11 semne care arată că ești pregătit pentru o relație

pexels-photo-58572

Câțiva ani în urmă am mers la o întâlnire cu un băiat. S-a întâmplat că nu eram de acord cu ceea ce spunea el și m-a lovit. Peste mână. Destul de tare ca să mă doară, însă nu destul pentru a mă alege cu o vânătaie. Nu eram împreună, nu ne lega nimic. Eram la a doua întâlnire. Eu am țipat, iar el a început a râde și a spus că era doar o glumă, doar că eu o iau prea în serios. Am râs și eu și am mers mai departe.

Acel băiat m-a chemat la a treia întâlnire, însă nu l-am mai sunat. Mă străduiam să cred că aceea era doar o glumă și nu vroiam să mă supăr. Am început să analizez acea situație din punctul de vedere al arbitrilor și al „flăgulețelor roșii”.

Loviturile fizice la o întâlnire – primește cel mai roșu flag din câte există. Și chiar dacă mă convingeam că acea lovitură era doar o glumă, nu aș fi putut să scap de impresia că era un semnal de alarmă că ceva nu va merge bine. Și cred că acel semnal m-a împiedicat să fac o greșeală uriașă.

Însă lipsa acestor semnale de alarme la o întâlnire spun prea puțin despre o persoană. „Am întâlnit un băiat minunat! Nu a făcut presiuni asupra mea nici fizice nici morale! Vai ce noroc am!”.

Să vorbim despre „flagurile verzi” – semne care spun că persoana este gata pentru o relație, că are o privire sănătoasă despre viață, că el este un potențial partener grijuliu și iubitor. Nu este vorba despre compatibilitate. El ar putea fi o persoană minunată, însă lui îi place „Star Trek”, iar ție „Star Wars” și pentru fiecare acesta este un moment principial. Cu toate acestea, pentru altcineva, el sau ea poate fi o pereche ideală.

Prin modul în care se comportă o persoană în situațiile complicate poți înțelege dacă este gata pentru o relație sau nu. Iată câteva „flaguri verzi”:

 1. Persoana respectivă spune ce gândește, ce simte și te lasă și pe tine să îți expui părerea.
 2. Te prezintă prietenilor și vrea să te integreze în compania sa.
 3. Băiatul sau fata are o viață foarte diversă. El/ea are timp pentru muncă, hobby, familie și prieteni, iar ochii lui strălucesc nu doar atunci când te vede pe tine.
 4. Partenerului îi plac lucrurile care te fac diferit de ceilalți, nu doar cele care se consideră atrăgătoare.
 5. Îți cere părerea sau un sfat ori de câte ori are nevoie și face la fel și pentru tine.
 6. Partenerul tău este gata să facă pentru tine lucruri de care nu este prea încântat: să meargă la spital sau să te întâlnească la aeroport în orele de vârf.
 7. Atunci când discutați despre fostele relații, partenerul tău își recunoaște greșelile nu doar acuzând pe foștii parteneri.
 8. Întotdeauna întreabă părerea ta în decizii care ar putea avea influență asupra ta, fie asta locurile la teatru sau planurile pentru vacanța împreună.
 9. Îți respectă deciziile și emoțiile chiar dacă tu nu le poți explica.
 10. Nu îți este frică de vreo reacție neadecvată din partea lui chiar dacă nu vei fi de acord cu el sau îi vei arăta că a greșit.
 11. Partenerul stabilește anumite hotare în relația ta, dar le face într-un mod respectabil, explicând motivele.

Semnele sau „flagurile verzi” ale tale pot fi diferite decât cele menționate mai sus. Mai mult decât atât, partenerii nepotriviți pot avea unele dintre acestea, și invers: cei buni pot să nu le aibă. Totul este foarte individual. Însă dacă îți dorești ca această persoană să devină parte a vieții tale, gândește-te nu la defectele care îi lipsesc. Gândește-te care calități sunt importante pentru tine și dacă el le are.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.