10 semne că ești o personalitate deosebită - #dozadesucces

10 semne că ești o personalitate deosebită

Unul dintre cele mai faimoase teste care ne pot ajuta să clasificăm persoanele în tipuri de personalitate este „indicatorul de tip Myers–Briggs” (MBTI). Acest chestionar a fost conceput de Katharine Cook Briggs și fiica ei Isabel Briggs Myers. Testul depinde în mare măsură de teoria conceptuală a lui Carl Yung cu anumite modificări.

Definiția unui tip de personalitate este posibilă prin autoevaluare pe baza a patru dicotomii:
1. Introvertire / Extrovertire
2. Detectare / Intuiție
3. Gândire / Sentiment
4. Judecarea / Percepția

Combinația acestor perechi produce 16 combinații posibile. Iar cel mai rar dintre ele este INFJ (sau „umanist”), reprezentat de o colecție creată din introvertire, intuiție, sentimente și judecată. Ultima caracteristică, parametrul Judecății, îi face pe acești oameni unici, deoarece aceste contrastează cu caracteristicile anterioare. Acest tip de personalitate este moral, creativ și sensibil, dar și cu simțul datoriei. Deci, nu sunt visători leneși, dar vor să-și aplice idealismul în practică. Astfel, ei combină empatia cu o minte practică. De aceea persoanele care au un astfel de tip de personalitate pot fi consultanți buni, profesori și psihiatri.

10 semne că aparții tipului de personalitate INFJ

Cel mai sigur mod de a detecta tipul tău de personalitate este să faci un test dezvoltat de specialiști. Cu toate acestea, există anumite semne care pot indica că ești o personalitate INFJ. Iată care sunt semnele:

1. Ai senzația că ești singur și diferit
Persoanele umaniste nu se încadrează cu ușurință în grupuri mari. Chiar și printre mulți oameni, se simt singuri și uneori preferă să-și petreacă timpul în singurătate. O personalitate umanistă are nevoie de armonie în mediul său.

2. Îți pasă cu adevărat
Dacă un umanist întreabă cum îți merge, atunci acesta este interesat cu adevărat. Pălăvrăgeala nu e pentru el. Acesta este propriul lui mod de a intra în esența unei probleme, astfel încât să poată oferi ajutor.

3. Atragi alte persoane

Oamenii se simt confortabil să socializeze cu o persoană umanistă. Acest lucru are legătură cu ceea ce am spus mai sus, umaniștilor le pasă cu adevărat. Dar capacitatea lor de a-i atrage pe ceilalți în jurul lor nu este în cuvinte, ci chiar în aura lor, care inspiră încredere în ei.

4. Eviți drama și relațiile toxice

A fi empatic și a arăta înțelegere, nu înseamnă că trebuie să fii o victimă. Reprezentanții tipului de personalitate INFJ doresc o comunicare constructivă și încearcă în orice mod să evite drama sau toxicitatea inutilă.

5. Nu-ți place zgomotul.

Persoanele umaniste sunt introvertiți care cred de la sine că sunt extrovertiți. Acest lucru se întâmplă pentru că le place să vorbească cu oamenii, dar, de fapt, nu le place mulțimea mare și locurile zgomotoase. Se simt mult mai confortabil alături de câțiva prieteni buni.

6. Ești un empat

A fi empat este o binecuvântare și un blestem în același timp. Partea pozitivă a empatiei se datorează faptului că umaniștii pot comunica cu oamenii care își aruncă energia negativă asupra lor și îi pot evita pentru a-și proteja propria energie. Ei înțeleg bine emoțiile celorlalți și percep foarte clar experiențele emoționale ale altor persoane.

7. Vrei să-ți îndeplinești misiunea.

Să ai idei geniale înseamnă puțin dacă nu încerci să le implementezi. Unicitatea umaniștilor constă în faptul că nu se opresc la teorie și se străduiesc să o pună în practică. Oamenii acestui tip de personalitate își stabilesc obiective complexe și fac totul pentru a le atinge. Scopul lor excepțional îi inspiră pe alții.

8. Ești un intelectual.
Umaniștii iubesc să citească, să scrie, să asculte muzică sau să joace la un instrument muzical, să comunice pe teme filozofice și spirituale. Problemele plictisitoare, cum ar fi bârfele din viața de zi cu zi, nu îi interesează. Aceasta este practic o caracteristică pozitivă, dar uneori aceste persoane se pot confrunta cu dificultăți în a se bucura de lucruri simple, cum ar fi un film frumos la TV sau o cană de cafea în compania colegilor. Umaniștii ar trebui să fie mai relaxați atunci când vine vorba de lucruri precum cele enumerate.

9. Ai obiceiuri sănătoase.
Deoarece umaniștii doresc să aibă succes, ei lucrează în mod sistematic. Ziua lor de lucru este planificată cu atenție, ceea ce îi ajută să progreseze eficient spre obiectivul lor. Umaniștii iubesc jogging-ul, meditația și micul dejun sănătos. În viața lor, calitatea este întotdeauna pe primul loc.

10. Ești plin de contradicții
Umaniștii combină multe opuse. Pot fi atât introverți cât și extrovertiți, visători și practici, pesimiști și optimiști. Și toate acestea nu sunt interconectări, ci o modalitate de a privi lumea imediat sub mai multe unghiuri diferite. Personalitățile umaniste combină incongruentul și sunt, prin urmare, cele mai înțelepte dintre toate tipurile de personalități.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.