10 gesturi inconștiente care te fac mai puțin atractiv - #dozadesucces

10 gesturi inconștiente care te fac mai puțin atractiv

Limbajul corpului tău poate transmite celuilalt un mesaj foarte clar – și uneori nu este deloc ceea ce ți-ai dori …

Pe lângă limbajul verbal, comunicăm cu oamenii din jurul nostru și cu ajutorul limbajului corpului – aceasta ne ajută să înțelegem ce înseamnă cu adevărat interlocutorul și cum se simte în timpul unei conversații. Ceea ce faci cu mâinile, gâtul, talia și așa mai departe poate transmite un mesaj foarte clar unei alte persoane – și uneori deloc ceea ce ai dori să transmiți.

Mai jos este o listă de gesturi și poziții de evitat – cu excepția cazului în care, desigur, dorești să îți pierzi atractivitatea în ochii altor persoane!

1. „Mâinile pe șolduri”

Acest gest creează o idee despre tine ca persoană rău intenționată. Te face să arăți încordat și de neînvins. Crede-mă, acesta nu este cel mai bun gest care poate fi folosit într-o companie.

2. Picioarele încrucișate

Când, în timpul unei conversații, îți încrucișezi picioarele în timp ce stai, îi spui astfel interlocutorului că nu înțelegi cu adevărat subiectul conversației și că ești prea nesigur pe tine. Deci, ar trebui să caute pe cineva care înțelege cu adevărat subiectul discuției. De asemenea, mulți își completează picioarele încrucișate cu un alt gest negativ, punându-și mâinile în buzunare. Aceasta ne face să arătăm nervoși și să nu merităm atenția nedivizată a interlocutorului nostru.

3. Pumnii strânși

Pumnii strânși îi spun interlocutorului că nu ești deosebit de dornic să fii acolo unde ești acum. Dacă în timpul unei conversații strângi involuntar pumnii, el poate simți că în acest moment ai prefera să fii oriunde, doar nu lângă el. Acest gest te face să pari neinteresat de conversație – de parcă cu ajutorul pumnilor strânși, construiești un zid invizibil între tine și interlocutor.

4. Pumnii strânși ridicați

Așa cum am menționat, pumnii strânși sunt percepuți ca un zid și, cu cât îi ridici mai sus, cu atât este mai mare peretele respectiv. Oamenii din jurul tău măresc instinctiv distanța dintre tine, deoarece la suprafață se pare că ești pe cale să lovești pe cineva.

5. Spate cocoțat

Această poziție poate provoca o lovitură devastatoare nu numai pentru imaginea ta, ci și pentru sănătatea ta. Când îți ghemuiești spatele, altora li se pare că ești deprimat și foarte nemulțumit de tot ce se întâmplă în jurul tău. Uneori o acceptăm cu adevărat din aceste motive, dar, crede-mă, aceasta nu contribuie deloc la faptul că cineva a încercat cel puțin să ne ajute să rezolvăm problemele. Și cu siguranță nu ajută să-ți faci prieteni noi. Dacă vrei să îi impresionezi pe ceilalți, încearcă să mergi mereu cu spatele drept și cu capul sus.

6. Curba zâmbetului

Sincer, rânjetul îl face pe interlocutor să sugereze că ai un plan secret insidios, sau că te gândești la lucruri urâte în prezent. Aceasta permite să fii suspectat de răceală și nesinceritate.

7. Arătând cu mâna (sau cu degetul) spre persoana cu care comunici

Este un gest mic, și nu toată lumea îl observă, dar nu-l face mai puțin nepoliticos. Când arăți cu degetul spre persoana cu care vorbești, s-ar putea să pară că îi ceri să tacă.

8. Pumnul strâns cu degetul mare proeminent

Acest gest îi face clar interlocutorului că nu te interesează foarte mult ceea ce spune, pentru că tu însuți ai o altă părere. Acest lucru enervează oamenii și îi face să evite contactul cu tine. Încearcă să arăți cât mai deschis posibil.

9. Palma care acoperă gura

Acoperirea gurii cu mâna în timpul unei conversații o face pe cealaltă persoană să presupună că ai niște informații pe care i le ascunzi sau că încerci să-l minți. Firește, acesta își pierde rapid interesul pentru conversație.

10. Legănarea unui deget dintr-o parte în alta, însoțită de o privire condamnabilă

Nu cred că acest gest are nevoie de o explicație. Oamenii pur și simplu urăsc atitudinea condescendentă față de ei înșiși.

Cu cât gesturile și pozițiile tale sunt mai deschise și mai puțin amenințătoare, cu atât mai multă lume te va plăcea. Fii cu ochii pe limbajul corpului și vei fi răsplătit. Pozitivitatea și deschiderea pot face minuni.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.