10 greșeli pe care persoanele de succes nu le repetă de două ori

Câștigătorii au o memorie bună!

Psihologul și autorul cărții „Never Go Back: 10 greșeli pe care oamenii de succes nu le repetă de două ori” Henry Claude, urmărind oameni de succes, a observat în viața lor personală și profesională câteva „momente de cotitură”. Și când se întâmplă asta, aceste personalități se schimbă. Cu alte cuvinte, acestea sunt luminate.

Dr. Claude spune: „Odată cu mult timp în urmă, decizia mea de afaceri nereușită a dus la o conversație destul de interesantă cu mentorul meu.

Am primit o lecție valoroasă și amară din experiența personală , dar el ma liniștit: „totul are o parte bună: nu vei mai repeta greșeala ta din nou”.

Psihologul se întreabă ce puncte de cotitură în viața oamenilor de succes le schimbă abordarea față de anumite lucruri, direcționându-le spre succes în afaceri, relații și viață în general. El a dedicat mulți ani de practică pentru a studia aceste puncte de cotitură.

Dr. Claude a subliniat 10 „pași” de învățare prin care trec personalitățile de succes pentru a nu-și mai repeta greșelile din nou.

Deci, persoanele de succes niciodată…

1. Nu se întorc la ceea ce nu le-a reușit.

Dacă părăsirea unui loc de muncă sau ruperea unei relații au avut un motiv bun, nu ar trebui să repetăm aceeași greșeală în viitor, așteptând alte rezultate.

2. Nu fac ceea ce le cere să fie altcineva.

În tot ceea ce facem, este necesar să ne întrebăm de ce facem acest lucru, dacă suntem potriviți pentru o astfel de lucrare, dacă este potrivită pentru noi și dacă aduce stabilitate în viața noastră.

3. Nu încearcă să schimbe o altă persoană.

Când îți dai seama în cele din urmă că nu poți schimba o altă persoană, îi oferi libertate, permițându-i să se ocupe de consecințe. Așa obții și  tu libertatea.

4. Nu cred că ar putea  mulțumi pe toată lumea.

Odată ce îți dai seama că este imposibil să-i mulțumești pe toți, viața ta va fi plină de sens și de dorința de a ajuta doar pe cei care o merită.

5. Nu optează pentru confort pe termen scurt în loc de beneficii pe termen lung.

Odată ce o persoană de succes își dă seama că dorește ceva care îi cere pași hotărâți, dar dureroși, el o face, știind că, la sfârșit, toate eforturile sale vor fi compensate.

Viața construită pe acest principiu este una dintre principalele diferențe fundamentale dintre oamenii de succes și ratații, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

6. Nu au încredere în oamenii și lucrurile” perfecte”.

Atracția noastră către lucruri și oameni „incredibili” este destul de naturală. Ne place perfecțiunea și, prin urmare, suntem în căutarea constantă a acesteia. Suntem atrași de profesioniști și de lucrători remarcabili, de întâlniri cu parteneri excepționali, de prietenie cu personalități strălucitoare și de companii de succes.

Citește: Mentalitatea victimei: cum să devii mai puternic folosind conștiința de sine

Dar dacă cineva sau ceva arată prea bine pentru a fi adevărat, lasă-l. Lumea nu e perfectă. Nimeni și nimic nu este lipsit de defecte, iar dacă crezi că nu există defecte, trebuie să fii atent.

7. Nu-și iau ochii de la imaginea de ansamblu.

Starea emoțională și productivitatea unei persoane depind de faptul dacă aceasta este capabilă să vadă imaginea în general. Pentru personalități de succes, fiecare eveniment este doar o parte dintr-o singură poveste. Câștigătorii își amintesc mereu asta.

8. Nu neglijează analiza.

Oricât de bine arăta ceva la exterior, o analiză mai profundă și mai obiectivă este întotdeauna necesară pentru tine, dacă vrei să înțelegi realitatea.

Obiectivitatea realității noastre depinde de obiectivitatea evaluării noastre.

9. Nu se tem să întrebe de ce sunt acolo unde sunt.

Una dintre cele mai mari diferențe dintre oamenii de succes și toți ceilalți este că, în afaceri, în dragoste și în viață, în general, persoanele de succes se întreabă întotdeauna ce rol joacă într-o situație sau alta. Cu alte cuvinte, ei nu se consideră victime.

Niciodată să nu te justifici pentru cine ești și unde ești.

10. Nu uită că viața lor interioară determină succesele externe.

O viață bună, uneori, nu are nimic de-a face cu circumstanțele externe. De regulă, în interior suntem fericiți și mulțumiți de ceea ce suntem. Cercetarea științifică a dovedit acest lucru. Viața noastră interioară este cea care modelează în mare măsură circumstanțele externe.

La fel de corect și invers: oamenii care sunt activi, dar fără succes, încearcă să-și găsească fericirea aproape sigur fac una dintre greșelile enumerate mai sus. Toată lumea greșește, chiar și cei mai de succes dintre noi. Dar ceea ce oamenii de succes fac mai bine decât ceilalți este identificarea cauzelor care au condus la aceste greșeli și nu le mai permit. Pe scurt, ei învață din suferință, atât a lor, cât și a altora”.

Este recomandabil să nu uităm niciodată că durerea este inevitabilă, dar evitarea repetării acesteia este destul de reală, mai ales dacă încerci să faci lucrurile altfel. După cum se spune, ” nu avem nevoie de noi modalități de a face greșeli, deoarece cele vechi funcționează atât de bine! ”. Sarcina noastră este de a observa aceste greșeli și de a nu le repeta în viitor.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.