10 sfaturi despre cum să îți stimulezi motivația

Motivația este foarte importantă pentru succes, de fapt fiind principala forță motrice a realizării sale. De obicei, o persoană o primește din exterior: premii, salarii, bonusuri, recunoașterea mediului și multe altele. Dar cea mai puternică motivație este cea care vine din interior, care leagă toate cauzele externe într-una. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți dezvolți motivația interioară.

 

1. Scopul trebuie să fie înalt, dar realizabil

Chiar dacă nu pare să fie așa de la început. Viața este una, așa că toată lumea vrea să o trăiască incredibil de interesant, dorind să obțină tot ce este mai bun. În consecință, visul tău este cel mai probabil ambițios. Acest lucru nu este înfricoșător. Să visezi la propriul iaht este mult mai bine decât să vrei să fii un marinar pe ea. Dar pentru un scop înalt, va fi necesar foarte mult timp pentru realizarea acestuia. Împarte obiectivul în sub-obiective, întocmește un plan de sarcini pe termen scurt și completează-l pe etape. Acest lucru îți va oferi stimulentul potrivit și îți va oferi șansa să crezi în tine însuți.

2. Ascultă recenziile

Fii deschis la feedback. Întotdeauna. Chiar dacă ești criticat. Critica sănătoasă stimulează productivitatea, te face să muncești mai bine, indică defectele. Desigur, dacă primești doar recenzii negative în mod regulat, acest lucru poate duce în cele din urmă la stres și depresie. Dar cheia succesului constă în felul în care le înfrunți. Transformă-ți inamicul într-un aliat, transformă feedback-ul negativ într-un stimulent care îți va oferi dorința de a lucra mai bine, contrar așteptărilor criticilor tăi.

3. Scapă de obiceiurile proaste

În viața ta, probabil că există obiceiuri care nu sunt necesare și împiedică foarte mult performanța. De exemplu, să vii la locul de muncă luni cu o mahmureală profundă, după un weekend curajos, și apoi să te recuperezi o jumătate de zi, visând la o găleată de apă minerală și la patul de acasă. Și mai ai și un raport stupid!  Sau obișnuitul obicei de a merge târziu la culcare în timpul săptămânii, știind că alarma te va trezi înainte de răsăritul soarelui. Toate acestea dăunează muncii tale, ceea ce înseamnă că întârzie momentul atingerii obiectivului. Scapă de ceea ce te împiedică să-ți îndeplinești sarcinile cât mai eficient posibil. Înlocuiește obiceiurile proaste cu ceva mai util, cum ar fi o sticlă de bere ușoară dintr-o mahmureală poate fi înlocuită cu un pahar cu apă.

4. Nu înceta să înveți

Dacă crezi că educația ta se termină odată cu absolvirea școlii, atunci te greșești amarnic! Studiile reale vin mai târziu, cu realizarea faptului că acestea sunt cu adevărat necesare. Pentru a reuși, va trebui în mod inevitabil să îți îmbunătățești profesionalismul și să îți îmbunătățești abilitățile. Există o gamă largă de informații on-line, diferite cursuri și training-uri sunt multe moduri și sunt mult mai accesibile decât înainte. Consideră eșecurile ca fiind un stimulent pentru a învăța ceva nou și nu înceta niciodată să înveți.

5. Sărbătorește-ți victoriile

Victoria (chiar una minoră) merită o recompensă corespunzătoare. Ori de câte ori îți atingi obiectivul dorit, oferă-ți un cadou. Ar putea fi orice: un pic de distracție cu prietenii sau cumpărarea unei mașini noi. Principalul lucru este că motivul merită cu adevărat. Recompensarea îți va oferi și mai multe stimulente pentru o muncă mai bună.

6. Nu-ți fie frică să îți asumi riscuri

Nu vei ajunge niciodată la ceva grandios dacă nu ieși din zona de confort și nu începi să-ți asumi riscuri. Teama de a folosi șansele noi limitează potențialul de creștere și, în consecință, recompensa pe care ai putea să o primești. Asumarea riscurilor implică evaluarea câștigurilor potențiale și, prin urmare, ele par justificate și forțate să acționeze.

7. Ia-ți pauze

Toată lumea are nevoie de ele și tu nu ești o excepție. Un drum lung necesită pauze. Sa dovedit cu mult timp în urmă că munca continuă fără odihnă duce la pierderea productivității. Ia-ți o vacanță și ia-ți liber de la presiunea infinită. Este necesar ca, întorcându-te la birou, să începi munca cu un entuziasm și mai mare.

8. Împacă-te cu eșecurile

Succesul nu este un drum neted pavat și moale. Calea spre succes nu este posibilă fără eșec sau pierdere. Dezvoltă rezistență, deoarece aceasta te învață să faci față circumstanțelor nefavorabile. Abilitatea de a recunoaște eșecurile și de a rezolva problemele nu va ajuta doar să le eviți în viitor, ci va menține motivația de a merge mai departe.

9. Stabilește termene limită

Termenul limită stabilit permite o atitudine mai responsabilă pentru finalizarea sarcinilor. Stabilește termene reale pentru a te concentra pe un obiectiv specific, fără a fi distras de celelalte. După finalizarea unei sarcini, vei avea mai multe motivații pentru a implementa următoarea. Stabilește termenul limită de execuție pentru fiecare și urmează-ți planul. Dar nu amâna munca prea mult timp. Adesea întârzierea este echivalentă cu eșecul, deoarece slăbește motivația și, odată cu aceasta, credința în succes.

10. Inspiră-te

Nu există un stimulent mai bun pentru a lucra decât un proces de inspirație. Indiferent de disciplina de muncă pe care o respecți, șansele de reușită vor fi mici dacă activitatea ta nu îți aduce plăcere. Dragostea pentru munca ta, recunoașterea implicării în ceva important și mândria în proiectele întruchipate reprezintă mult mai multă motivație decât dorința notorie de a te îmbogăți.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.