10 sfaturi de la Donald Trump despre cum să devii bogat - #dozadesucces

10 sfaturi de la Donald Trump despre cum să devii bogat

În acest articol îți voi prezenta câteva sfaturi venite din partea posesorului unui imperiu de imobiliare, unul dintre cei mai bogați și de succes businessman american – Donald Trump!

Averea lui Trump se estimează circa 3 miliarde de dolari, prin urmare, ar fi bine să citești sfaturile lui Donald Trump despre cum să devii bogat:

 

1. Întotdeauna îmbracă-te cu gust

Odată mă mândream cu faptul că-mi cumpăram haine și costume ieftine. Credeam că nu are nici un sens să cheltui mii de dolari pentru un costum bun, dacă poți să porți un costum de 100$. Cine va ști care-i prețul? Peste câțiva ani am înțeles că nu am dreptate. Acum îmi cumpăr doar încălțăminte de cea mai înaltă calitate care poate fi purtată o veșnicie, pentru că încălțămintea ieftină se păstrează atât timp cât am plătit pentru ea.

Felul în care ne îmbrăcăm vorbește mult mai multe despre noi înainte de a scoate un cuvânt.

 

2. Provoacă-ți interlocutorii

Oferă-i interlocutorului tău o informație pregătită din timp sau o părere provocatoare pentru ca să vezi care îi va fi reacția. Spunând ceva neobișnuit, ai putea să afli informații valoroase.

Eu puteam să spun un comentariu neplăcut doar pentru a vedea dacă cei prezenți vor juca sau nu vor fi de acord. Este o metodă foarte bună prin care poți să verifici oamenii de lângă tine.

 

3. Fii propriul tău consultant financiar

Foarte multe persoane angajează consultanți financiari, însă eu de foarte multe ori am văzut cum acești consultați falimentau averi de milioane.

Făcând o alegere, bazează-te pe propriile părere, bazate pe faptul a ceea ce ai citit în revistele de business. Citind aceste publicații, vei fi la curent cu tot ce se petrece pe piață și cine e cel mai bun sfătuitor. Fii alături de învingători.

 

4. Nu-ți fie frică să răspunzi cu aceeași monedă

Dacă cineva face presiune asupra ta, răspunde-i la fel. Dacă cineva te jignește, răspunde-i la fel cu toată puterea pe care  o ai. Dinte pentru dinte! Nu fi naiv. Înțeleg că acest sfat nu sună bine, însă chiar și cel mai bun prieten îți poate fura banii și femeia.

 

5. Nu exagera cu vizitele la salonul de înfrumusețare

Deseori sunt criticat pentru felul în care îmi aranjez părul. Chiar și New York magazine a scris că coafura mea este o construcție dificilă, visul oricărui critic arhitectural.

Eu cred că ea arată bine, încă nu am spus niciodată că părul este asul din mână. Însă sunt uimit de faptul că oamenii mă întreabă dacă port perucă. Răspunsul este cert: Nu. Eu nu pot perucă.

 

6. Evită strângerile de mână

Unii oameni cred în strângerile de mână. Eu cred însă în lipsa lor. De foarte multe ori am întâlnit oameni răciți care se apropiau de mine și îmi spuneau: „Domnule Trump, aș fi vrut să vă strâng mâna”. A fost demonstrat de medicină că anume prin această metodă se transmit microbii.

Odată, un bărbat care a ieșit de la WC avea mâinile ude. M-a văzut, s-a apropiat de masa mea și mi-a spus: „Domnule Trump, sunteți un om mare. Pot să vă strâng mâna?”.

În acest caz am decis să nu îl refuz, pentru că în acea perioadă mă îngrășasem și știam că dacă îi voi strânge mâna nu voi mai mânca.

 

7. Bazează-te pe intuiție

Dacă vrei să fii antreprenor, trebuie să crezi în tine. Ai putea avea diploma de academician, însă fără intuiție vei avea nevoie de foarte mult timp pentru a crește și rămâne pe culmi.

Acesta e un subiect care reprezintă un mister și pentru oamenii care au capacități incredibile. Sunt anume semne inexplicabile care îți vor putea spune dacă trebuie să semnezi acest contract și dacă poți face afaceri cu acea persoană.

 

8. Rămâi optimist, dar fii gata pentru eșecuri

Poți trece pentru urcări și coborâșuri doar dacă vei fi pregătit. Capacitatea de a aștepta neplăceri m-a salvat de la irosirea în zadar a energiei și de la surprize neplăcute. Eșecurile și succesele sunt inevitabile.

De fapt, eu sunt un om foarte atent însă asta nu înseamnă că sunt pesimist. Putem numi asta o gândire pozitivă mai apropiată de realitate.

 

9. Concentrează-te pe detalii

Dacă nu știi toate detaliile afacerii tale, vei avea de înfruntat surprize de tot felul. Odată am citit despre un neurochirurg, obsedat de detalii și organizare. El își imagina, în timp ce alerga dimineața, operația pe care trebuia să o facă mai târziu. Vedea fiecare detaliu și fiecare greutate pe care ar putea să o întâlnească în timpul operației.

 

10. Întocmiți contracte de căsătorie

Dacă nu aș fi semnat un contract de căsătorie, ar fi scris o carte din poziția unui om care a pierdut foarte multe. Mi-a trebuit un autobuz pentru a-i aduce la tribunal pe toți avocații Ivonei. Era o catastrofă, însă eu aveam un contract de căsătorie.

Prietenul meu, cel care s-a căsătorit a 5-a oară, mi-a spus: „Donald, eu o iubesc atât de mult pe femeia asta că nu am nevoie de un contract”. Peste un an, ei s-au despărțit, iar el a trecut printr-un adevărat iad. Prietenul meu arăta ca un cățel speriat. Nu am avut curaj să-i spun ceea ce de fapt eu credeam despre el: Prostule!

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Cărți recomandate

  1. „Atingerea regelui Midas. De ce unii antreprenori se imbogățesc, iar cei mai mulți nu” de Donald J. Trump și Robert T. Kiyosaki
  2. „Nu renunța niciodată! Cum am transformat în succes cele mai mari obstacole pe care le-am avut de înfruntat” de Donald J. Trump și Meredith McIver
  3. „De ce vrem să fii bogat. Doi oameni. Același mesaj” de Donald J. Trump și Robert T. Kiyosaki

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.