10 motive pentru care cumperi o grămadă de lucruri inutile - #dozadesucces

10 motive pentru care cumperi o grămadă de lucruri inutile

Uită-te în apartamentul tău și spune-mi cât de multe lucruri sunt acolo, câte dintre acestea le folosești cu adevărat și câte dintre ele doar colectează praf. Răspunsul va fi dezamăgitor, deoarece toată lumea are gunoi în casă.

Astăzi îți vom spune despre cum poți să economisești banii și să nu mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie cu adevărat. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să înțelegi motivele acumulării lucrurilor inutile în casa ta.

  1. Încerci să economisești.

În dorința de a economisi, se pare că nu este nimic în neregulă: pur și simplu nu dorești să cheltui o sumă mare de bani pentru niște cizme de iarnă. Și într-adevăr este așa, de ce să plătești mai mult dacă poți cumpăra ieftin, la jumătate de preț sau chiar de trei ori mai mic.

Problema este că aceste lucruri, de obicei, nu pot rezista sezonului. Încălțămintea ta ieftină este probabil să trăiască o lună sau două, apoi va trebuie să o arunci la gunoi, punându-te înaintea alegerii de a merge pe zăpadă în adidași sau de a merge la magazin pentru a procura o pereche nouă.

Dorința de a economisi nu ar trebui să influențeze alegerile tale într-o situație în care te bazezi pe o perioadă lungă de utilizare a lucrurilor. Totul este simplu: vrei să porți încălțămintea mai mult decât un sezon — atunci alege încălțăminte de calitate, pentru care va trebui să oferi un preț mai mare. Iar dacă ești gata să îți schimbi încălțămintea de mai multe ori pe sezon, poți continua să procuri lucruri exclusiv ieftine, care în total te vor costa mult mai mult.

2. Nu înțelegi ce cauți.

Ai venit la băcănie – și îți fug ochii (mai ales dacă ai venit acolo pe stomacul gol). În această situație, îți poți pune în coș o grămadă de produse complet inutile.

Pentru a evita astfel de achiziții iraționale, scrie o listă cu produsele necesare în avans. Desigur, dacă dorești, o poți omite sau poți să completezi lista, dar încearcă să gândești rațional în acest moment.

3. Crezi că o să-ți fie de folos în viitor.

Cunoști această categorie de lucruri – „acum, desigur, nu am nevoie de nimic, dar în viitor …”? Acum, scoate-ți asta din cap și nu lăsa astfel de cumpărături să-ți golească portofelul. De multe ori, astfel de” lucruri pentru viitor „pur și simplu stau aruncate undeva pe raft, în așteptarea”unui minut de glorie”.

4. Vrei să ieși în evidență sau să arăți că ești în vogă

Ei bine, cu cine nu se întâmplă. Dorința este răspândită și nu este nimic rușinos aici. Cu toate acestea este destul de costisitor, iar gunoiul din casă se va acumula rapid, dar vei arăta modern.

De fapt, gândește-te bine, la ce bun îți trebuie, să zicem, căști fără fir, dacă asculți muzică foarte rar? Poate că ai putea cheltui aceeași sumă pentru ceva cu adevărat necesar sau plăcut.

5. Îți dorești să ai un lucru exclusiv sau rar

Aceasta nu se referă doar la cei care sunt gata să stea la cozi de un kilometru pentru un nou iPhone, ci și la cei care adoră să cumpere lucruri care nu au analogi (sau lansate într-o serie limitată).

Aici trebuie să fii extrem de atent. În primul rând, atunci când faci o comandă cu un design exclusiv – fii atent la calitatea lucrului și durata preconizată a utilizării acestuia. Este puțin probabil că  îți dorești să procuri un articol exclusiv care nu va supraviețui la prima spălare (chiar și una manuală) sau să procuri o husă pentru telefon care se va destrăma o săptămână mai târziu.

În al doilea rând, nu îți concentra atenția asupra exclusivității. Este superb când ai o cămașă cu un design individual sau același rucsac unic, sau poate ochelari de marcă, care au fost produse într-o ediție limitată. Dar nu încerca să transformi toate lucrurile într-un astfel de „exclusiv”. Acest lucru este ciudat și necesită investiții financiare uriașe.

6. Îți îmbunătățești starea de spirit

Acest lucru se întâmplă și de multe ori. Procurarea lucrurilor bune oferă cu adevărat plăcere și sporește starea de spirit, deoarece conștientizarea faptului că îți poți permite să procuri nu doar un tricou, ci mai multe, inspiră cu adevărat. Inspiră, desigur, la golirea portofelului.

Acest comportament poate fi și consecința unei copilării dificile. Dacă un copil este rareori răsfățat și familia trăiește în general în sărăcie, la vârsta adultă această persoană poate trece peste limită cu numărul de lucruri de care are nevoie, pur și simplu pentru că are mijloacele suficiente de a le cumpăra.

7. Încerci să obții armonia perfectă

Această imagine este perfectă pentru tapetul din apartamentul tău și trebuie să-ți procuri adidași noi pentru  acești blugi. Încercând să ne facem casa mai confortabilă și modernă, de multe ori exagerăm cu lucrurile „necesare”. Nu se merită să-ți cheltui banii pentru imaginea pe care cu siguranță o vei uita atunci când te vei muta la un nou apartament închiriat. Și blugii, în principiu, arată bine în combinație cu adidașii vechi. În încercarea de a obține compatibilitatea perfectă a lucrurilor, riști să risipești toate finanțele disponibile la un moment dat — nu uita de asta.

8. Adesea mergi la lichidări de stoc

Nu este nimic mai atractiv decât lichidările de stoc. Mai ales dacă reducerile sunt cu adevărat bune. Dar nimic mai dezastruos, crede-mă, nu a fost inventat încă.

Să zicem că ai decis să vizitezi magazinul tău de îmbrăcăminte preferat în timpul vânzărilor sezoniere, dorind să cumperi o cămașă nouă, cu 50 % mai ieftin decât de obicei. Care e probabilitatea ca tu vei pleca doar cu o singură cămașă? Când vei vedea etichetele de preț, îți vei aminti instantaneu de toate acele lucruri care au devenit inutilizabile, apropiate de acest lucru sau acele lucruri de care ai nevoie de mult timp, dar nu doreai să cheltui bani în plus pentru acestea.

9. Ești cucerit de ambalaj.

Poți vinde orice. Principalul lucru este să-l prezinți competent, adică să-l proiectăm frumos sau elegant. Ambalarea bună este de obicei strălucitoare, atrăgătoare – aceasta atrage imediat atenția.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când alegi alimente. Dacă să împachetezi brânza de vaci, să zicem, într-un pachet cu imaginea satului, probabilitatea de cumpărare va crește drastic. Acest lucru se datorează faptului că oamenii cred că într-un mod asociativ, iar în acest caz, „sat” = „produs natural”.

10. Nu poți refuza

Nu poți refuza consultanților. Dacă ai venit la magazin pentru un lucru, dar îți dai seama că nu cunoști prea multe despre acesta – există riscul că vei pleca acasă cu o mulțime de lucruri inutile, pe care te va impune politicos să le cumperi un vânzător-consultant.

Să presupunem că ai venit la magazin pentru o oglindă nouă , și cu ea ai procurat un alt creion pentru curățarea obiectivului, bliț detașabil, card de memorie de rezervă, etc. Încearcă să te informezi despre toate accesoriile în avans și să decizi din start ce ai nevoie și ce nu vei cumpăra. Folosește acest avantaj în comunicarea cu consultantul și economisește-ți banii.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.