einstein2

«Întotdeauna mă gândesc la faptul că viața mea interioară și exterioară este influențată de munca și gândurile altor persoane, vii și moarte, și că trebuie să mă dezvolt, pentru a da lumii atât cât am primit și continui să primesc» — Albert Einstein

Albert Einstein a fost un fizician deosebit. Îți voi prezenta 10 lecții de viață, pe care ai putea să le urmezi în fiecare zi: 

1. Persoana care niciodată nu a greșit, niciodată nu a încercat să facă ceva nou

Mulți oameni nu vor să facă schimbări din teama de a face greșeli. Nu trebuie să îți fie frică de asta. Pentru că de foarte multe ori se întâmplă ca persoana care a suferit un eșec să afle cum să meargă mai departe, să afle care este drumul spre succes.

2. Educația – este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat la școală

Peste 30 de ani vei uita cu siguranță ceea ce ai studiat la școală. Vei avea în amintire doar ceea ce ai învățat singur.

3. În imaginația mea sunt liber să desenez ca un pictor. Imaginația este mai importantă decât cunoștințele. Cunoștințele sunt limitate. Imaginația domină lumea

Când vei realiza cât de mult s-a dezvoltat lumea în ultima perioadă, vei înțelege cât de puternică este imaginația. Ceea ce avem noi acum a fost realizate datorită imaginației strămoșilor noștri. Ceea ce vom avea în viitor va fi construit datorită imaginației noastre.

4. Secretul talentului constă în tăinuirea sursei de inspirație

Originalitatea talentului nostru depinde, în mare parte, de cât de bine îți ascunzi sursele de inspirație. Ai putea să fii inspirat de oameni mari. Însă dacă ești în poziția că toată lumea te privește, ideile tale trebuie să fie unice.

5. Valoarea omului trebuie să fie determinată de ceea ce el poate oferi, nu de ceea ce poate obține. Încearcă să fii un om de valoare, nu unul de succes

Dacă e să privim toți oamenii mari, putem observa că ei toți au dăruit ceva lumii. Trebuie să dai ca să ai posibilitatea să iei. Atunci când vei avea scopul de a mări numărul valorilor în lume, atunci te vei ridica la un alt nivel în viață.

6. Sunt două modalități de a trăi: poți trăi în așa fel ca și cum în lume nu există minuni și să trăiești în așa fel de parcă totul în jurul tău e o minune

Dacă vei trăi așa ca și cum în lume nu sunt minuni, ai putea să obții tot ce îți dorești fără să întâmpini dificultăți. Însă dacă vei trăi ca și cum totul este o minune, atunci vei putea să te bucuri din plin de fiecare moment frumos din viață. Dacă vei trăi prin ambele metode, viața ta va fi fericită și productivă.

7. Atunci când mă analizez pe mine și modul meu de a gândi, ajung la concluzia că imaginația și fantezia au fost mai importante decât oricare altă capacitate de a gândi abstract

Visele despre tot ceea ce dorim să obținem în viață – sunt elementele esențiale pentru o viață pozitivă. Permite-i imaginației tale să zburde liberă și să creeze lumea în care îți dorești să trăiești.

8. Pentru a fi cel mai bun membru al turmei, trebuie în primul rând să fii oaie

Dacă vrei să fii un antreprenor de succes, trebuie să începi să faci business chiar acum. Să vrei să faci, dar să-ți fie frică de consecințe, nu vei obține nimic. Acest lucru este valabil pentru toate domeniile vieții:  pentru a câștiga trebuie să începi să joci.

9. Trebuie să înveți regulile jocului. Iar mai apoi să începi să joci mai bine decât toți ceilalți

 

10. Nu te opri să dai întrebări. Curiozitatea nu în zadar este dată omului

Oamenii deștepți întotdeauna dau întrebări. Întreabă-te pe tine și cei ceilalți, pentru a găsi răspunsuri la întrebări. Asta îți va permite să afli ceva nou și să-ți analizezi propria dezvoltare.