10 tipuri de oameni pe care nu ar trebui niciodată să-i angajezi în compania ta - #dozadesucces

10 tipuri de oameni pe care nu ar trebui niciodată să-i angajezi în compania ta

office-336368_1280Dacă ai deciz să îți găsești un nou coleg în compania ta, îți prezint o listă cu clasificări psihologice ale persoanele pe care NICIODATĂ să nu îi angajezi în compania ta, dacă nu vrei să falimentezi!

1. Fetița/fiul mamei

La interviu a venit un tânăr o tânără așa mai timidă, pe care în sala de așteptări îl/o așteaptă mama, bunica sau mătușa, care îi adrezează o sumedenie de întrebări după aceasta? Ferește-te de astfel de persoane: aici nu este școală sau grădiniță. Să-i ștergi mucii și să îl mângâi pe cap nu este când: ai un business, dar nu un centru pentru educarea copiilor.

2. Iubitorul de bonusuri

El, mai rar ea, întreabă nu atât despre responsabilități și obligații, cât despre concedii, asigurări, creșterea în carieră, oferte pentru stomatolog sau posibilitatea de  a plasa o tăbliță cu numele său pe ușa oficiului comun. Alungă-l cât mai departe.

3. Sportiv – fanat

Dacă în CV persoana indică că ar fi un bun jucător pentru echipa voastră de fotbal sau va fi gata să îți țină companie la un joc de golf sau aerohochei – renunță. Nu are sens să alegi o persoană care consideră că știe mai multe decât tine, și, mai mult decât atât, consideră că, sportul în echipă e mai important decât munca în echipă.

4. O persoană cu complexe de vinovăție

«Știți, de 18 luni nu îmi pot găsi un loc de muncă, însă am citit anunțul dvs și sper că voi face parte din colectivul dvs, când ne-am putea întâlnit așa când dvs să vă convină?» Un ton umilitor-rugător – asta ce-i? Tu cauți în compania ta un câștigător, dar nu o persoană care va miorlăi și va complexa. Refuză un astfel de om.

5. Povestitoarea

Femeia / fata care iubește „un pic” să înfrumusețeze CV-ul său – în consecință, ajunge să devină o „Alice în țara minunilor”. Dacă să-i deconspiri minciunile și exagerările, ea va cădea foarte repede despre culmile succesului dorit – și se va adeveri că în compania ta experimentată, această persoană nu are loc.

6. Cameleon

E gata să obțină orice post de muncă și orice departament și orice sector. Deschiderea și dorința de a învăța este OK. Nu este chiar OK, atunci când nu înțelegi ce-i place cu adevărat acestei persoane. Unde nu l-ai trimite- el merge acolo. Nu trebuie să placi tuturor și să poți face absolut orice.

7. Regele liric / Regina dramelor

Lui îi place drama, chiar și tragedia: dă buzna în oficiul tău în altă zi, decât cea programată și cere insistent interviul. Comportamentul agresiv înainte de interviu și la începutul acestuia, mâini tremurânde, glamour și altă chestii care să-i aducă toată atenția – ai grijă că toate acestea se vor întâmpla în fiecare zi.

8. Specialistul improvizațiilor

Utilizează diferite cuvinte fără sens, nu are CV, în timpul interviului povestește istorii și nu e gata să prezinte o recomandare de la fostul angajat. Mie nu îmi place un asemenea candidat. Dar ție?

9. Minunea analfabetă

Un asemenea candidat scrie și vorbește cu o groază de greșeli, de parcă niciodată nu a mers la școală. Peste tot și întotdeauna. Chiar dacă nu suntem o națiune foarte foarte învățată, care le știe pe toate, eu l-aș alunga pe acest candidat cât mai departe de compania mea.

10. Smartphonoman

Candidata stă cu nasul în telefon atunci când este la interviu? Își pierde concentrația atunci când telefonul sună. Refuz-o. Da, gadget-urile sunt lucruri fenomenale, însă sindromul lipsei de atenție și obsesia maniacală de smartphone – asta nu va asigura nicidecum un proces de lucru normal în compania ta. Important să nu iubești telefonul de parcă ar fi ficatul tău. Important este să poți să discuți în echipă și în afara ei. Dar despre ce fel de discuții poate fi vorba dacă stă cu ochii în smartphone și întotdeauna sună undeva?

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.