10 oameni toxici de care să te ții cât mai departe - #dozadesucces

10 oameni toxici de care să te ții cât mai departe

pexels-photo-116234

Unele persoane au asupra noastră o influență deosebită, oricine ar fie ele. Ele sunt cele mai imprevizibile, misterioare și ne dau palpitații. Însă sunt și altfel de persoane.

Aceste persoane aduc venin în viața ta chiar dacă  doar comunici cu ele. Iar pentru ca să îți trăiești viața în cel mai bun mod cu puțină, trebuie să ai în jurul tău doar oamenei buni.

Și este și mai important să poți să eviți acei oameni care îți vor face viața un chin. Oamenii puternici înțeleg ce influență au oamenii unii asupra altora, așa că își aleg cu atenție anturajul.

Oamenii puternici nu sunt invincibili: ei tot pot fi răniți și jigniți, dacă știi care le sunt punctele slabe. Șmecheria este că aceste persoane fac tot posibilul ca să scoate din anturajul lor persoanele toxice.

Iată tipurile de persoane toxice:

1. Dichisiții

Oamenii care permanent sunt în goana de a arăta bine pentru ca să compenseze ceva și să demonstreze care este valoare lor. Din nefericire pentru ei, știi destul de bine care le este prețul.

Demonstrând ceva și încercând să trezească invidia celor din jur – e o pierdere de timp. Oamenii care se comportă așa nu merită să facă parte din anturajul tău.

2. Proștii

Nu vorbesc de cazurile când oamenii sunt atât de proști încât nu ai nici o șansă să îi aduci pe calea cea bună. Aici vorbesc de proștii care au un egou prea mare, tupeu și mândrie de sine.

Majoritatea dintre noi cunosc cel puțin 2 sau 3 astfel de persoane, care se comportă irațional, care permanent iau decizii greșite de fiecare dată, fără să învețe din propriile greșeli. Și asta poate continua toată viața.

3. Lipitori

La maturitate, fiecare dintre noi are unul sau mai mulți prieteni care niciodată nu refuză să-l servești cu ceva. Atunci când în viața prietenilor tăi apare o linie neagră, nu este nimic mai bun decât să îi ajuți. Însă asta se transformă într-o problemă atunci când pe acea persoană o satisface perioada dificilă și nu face nimic pentru a-și schimba situația.

4. Leneșii

Lenea este o boală extrem de contagioasă. Oamenii leneși îi fac leneși pe alții. Cu cât mai mult timp petreci în compania lor, cu atât mai puțin mobil ești tu.

5. Cei care trăiesc, spunând că „viața e doar una”

Înțelegând faptul că trăim doar odată, suntem motivați să trăim intens și interesant viața. Important este să înțelegem corect expresia: „trăim doar odată”.

Cel care crede că dacă „trăiești doar odată” asta înseamnă că „poți să trăiești viața în zadar, să faci lucruri prostești, și apoi, probabil, să mori în proces”. NU! Să trăiești doar o dată înseamnă să faci lucruri cu adevărat importante pentru că ai doar o singură șansă!

6. Bârfitorii

Cei care își pierd cea mai mare parte a timpului, lucrând cu limba, le rămâne puțin timp să mai facă ceva. Oamenii sănătoși moral nu le plac oamenii care vorbesc într-una, deoarece ei cred că rezultatul muncii lor vorbesc despre personalitatea lor. Vorbăreții nu au nimic decât cuvinte goale.

7. Veșnicii depresivi

Nu este vorba despre oamenii care au o dereglare chimică în creier și au depresia ca diagnoză. Vorbim despre oamenii care se comportă în așa mod de parcă ar fi toată viața depresie. Ei se simt rău, se plâng cât de grea le este viața și cât de nenorocoși sunt.

Însă norocul nu este o consecință care durează toată viața. Dacă viața ta este un rahat, atunci vina îți aparține exclusiv ție. Nu te înconjura cu oameni de acest tip.

8. Cei care nu vor să iasă din zona de confort

Dacă vrem să ne petrecem viața interesant și distractiv, atunci trebuie să evităm acei oameni care nu vor să iasă din zona de confort și să schimbe ceva. Oamenii din jurul nostru au o influență mai mare asupra noastră decât ne-am fi imaginat. Dacă vrei să ieși definitiv din zona de confort, nu îți pierde timpul cu cei care nu vor să-ți urmeze exemplul.

9. Cei care nu pot să vizeze

Cei care nu pot să viseze de fapt nici nu trăiesc. Viața noastră constă în faptul să credem că totul va fi bine, și nu doar la noi, dar la toți. Asta îi face pe oameni să viseze și să-și dorească schimbări spre bine.

Cei care nu pot să viseze, nu te vor lăsa nici pe tine să viseze. Ei vor face tot posibilul să îți demonstreze că visele tale vor rămâne doar vise.

10. Cei care nu cred

Sunt mai rău decât cei care nu au vise. Cei care nu cred în forțele proprii nu au valoare.

Ei sunt ghinioniști care nu au nici o influență asupra lumii și a circumstanțelor. Ei trăiesc într-o atmosferă extrem de depresivă, unde nimic nu depinde de ei. Ei se lasă conduși de val și nu fac nimic pentru a obține un succes.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.