10 semne că ești o persoană cu o conștiință foarte dezvoltată

Dacă găsești în tine cel puțin câteva dintre aceste semne, atunci conștiința ta este cu siguranță mai dezvoltată decât cea a majorității oamenilor din jurul tău!

1. Înțelegi și onorezi unitatea tuturor ființelor vii. Știi că, în ciuda faptului că fiecare creatură vie care locuiește în această lume joacă un rol, toate fac parte dintr-o singură conștiință și toată energia lor curge dintr-o singură sursă.

2. Știi că separarea și izolarea nu sunt altceva decât iluzii, întrucât orice acțiune perfectă afectează totul în această lume, chiar dacă nu putem vedea această influență dintr-o dată. Cu toate acestea, știi că uneori această iluzie este necesară și că nu poate împiedica creșterea unității, deoarece este inevitabilă.

3. Știi perfect că adevărul este cel mai înalt sens și cea mai mare valoare și, prin urmare, spui întotdeauna adevărul. Și chiar și atunci când încerci să minți, te dăruiești prin energia pe care o radiezi. Oamenii din jurul tău recunosc instantaneu această minciună – în primul rând pentru că este neobișnuit pentru tine.

4. Ești întotdeauna capabil să acționezi inteligent și rațional, nefiind condus de emoțiile tale egoiste. Dacă cineva își aruncă ura asupra ta, îl înconjori cu dragoste, bunătate și compasiune, pentru că știi că asta poate rezolva problema mult mai ușor. În loc să-ți complaci ego-ul, te ridici deasupra lui.

5. Prețuiești orice viață, indiferent al cui ar fi ea. Cunoști valoarea vieții ca atare. Nu vei fi niciodată de acord cu uciderea unei alte ființe vii întruchipate în această lume, indiferent de circumstanțe.

6. Îți pasă de mediul înconjurător. Știi cât de important este să-l păstrezi sănătos și curat, așa că încerci să minimalizezi răul pe care umanitatea îl face-cel puțin în măsura capacității tale.

7. Nu îți place ideea de „proprietate”. Crezi că tot ceea ce există pe planeta noastră aparține în mod egal tuturor creaturilor care trăiesc pe ea. Planeta ne oferă tot ce are fără a cere nimic în schimb.

8. Crezi cu adevărat că toți oamenii ar trebui să lucreze împreună pentru binele comun. Crezi că oamenii ar trebui să-și împartă funcțiile și responsabilitățile, fără a încerca să se bată reciproc cu orice preț.

9. Nu crezi în inevitabilitatea pedepsei, ci în inevitabilitatea vindecării. Înțelegi că, dacă reușești să vindeci cauzele durerii și suferințelor care umple lumea din jurul tău, aceasta va salva mult mai multe vieți decât pedeapsa brutală a infractorilor. Când vezi oameni rănindu-i intenționat pe alții, îți dai seama imediat că se datorează unor dureri profunde sau că ei înșiși nu înțeleg răul pe care îl poartă.

10. Nu simți că îți lipsește ceva, pentru că ești conștient de tine ca ființă eternă. Nu simți că îți lipsește ceva, pentru că știi că tu însuți creezi pentru tine tot ce ai nevoie. Că te poți înconjura cu adevărat cu sănătate, fericire și prosperitate dacă îți dorești asta cu adevărat.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.