10 legi din yoga prin care să eviți manipularea

Știi care-i diferența dintre pilates și yoga? Dacă să-ți spun mai simplu, diferența sunt doar mimicile feței. Mișcările din yoga și exercițiile de echilibru din pilates foarte puțin se deosebesc. Diferența constă în conștientul nostru, în modul cum percepem noi aceste două forme de activitate fizică. În yoga nu poți să manipulezi prin mișcări, lucru care poate fi făcut foarte simplu prin pilates. Dacă vrei să faci față manipulării din viața de zi cu zi, îți prezint 10 legi ale naturii care te vor ajuta să ieși învingător din această „luptă”.

1. Ție îți trebuie? Tu trebuie să faci

De fiecare dată când într-un dialog apare cuvântul „trebuie”, când este vorba despre datorii și responsabilități, trebuie să te întrebi: cui trebuie asta? Manipulatorii preferă să nu răspundă la această întrebare, deoarece adevărul este că doar ei au nevoie de asta. De exemplu, dacă părinții îți spun: „Trebuie să îți găsești un serviciu”, trecând printr-un filtru această frază asta ar suna așa: „Vreau să îți găsești un serviciu pentru ca să nu mai ceri bani de la mine și să mergi să muncești”.

2. Nu promite. Dacă ai promis – îndeplinește.

Amintește-ți cât de des ai făcut promisiuni sub presiunea celor din jur. Manipulatorul te va împinge întotdeauna să faci promisiuni negândite, iar mai apoi să-ți exploateze sentimentul de vinovăție. Pur și simplu nu fă promisiuni, dacă ai făcut-o, îndeplinește. Data viitoare să te gândești de două ori, înainte de a lua asupra ta responsabilități în plus.

3. „Nu-ți băga nasul unde nu-ți fierbe oala”

Se întâmplă de foarte multe ori să ne amestecăm în lucruri care nu ne privesc și să înrăutățim situația. Pentru că pur și simplu nu au avut nevoie de ajutorul nostru. Iar după asta se întâmplă ca acțiunile noastre să fie catalogate ca fiind obligatorii. Mai rău se întâmplă ca altcineva să îți ceară ajutorul fără ca tu măcar să cunoști acea persoană, dar ea știe că tu vei ajuta pentru că așa imagine ți-ai creat. Astfel ajutându-l tu încalci regula: „ție îți trebuie, tu trebuie să faci”. Dacă vezi că într-adevăr un om are nevoie de ajutorul tău, află dacă el este gata să-ți primească sprijinul. Poate o fată care și-a blocat intenționat tocul în capacul de la gaura de canalizare a făcut-o pentru că în preajmă se află băiatul super-simpatic pe care îl place. Iar tu, ca un superman care vine întotdeauna în ajutor, ai stricat tot planul. Puteai măcar să întrebi.

4. Nu refuza rugămințile

Orice rugăminte presupune mulțumire. Manipulatorii pot pur și simplu să facă promisiuni în vânt și să uite de ele. Îndeplinind o rugăminte, nu te rușina să ceri ceva în schimb. Poate chiar mai devreme.

5. Trăiește în prezent

Este una dintre cele mai importante reguli, cred eu. Ea foarte ușor distruge manipulările din trecut. Nu ne dorim să fim mai răi decât am fost odată, iar de asta se folosesc unii. De exemplu, „înainte nu erai așa” foarte ușor se distruge prin „înainte era înainte”.

6. Nu te implica prea mult emoțional

Cât de des atribuim unui om un lucru, un loc sau o acțiune? Cât de puternică poate fi legătura dintre voi, dacă nu au folosit starea sufletească? Fiecare are răspuns la această întrebare. Doar că trebuie să ții minte: cu ajutorul acestor legături emoționale este foarte ușor să manipulezi. Nu le permite celor dragi ție să devină teroriști domestici, nu te implica prea mult emoțional.

7. Nu-ți pune scopuri

Pentru mine aceasta a fost cea mai ciudată regulă. Pentru că pentru mine contează să ai un scop în viață. Iar pentru asta am avut nevoie de ceva timp. Dacă îți vei pune un scop greșit, după atingerea ei vei simți gustul amar al dezamăgirii. De asta întreabă-te pe tine și pe cei de lângă tine: ce va fi după? Îți voi prezenta drept exemplu una din frazele iubite ale tuturor părinților: „trebuie să ai studii superioare”. Dar ce va fi după? Poți fi agent de vânzări, consultant sau să-ți deschizi propria afacere fără studii superioare.

8. Nu încurca altora

Cea mai genială regulă dintre toate. Poți și trebuie să îl folosești chiar și în relație cu tine însuți, și cu ceilalți. fraza „te rog, nu mă deranja” poate să facă minuni. Important este să o spui înainte de a simți deja iritațiile.

9. Nu transmite o informație, dacă nu îți aparține

Dacă nu ești sigur de o informație sau alta, nu o transmite mai departe pentru a nu te transforma într-un bârfitor. Pentru că îți pierzi credibilitatea. Iar de asta se vor folosi „neprietenii” tăi. Discutând cu alte persoane, află cum au făcut rost de informația pe care ți-o transmit ție. Mulți dintre ei nici măcar nu îi verificiă veridicitatea și astfel devin victime ale manipulării și ale propagandei politice.

10. Întotdeauna cere permisiune

E o regulă mai mult de etichetă. Aceasta este folosită nu doar pentru a te scăpa de alte greutăți, dar îți va crea imaginea unui om politicos. Întreabă, fiind sigur pe tine, altfel vei fi ca un ciudat care nu are încredere în sine. E o regulă pe care trebuie să o respecți chiar și când vrei să ajuți pe cineva. Practic toate aceste reguli sunt legate între ele, astfel formând un scut de protecție împotriva manipulării. Folosește-l cu zâmbet pentru a reuși!

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.