10 lecţii de viaţă din filmul animat „Regele Leu”

«Regele Leu» este considerat unul dintre cele mai bine filme animate din toate timpurile. Chiar şi aşa nu toate lecţiile ce ni le oferă, le-am putut învăţa în copilărie. Orice adult care vizionează acest film animat, poate face câteva concluzii importante.

Iată 10 dintre cele mai importante lecţii de viaţă pe care le poţi învăţa din „Regele Leu”:

1. Există ciclul vieţii

De la o vârstă fragedă, Simba a înţeles că moartea este o parte componentă a vieţii. Tatăl lui i-a spus: „Uneori, cineva moare. Acest lucru este normal. Asta este viaţa”.

Această lecţie trebuie să fie învăţată de toţi, oricât de grea ar părea. Ne este frică pentru familia noastră şi pentru noi. Şi cel mult ce putem face – este să încercăm să fim buni şi să avem grijă de ei. Multe lucruri nu depind de noi, însă trebuie întotdeauna să facem ceea ce este necesar.

Probabil, este cea mai complicată temă de discuţii. Fiecare dintre noi am pierdut pe cineva drag şi ştim cât de dureros este acest lucru. Însă viaţa continuă şi astăzi va lua naştere o nouă viaţă.

2. Unii oameni sunt întruchiparea răului

Cel mai rău personaj principal, Scar, este exact aşa. Este egoist, lacom şi perfid.

Care este lecţia? Atunci când ne dezvoltăm personalitatea şi încercăm să găsim căi de comunicare cu cei din jur, trebuie să înţelegem un lucru: cu unele persoane este absolut imposibil să găseşti un numitor comun.

Sunt şi alţi oameni, buni în interior, însă care-şi exprimă bunătatea printr-o metodă specifică: cu ajutorul ţipetelor, criticilor şi cuvinte jignitoare. Cu asemenea persoane poţi găsi un numitor comun. Ei sunt un fel de testare a capacităţilor noastre.

3. Este absolut normal să te căsătoreşti cu cel mai bun prieten

Cu cât devenim mai maturi, cu atât mai clar înţelegem că frumuseţea nu are o importanţă atât de mare. Contează că te înţelegi cu acea persoană, să găsiţi compromisuri şi să nu vă faceţi rău unul altuia. Dacă între voi este prietenie – este deja un semn bun.

În viaţa de familie trebuie să ştii să faci compromisuri. Şi dacă perechea ta este cel mai bun prieten – atunci lucrurile devin mult mai simple.

4. Muzica creează fericire

Muzica din acest desen minunat este fantastică! Ea nu doar că este calitativă, dar şi se combină armonios cu animaţia. Ea te farmecă şi îţi trezeşte emoţiile necesare. Probabil, fiecare persoană care vrea să îşi lege viaţa cu arta, trebuie întâi de toate să înveţe să influenţeze emoţiilor spectatorilor, cititorilor şi ascultătorilor.

5. «Hakuna Matata» — e o frază ideală

Oamenii dese ori spun: «Wow!», «Vai, ce minunat!» или «C’est la vie», şi doar «Hakuna Matata» înseamnă că fiecare problemă nu este atât de complicată, precum pare. Această frază duce cu ea un mic mister şi în acelaşi timp vorbeşte despre libertate şi viaţă fericită.

6. Nu renunţa la visele tale din copilărie

Nu mă refer aici la visul de a deveni pompier sau cosmonaut. Vorbesc mai exact despre vârsta la care suntem mai conştienţi. Cu siguranță ceva te-a încântat și ți-ai fi dorit să faci asta tot timpul… Însă apoi ceva s-a întâmplat.

Amintește-ți visele din copilărie. Ce ți-ai dorit cel mai mult? de ce? Dar cel mai important – înțelege în care moment viața a început să îți dicteze propriile reguli și să decidă pentru tine. Redescoperă-te și vei înțelege care sunt scopurile și valorile tale.

7. Trebuie să te ierți

Simba nu și-a putut ierta moartea tatălui său și se învinovățea pentru asta. Însă el nu era vinovat și mai mult decât atât, acest sentiment de vinovăție nu putea să soluționeze problemele.

Facem multe greșeli, chiar și în relațiile cu oamenii din jur. Ce trebuie să faci este să le ceri scuze și să te ierți pe tine. Apoi să trăiești mai departe și să încerci să eviți greșelile.

8. Evită hienele

Unii oameni ne otrăvesc viața, ne înjosesc și ne știrbesc încrederea în sine. Asemenea oameni trebuie ținuți la distanță. Într-o epocă digitală, suntem capabili să decidem singuri pentru cine avem aproape și pe cine nu.

9. Să fii copilăros – este normal

Copiilor nu le este frică de eșecuri până la un anumit moment din viața lor. Până atunci când încep să fie certați și criticați. Ei sunt deschiși lumii și gata să mute munții din loc.

Să fii copil înseamnă să ai întotdeauna ochii deschiși și să înveți mereu ceva nou.

10. Să fugi de probleme nu înseamnă să le rezolvi

Să acoperi, să le ascunzi sau să te minți că nu există – sunt cele mai proaste metode de a scăpa de probleme. Ele trebuie soluționate pentru a deveni mai curajoși și pentru a te dezvolta ca personalitate. Problemele înădușite izbucnesc la un moment dat cu o putere impunătoare și aduc daune colosale. Oricât de frică ți-ar fi, trebuie să-ți rezolvi toate problemele.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.