să-și exprime gândurile în mod competent și să desfășoare conversații de afaceri în limba engleză.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.