10 motive pentru care nu ai suficient timp

Dacă te întrebi de multe ori cum să-ți găsești cea de-a 25-a oră pe zi, atunci aceste informații sunt pentru tine. De ce să cauți timp suplimentar dacă nu folosești la maxim ceea ce ai?

De fapt, este posibil să reușești totul în 24 de ore. Trebuie doar să scapi de lucrurile care îți iau timpul.

1. Distragere

Inamicul tău numărul unu e telefonul care stă lângă tine. Indiferent cât de ocupat ești și cât de importantă este ocupația ta, să fii distras de câteva minute „doar să răspunzi la mesaj” sau „doar să te uiți la notificarea pop-up” este sacru.

Și apoi, ca de obicei, îți amintești lucrurile care te interesează și te îndepărtezi cu mândrie spre Google. Ei bine, sau descoperi că YouTube a lansat un nou stream, și trebuie să-l vezi, de preferință chiar acum.

În general, există o mulțime de exemple aici, dar sfatul este doar unul: încearcă să oprești sunetul pe telefon atunci când lucrezi. Sau închide-l ca să nu fii tentat.

2. Procrastinare

Se întâmplă să planifici în weekend o grămadă de lucruri diferite care s-au acumulat în timpul săptămânii. Și apoi te uiți la această listă gigantică și îți dai seama că nu poți să te ocupi de toate acestea și nici nu vrei (de fapt, în principiu, ai renunțat la toate afacerile pentru o zi).

Ce să fac în acest caz? Ei bine, desigur, amâni și mergi mai departe! Mă voi uita la încă o serie și cu siguranță îmi voi face treburile. Iată un alt videoclip din Instagram, asta-i tot. Și așa mai departe.

Cu cât mai multe scuze găsești, cu atât mai puțin probabil că vei avea suficient timp pentru a finisa toate activitățile importante. Să amâni totul pentru mai târziu – este o treabă proastă.

 

3. Alegerea

„Cravată albastră sau neagră?”, „Să mănânc pui sau cârnați?”, „Să cumpăr maioneză sau smântână?”. Amuzant? Dar aceste gânduri îți iau destul timp. Ai putea face ceva util, mai degrabă decât să stai la frigider cu gândul”ce vreau?”.

Încearcă să reduci la minimum acțiunile inutile. Până când nu îți dai seama ce vrei — nu te duce în bucătărie. Du-te la cumpărături cu o listă în care poți introduce produsele potrivite în timpul săptămânii. Și așa mai departe.

4. Modul cu mai multe sarcini

Bineînțeles, este foarte bine atunci când poți face mai multe lucruri deodată. Dar este mai bine să direcționezi toate forțele spre rezolvarea unuia. Când ești sfâșiat între „să mânci”, „să adaugi un raport” și „răspunzi la un apel important” – în cele din urmă nu poți face nimic. Și în conformitate cu legea nemulțumirii, este posibil să nu reușești să faci niciunul din aceste treburi.

Așa se întâmplă: am început totul și nu am făcut nimic – numai că mi-am pierdut puterea. Și timpul.

5. Lipsa unui plan clar

Un plan clar este bun pentru tot — muncă, treburi casnice, întâlniri importante, contabilitate financiară. Întotdeauna încearcă să faci un program în cazul în care toate treburile vor fi scrise pentru ziua de azi. Acest lucru este clar, convenabil și vă privează de posibilitatea de a uita ceva important.

În plus, nu vei sta acolo și te vei apuca de cap și te vei gândi de unde să începi.

6. Prioritățile greșite

Dacă nu ai timp pentru a face cele mai importante lucruri pe zi, atunci ai priorități greșite. Ei bine, sau nu te deranjează deloc aceasta. Și în zadar.

Poți să te învârți ca o veveriță într-o roată toată ziua și, în cele din urmă, să înțelegi că nu ai început nici măcar sarcinile importante. Dar o grămadă de lucruri diferite, care, în principiu, nu contează, ai reușit să faci. Și apoi începi să te întrebi: „ei bine, ce am făcut atât de mult timp?”.

7. Lipsa scopului

Lipsa unui obiectiv este una dintre principalele greșeli. Să nu crezi că vei putea înșela cu ușurință cu fraze înșelătoare, cum ar fi” este necesar, pentru că așa este acceptat „sau”trebuie făcut, pentru că mă voi simți mai bine”. Dacă nu-ți dai o justificare clară a acțiunilor tale, nu va funcționa. Ei bine, cu excepția iluziei de angajare.

Dacă nu ai timp suficient pentru sală, întreabă-te: „de ce aș face asta?”. Nu spune că „așa trebuie, pentru că e bine”. Încearcă să găsești un motiv mai bun. Să spunem: „pentru că vreau să-mi întăresc sănătatea „sau” pentru că vreau să arăt estetic plăcut și trebuie să lucrez pentru asta”. Cu această abordare, cu siguranță vei găsi timp pentru activități importante.

8. Dezorganizarea

Trebuie să știi unde se află agenda ta, unde pui peria de pantofi și în ce dosar de pe laptop ai fișierele de lucru. Ar putea părea neimportant, dar mai bine să știi decât să-ți petreci timpul cu ” La naiba, bine, unde aș putea să pun asta?”.

9. Distribuția greșită a forțelor

M-am dus la magazin, m-am pregătit să mănânc, am făcut curat și mi-a rămas puțin timp pentru raportul anual, dar nu aveam nici o putere. Ca rezultat, timpul prețios este petrecut pe odihnă, și astfel nu ai timp.

Încearcă să distribui corect puterea. Să presupunem că dacă te-ai obosit după curățenie, atunci împarte acest proces în două zile pentru a avea timp să faci ceva mai util. În cele din urmă, vei păstra puterea și vei economisi timp.

10. Auto-disciplină proastă
Acesta este exact momentul în care ai decis să mergi cu prietenii sau să te relaxezi în bar sau să te așezi pe canapea cu o pagină deschisă pentru muncă, dar în același timp să rămâi blocat în Instagram. În general, atunci când faci totul, cu excepția a ceea ce este cu adevărat necesar, în timp ce te convingi că vei reuși. Dar nu ai timp.

Deci, ia-te de disciplină și abordează această problemă cu toată seriozitatea. În primul rând — afaceri, apoi-divertisment și odihnă. Nu invers!

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.