10 tipuri de dureri fizice care vorbesc de fapt despre probleme emoționale - #dozadesucces

10 tipuri de dureri fizice care vorbesc de fapt despre probleme emoționale

Corpul, mintea și sufletul sunt trei niveluri interconectate ale existenței umane. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că orice povară psihologică afectează direct starea fizică a corpului.

Medicina modernă nu numai că nu neagă, dar, de asemenea, studiază în mod activ acest fapt. Cu toate acestea, foarte des în practică, există cazuri în care medicii nu sunt capabili să ofere o explicație științifică pentru unele simptome, cum ar fi inflamația, migrenele, durerile de spate, sindromul oboselii cronice și disfuncția sexuală. Astfel de simptome fizice inexplicabile sunt necunoscute. Cu toate acestea, ele indică sensibilitatea unei persoane la stres, factori externi și, desigur, emoții precum tristețea și dezamăgirea.

Desigur, în primul rând trebuie să vizitezi un specialist pentru a evita dezvoltarea oricărei boli grave. Dar dacă medicii spun că simptomele tale sunt incerte, atunci ar trebui să te gândești la viața ta și la ce rol joacă sănătatea emoțională în ea. Deși corpul nostru este conectat cu mintea și sufletul, totuși diferite probleme emoționale pot provoca reacții de durere nu mai puțin diferite. Iată câteva dintre ele:

1. Dureri de cap și migrene

O minte plină de gânduri anxioase îți poate face capul să sufere. Încearcă să îți organizezi gândurile cu ajutorul meditației. Nu îți fă griji cu privire la fiecare element din rutina zilnică. Doar reține că o stare de stres reduce capacitatea de a rezolva problemele actuale. Încetinirea fluxului de gânduri poate fi dificilă, dar trebuie să încerci.

2. Dureri de gât

În acest caz este vorba de încăpățânare și iertare. Ținând pică pe o persoană care odată te-a rănit deja, nu te va ajuta cu nimic. Încearcă să exersezi iertarea, concentrează-te pe aspectele pozitive ale acestei persoane sau arunc-o din viața ta, dacă ți se pare că relația a devenit toxică. De asemenea, nu uita de propriile greșeli.

3. Dureri de umăr

Ai putea să-ți asumi prea multe îndatoriri ale altora și acum nu le poți face față. Stabilește limite pentru tine și nu lăsa oamenii să se aștepte la tot de la tine dintr-o dată.

4. Durere în partea superioară a spatelui

Această durere este cauzată de singurătate și respingere. Vrei să iubești și să fii iubit, dar ceva te împiedică să comunici cu alți oameni, iar asta te face un introvertit, uneori chiar agresiv.

Încearcă să-ți deschizi inima și să creezi o relație sinceră și caldă. Ascultă-ți inima!

Citește: Cum să faci creierul să gândească pozitiv

5. Dureri lombare

Durerea în această zonă este cauzată de probleme financiare sau de la locul de muncă. Acest lucru poate indica necesitatea unor schimbări în sfera profesională.

Caută un loc de muncă mai potrivit pentru tine, cere o creștere a salariului sau o majorare. În ceea ce privește cheltuielile de numerar, încearcă să faci un plan și nu arunca bani în vânt. În primul rând – nu lăsa criza financiară să îți copleșească mintea, altfel nu va face decât să înrăutățească situația!

6. Durere la nivelul coatelor și genunchilor

Aceste părți ale corpului sunt asociate cu nepregătirea unei persoane pentru schimbările de viață. Durerea în coate indică rigiditatea și incapacitatea de adaptare, iar durerea în genunchi indică un ego exagerat.

În orice caz, trebuie să înveți să faci compromisuri și să fii flexibil. Adaptarea la noile condiții este un semn de inteligență. Este păcat dacă rămâi în spatele tuturor celor care încearcă să se dezvolte.

7. Durere în mâini

Durerea în mâinile tale înseamnă că trebuie să socializezi mai mult. Ieși mai des în lume, fă-ți prieteni noi, fii sociabil, conectează-te cu oamenii (metaforic și literalmente). Singurătatea îți aduce doar tristețe.

8. Durere în ochi

Aceasta sugerează că s-ar putea să negi realitatea. S-ar putea să fii bântuit de problemele zilnice și să încerci să-ți întorci lumea. Dar, astfel, riști să te îneci în abisul introversiunii.

Dezvoltarea spirituală nu înseamnă o lipsă de comunicare cu lumea exterioară. Dimpotrivă, în ea ne inspirăm și ne aplicăm filozofia.

9. Durere în zona pelviană

Durerea pelviană este asociată cu sexualitatea și vinovăția. S-ar putea să-ți faci prea multe griji pentru relația ta amoroasă sau să regreți greșelile din trecut. Și s-ar putea să-ți lipsească viața sexuală activă. Este foarte important să îți dai seama de starea ta pentru a putea scăpa de simptome alarmante.

10. Durere în gât

Dacă nu există nici o explicație logică pentru durerea în gât, cum ar fi o răceală sau o alergie, cauza poate fi ascunsă în sentimente de amărăciune și frustrare. Încearcă să fii mai vesel și mai recunoscător. Emoțiile neplăcute pot ruina o viață întreagă.

***

Și încă o dată, reamintim că toate simptomele de mai sus pot fi de natură emoțională, dar mai întâi trebuie să vizitați un medic. Uneori, cauzele sindromului durerii pot fi atât fizice, cât și emoționale și, prin urmare, consultarea medicală este pur și simplu necesară.

Există însă o veste bună: te poți vindeca singur crezând că cele mai multe sfere ale vieții tale se vor îmbunătăți în cele din urmă!

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.