10 lucruri care te fac atractiv – indiferent de aspectul fizic - #dozadesucces

10 lucruri care te fac atractiv – indiferent de aspectul fizic

Oamenii atrăgători sunt detașați de un comportament meschin și lipsit de sens.

Ceea ce numim atractivitate este sămânța din care poate crește un copac puternic și întins de relații, dar nu se limitează doar la aparență. „Cuburile” pe presă nu sunt veșnice. Kilogramele pot apărea sau dispărea. Ei bine, ridurile, de îndată ce încep să apară, nu pot fi oprite.

Dar atracția, bazată pe modul în care ne comportăm și avem grijă de ceilalți – această atractivitate rămâne cu noi pentru totdeauna.

1. Oamenii atractivi sunt dispuși să facă ceea ce le place, chiar dacă aceasta îi face nepopulari.

Desigur, din când în când cu toții trebuie să facem compromisuri pentru a menține o atmosferă prietenoasă în grup, deoarece încăpățânarea nu este o trăsătură atractivă, indiferent de ce se întâmplă. Dar dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, nu îți predai interesele și nu îți arăți individualitatea, aceasta îți crește instantaneu popularitatea în ochii multor oameni. Mai ales dacă o faci, indiferent de dezaprobare.

2. Ei se îndepărtează de comportamentul superficial și lipsit de sens.

Dacă ai avut vreodată o relație cu cineva care este în mod constant anxios și își umple viața cu stres din cauza unor prostii minore (de exemplu, din cauza raționamentului despre cine a spus ceva în spatele lui), știi foarte bine cât de neatractiv pare acesta.

Oamenii atractivi recunosc meschinăria de la distanță și fac tot posibilul pentru a o evita – ei încearcă întotdeauna să fie mai presus de certuri și conflicte pentru fleacuri și să intervină ca un pacificator numai atunci când situația amenință să devină critică. Poți conta pe astfel de oameni pentru că aceștia își vor păstra calmul lor, chiar și atunci când toată lumea din jurul lor fierbe de furie.

3. Ei își amintesc detaliile importante.

Și nu, nu mă refer la detalii nesemnificative. Faptul că doar îți amintești ziua de naștere a cuiva nu te face mai atractiv – toată lumea se așteaptă la fel ca tine. Pentru a ieși în evidență, o persoană atractivă ar trebui să intre în obiceiul de a memora interese ciudate și detalii non-evidente.

Oamenii cu adevărat atrăgători nu vor doar să-și amintească ce le spui despre interesele tale, dar îți vor trimite și un mesaj atunci când vor găsi ceva care se potrivește cu ei:

„Uite, îmi amintesc că mi-ai spus că ești pasionat de mitologia greacă. Știi, am găsit un articol și m-am gândit că te-ar putea interesa.

Atunci când îți amintești cele mai mici detalii despre viața cuiva și folosești aceste cunoștințe cu înțelepciune, aceasta arată persoanei că îți pasă de ea – și îți adaugă cu siguranță atractivitate.

4. Îi protejează pe cei care nu se pot apăra singuri.

Când eram în clasa a opta, am fost transferat la o școală nouă. În primul meu an, nu am făcut niciun prieten nou acolo. Din acest motiv,  pentru bătăușii școlari, am fost un obiectiv destul de atractiv – oricare dintre ei putea să mă lovească fără să se teamă că cineva va începe cel puțin să se revolte.

Cu toate acestea, nu toată lumea a tăcut. Printre ei, a fost o excepție – o fată de liceu, de care m-am îndrăgostit pentru prima dată în viața mea. Dacă vedea pe cineva care încerca să mă batjocorească, atunci începea să-l rușineze până mă lăsa în pace. Poate că acest lucru se datorează numai experienței mele de viață, dar de atunci dorința de a proteja pe cei mai slabi a devenit pentru mine una dintre trăsăturile cele mai atractive în alte persoane.

Fii destul de curajos să stai în calea celor care vor să-i rănească pe cei mai slabi decât ei. Acest lucru te va face și mai atractiv în ochii altora, dacă ești primul care o face.

5. Ei se simt destul de confortabili și singuri.

Pentru cei care au 18 ani, aceasta nu poate părea deosebit de atractiv, dar cred că oamenii care au 40 de ani sau mai mult vor fi de acord cu mine, pentru că această trăsătură spune ceva foarte important despre o persoană.

Partenerul, care se simte destul de confortabil și singur, cel mai probabil, nu se va lipi de tine, ca o gumă de mestecat la talpă, ar trebui să înceapă să se întâlnească. El îți va oferi posibilitatea de a-ți exercita hobby-urile și de a-ți exprima individualitatea. În plus, cel mai probabil, el are, de asemenea, unele hobby-uri speciale, care vor adăuga doar eleganță relației voastre.

O persoană care se simte incomod în propria societate, cel mai probabil, are destule probleme, pe care nu dorești să le vezi în partenerul tău. Deci, da, poate că nu este atât de bine că noi, bătrânii, găsim această trăsătură atractivă – poate că este doar o garanție că nu există nici o neatractivitate.

