10 obiceiuri proaste care trădează adevărata ta personalitate - #dozadesucces

10 obiceiuri proaste care trădează adevărata ta personalitate

Toți avem obiceiuri de care ne este cam greu să scăpăm. Și toate din cauza că ele reflectă anumite trăsături ale caracterului nostru, iar dacă vom ști ce înseamnă acestea, vom ști ce fel de om se află în viața noastră.

Află ce spun despre noi cele mai frecvente obiceiuri proaste:

10. Îți rozi unghiile

Dacă îți rozi des unghiile înseamnă că, de felul tău, ești perfecționist. Totul trebuie să fie ideal și ai cerințe mari față de propria persoană. Este lăudabil faptul că tinzi să devii perfect, însă uneori trebuie să îți permiți să te relaxezi.

9. Storci coșurile

Potrivit psihologilor, obiceiul de a stoarce coșurile înseamnă că, inconștient, vrei să fii mai deschis către oameni. Altfel spus, inconștient, credem că pielea noastră este o barieră între personalitatea noastră și mediul înconjurător, și, storcând coșurile, omul încearcă să distrugă această barieră.

8. Răsucești părul pe deget

Obiceiul de a răsuci părul pe deget sau să-ți aranjezi părul vorbește despre îndoielile pe care le ai și care îți tulbură sufletul. Ai tendința să analizezi în cap scenarii sau situații din trecutul tău, căutând răspunsuri potrivite și soluții.

7. Lasă vesela nespălată peste noapte

Vesela murdară, lăsată peste noapte, este caracteristică oamenilor care de obicei amână lucrurile pentru mai târziu și apoi le îndeplinesc în ultimul moment. Iar atunci când au planuri mari, scapă din atenție detaliile, iar ulterior nu reușesc să-și îndeplinească dorințele.

6. Mănânci prea mult

S-ar părea că după un prânz copios nu-ți mai dorești nimic să mănânci, însă asta nu este despre tine. Chiar dacă ți-ai potolit foamea, oricum cauți să mai mănânci un biscuite, o ciocolată, un sandwich. Și continui așa până simți că stomacul tău va exploda.

Motivul ascuns este lipsa de dragoste și grijă din partea celor din jur. Mâncând peste măsură încerci să acoperi golul din suflet.

5. Râzi zgomotos

Dacă obișnuiești să râzi zgomotos în locurile publice – acest lucru înseamnă că simți o lipsă de atenție din partea celor dragi și astfel încerci să o obții. Printr-un râs zgomotos și fals încerci să înăbuși neîncrederea în sine și să creezi impresia falsă a unui om fericit care nu are nevoie de nimic.

4. Îți pocnești degetele

Se spune că acest obicei este caracteristic mai mulți bărbaților. Pocnirea degetelor vorbește despre neîncrederea în sine și dorința de a te proteja de cei din jur, într-un fel, speriindu-i cu zgomotul produs.

3. Nu-ți strângi patul dimineața

Dacă nu-ți strângi patul dimineața, înseamnă că ești o persoană neorganizată care nu se poate baza pe propriile puteri, dar se lasă dus de val. În adâncul sufletului, asemenea persoane cred că le așteaptă sarcini mai importante, din acest motiv nu consideră că merită să-și piardă timpul cu asemenea chestii.

2. Utilizezi cuvinte parazite în comunicare

Utilizarea cuvintelor parazite în comunicare demonstrează că nu ești capabil să-ți urmărești gândurile și în așa fel încerci să încetinești comunicarea, pentru a-ți rezerva timp să gândești și să continui mesajul tău. Un asemene obicei este caracteristic pentru persoanele creative și active.

1. Deteriorezi etichetele de pe sticle

Dacă ai tendința să rupi sau să deteriorezi etichetele de pe sticle – înseamnă că tinzi spre o viață ideală și că viața ta din prezent nu te satisface. În subconștientul tău vrei să schimbi ceva ca să obții un echilibru în interior.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Ultimele articole

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.