10 lucruri la care merită să renunți pentru fericire

Din păcate, noi înșine ne complicăm viața atât de mult încât pierdem capacitatea de a recunoaște fericirea atunci când este chiar în fața noastră.

Mi s-a spus că fericirea este o chestiune de alegere.

Cum să începi de la zero? Iată 10 lucruri pe care trebuie să nu le mai faci dacă vrei să fii fericit.

1. Îngrijorări cu privire la opinia altcuiva. Știu că sună ilogic, pentru că oamenii sunt aceleași animale primitive de turmă care nu doresc să fie expulzați din tribul lor. Cu toate acestea, anxietate excesivă cu privire la opinia altcuiva este o risipă de energie. Nu vei fi niciodată plăcut de toată lumea și, prin urmare, nu ar trebui să îți faci griji cu privire la ce cred alții despre tine.

2. Încercările de a mulțumi pe toată lumea. Dacă nu trăiești în ritmul propriei tobe, tribul tău pur și simplu nu te va putea găsi. Fii cea mai bună versiune a ta și vei începe să-i atragi pe cei care au nevoie să fie acolo.

3. Bârfele. Poți fi 100% sigur că cei cărora le place să bârfească cu tine, pe la spate răspândesc bârfe despre tine. A crede zvonurilor este ca și cum ai paria totul pe un cal pe care nu l-ai văzut niciodată. E naiv.

4. Experiențe. Energia urmează gândurile unei persoane, experiențele ne direcționează timpul și energia către ceea ce nu ne-ar plăcea. Învață să renunți și să ai încredere.

5.Incertitudinea. Când ne luăm prea în serios, ni se pare că toată lumea face asta. Dar există o singură versiune a ta pe această planetă. Fie, posedă-o și nu mai gândi atât de mult. Oamenilor nu le pasă, niciunul nu se uită la tine.

6. Obiceiul de a lua totul la inimă. Adevărul este că cei mai mulți oameni sunt prea concentrați pe propriile lor vieți pentru a vedea ceea ce faci tu. Primul meu șef a spus, „Lumea nu se învârte doar în jurul tău.” În cea mai mare parte, reacțiile oamenilor nu sunt în niciun fel legate de tine, așa că lasă-le.

7. Trecutul. Toți am fost răniți, toți am avut părinți imperfecți, și fiecare dintre noi a trecut prin propriul său iad. Nu i-ai ascultat pe părinți când erai tânăr, așa că de ce le asculți vocea în cap acum? Orice experiență de viață te învață întotdeauna ceva sau te face mai puternic.

8. Cheltuieli pentru lucruri de care nu ai nevoie. Viața simplă îți oferă mai mult spațiu. Iar cu cheltuielile excesive și umplerea casei cu lucruri „necesare”, noi toți o complicăm. În acest caz, mai puțin înseamnă mai mult.

9. Furia. Furia arde o gaură în mâinile omului care se ține de ea. Scapă de ea o dată pentru totdeauna.

10. Controlul. Controlul este o iluzie, pentru că trăim cu toții într-o lume care nu poate fi controlată. Învață să accepți schimbarea și tot ce este nou, altfel rigiditatea opiniilor tale te va face să îmbătrânești rapid. Învață să renunți.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.