6. Ei recunosc și apreciază caracteristici atractive în alte persoane.

Complimentele pot fi fie incredibil de atractive, fie dezgustătoare. Probabil ai întâlnit oameni care fac o mulțime de complimente doar pentru a manipula pentru propriile lor scopuri? Un astfel de comportament – chiar și din partea unei persoane frumoase din punct de vedere fizic – o poate face incredibil de urâtă.

Dar dacă faci complimente justificate, la timpul potrivit, sincere… Acestea te fac fermecător.

Evită complimentele generale și vagi de genul „Ai ochi atât de frumoși.” Este mai bine să faci complimente pe baza a ceea ce fac  unele persoane sau pe faptul că acestea sunt cel puțin într-o oarecare măsură capabile să controleze. Dacă complimentele tale recunosc și apreciază priceperea, bunul gust sau talentul unei persoane, acestea vor avea un efect mult mai puternic asupra lui.

Citește: Sfaturi utile: psihologii spun cum să devii o persoană mai atractivă

Fie ca lauda ta sa fie specifică – va indica faptul ca ai observat toate eforturile pe care obiectul laudei tale le-a cheltuit pentru auto-îmbunătățire sau pe realizări în sfera profesională.

”Îmi place cum l-ai calmat pe tipul care a încercat să te prindă într-o nepotrivire logică – tu, la figurat vorbind, i-ai întors arma împotriva lui. Văd că ți-ai perfecționat logica.”

7. Ei permit acțiunilor lor să vorbească mai tare decât propriile lor cuvinte.

Cultura modernă este literalmente obsedată de laudă. În lumea afacerilor, lauda – este destul de comună și normală, dar dacă faci același lucru atunci când cauți un partener, este puțin probabil să pară deosebit de atractiv pentru alții. Cel mai probabil, aceasta va provoca pur și simplu iritații.

Cei care nu răspândesc prea mult despre succesele și realizările lor radiază o aură de încredere în sine liniștită și calmă. Fiind alături de ei, îți dai seama că este suficient pentru ei să-și cunoască treaba și nu au nevoie de aprobare externă pentru a se simți bine.

Fie ca faptele tale să fie cu adevărat mari, dar nu te lăuda prea mult cu perfecțiunea. Lăudăroșii sunt respingători, iar cei umili sunt atrăgători.

8. Ei își acceptă ciudățenia.

Nu ai ceva ce să ascunzi de lumea exterioară? Poate că îți place să te îmbraci în culori acide-luminoase, dar nu faci acest lucru din teama de condamnare din partea altora? Sau poate îți plac murăturile cu smântână?

Mulți ani în urmă, cu mult înainte de apariția site-urilor de cunoștință, mă duceam adesea la cafeneaua literară „Barnes și Noble” pentru a citi cărți acolo cu o ceașcă de cafea. Și am întâlnit adesea acolo o fată foarte încrezătoare, dar ciudată. În fața ei erau întotdeauna un teanc de reviste cu extratereștri dansatori și super-eroi-cu mult înainte de a intra acestea în modă. Uneori venea cu un costum de afaceri strict, dar îi plăcea încă să citească benzi desenate – și nu-i păsa cine a văzut-o.

Dacă încetezi să îți ascunzi ciudățeniile amuzante în public, cu siguranță te va face mai atractiv – poate nu pentru toată lumea, dar cu siguranță pentru unii. Și chiar dacă nu, cu siguranță vei arăta mai interesant.

9. Nu încerca să-ți ascunzi întunericul.

Când lași pe cineva să se uite în spatele cochiliei exterioare, îi arăți acelei persoane cât de mult ai încredere în ea. Arată-ți vulnerabilitatea. Crede-mă, oamenii apreciază asta.

Aceia dintre noi care ne cunoaștem suficient pentru a înțelege cât de imperfecți suntem găsesc acest curaj și onestitate foarte atrăgătoare. Desigur, persoanele „ideale”, confruntate cu acest lucru, își strâmbă nasul doar cu dezgust, dar, de fapt, această reacție este cauzată de propria lor teamă că cineva îi va vedea așa cum sunt – cu toate neajunsurile. Ei nu au curajul să se deschidă nimănui și nu le place de cei care au reușit.

10. Păstrează ceva pentru tine.

Ai întâlnit oameni care ceea ce au  în mintea lor, au și pe limbă, nu-i așa? Ei sunt ca un roman mare care dezvăluie sfârșitul din primele pagini. În cazul în care nu există nici un mister, nu există de multe ori nici un interes.

Este destul de ușor pentru introvertiți să păstreze o parte echitabilă de mister în comunicare. Adesea ei sunt destul de liniștiți și lasă mult loc imaginației.

Atunci când există un decalaj între ceea ce știm despre cealaltă persoană și ceea ce am dori să știm despre ea, aceasta stârnește curiozitate în noi. Dacă suntem destul de curioși, e interesant. Și dacă intriga este rezolvată așa cum ne place, face ca această persoană să fie mai atractivă.

Dar fii atent – prea mult mister te poate face rece și detașat în ochii altora.  Dar o mică parte din el… Te poate face fermecător. Încearcă să păstrezi echilibrul. Deschide-te suficient pentru a îndemna persoana, dar ascunde-te suficient pentru a-i face să își dorească mai mult.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.