12 fraze simple care te vor face cu siguranță îndrăgit de ceilalți - #dozadesucces

12 fraze simple care te vor face cu siguranță îndrăgit de ceilalți

„Oamenii vor uita ceea ce ai spus. Oamenii vor uita ce ai făcut. Dar nu vor uita cum s-au simțit din cauza ta.”

Aproape fiecare cuvânt pe care îl rostești produce o impresie scurtă, dar foarte reală asupra interlocutorului tău. Împreună, acestea formează o opinie pe termen lung despre tine, care rămâne chiar și după ce situația în sine este uitată.

Mai jos vei găsi cele mai eficiente 12 fraze de acest gen. Cu aceste expresii, încearcă să îți „condimentezi” discursul la momentele potrivite, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

„Deci, iată cum stau lucrurile acum.”

Probabil că ai întâlnit oameni care se agață de fiecare informație ca și cum ar fi o marfă valoroasă, oameni care iubesc să fie rugați să spună doar un pic mai mult, nu-i așa? Atunci când încerci să afli ce se întâmplă (mai ales dacă îți afectează viața) și ești alimentat cu zvonuri și insinuări în acest proces, acest lucru este enervant.

Oamenii care prezintă informații credibile în mod clar și detaliat și care nu te fac să cerșești pentru fiecare bucățică de informație, sunt apreciați pe merit de toată lumea.

„Spune-mi mai multe.”

Majoritatea oamenilor preferă să vorbească despre ei înșiși. Aproape tuturor le place să audă că cei din jurul lor apreciază ceea ce aduc într-o conversație sau discuție. Prin urmare, caută ocazii adecvate pentru a arăta că îți asculți interlocutorii și că ești interesat de punctul lor de vedere. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să ceri direct mai multe informații despre o anumită situație.

Acest lucru le va lăsa o impresie pozitivă despre tine la finalul conversației, chiar dacă nu-și vor mai aminti motivul.

„Ce părere ai despre asta?”

Aceasta este practic o continuare a punctului doi.  Oamenilor le place să simtă că cei din jurul lor consideră că opiniile lor sunt importante și că pot face o diferență. Așadar, dacă devii cunoscut ca o persoană care este întotdeauna gata să asculte opiniile și punctele de vedere ale altora, acest lucru va contribui foarte mult la carisma ta în ochii celorlalți.

Iar acest lucru se aplică în aproape orice situație – de la socializarea cu persoane complet străine până la întâlnirile de lucru.

„Cu ce te pot ajuta?”

Oamenii cu adevărat înțelepți știu că lucrurile cu adevărat mărețe nu pot fi realizate fără ajutorul altora. Acesta este motivul pentru care mintea noastră tinde să simtă o recunoștință profundă față de cei care ne ajută să ne atingem obiectivele.

Crede-mă, dacă ai cunoștințe, abilități sau informații care îi pot ajuta pe ceilalți, dacă te oferi să le folosești le vei face o impresie de durată.

” Te rog / Mulțumesc.”

Politețea nu costă absolut nimic, dar poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea imaginii tale.  Cel care arată respect față de ceilalți oameni și el însuși arată demn în ochii lor.

„Mă bucur să te ajut.”

Atunci când rostești această frază în loc de un ” Nu ai pentru ce” negativ sau ceva similar, recunoști faptul că ai făcut ceva util pentru interlocutorul tău. În mod firesc, acest lucru stârnește o reacție pozitivă din partea lui.

„O să aflu eu pentru tine.”

Această frază indică faptul că nu numai că ești dispus să ajuți (ai indicat deja această dorință la punctul patru), dar și că ești pregătit să faci un efort suplimentar și să-ți sacrifici o parte din timpul tău personal în acest scop.

„Te acopăr eu.”

Cu toții vrem să știm că nu suntem singuri. Iar unitatea, la rândul ei, duce la relații calde.

„Vreau să te prezint…”

Fă cunoștință cu ceilalți și rămâi în memoria lor ca persoana care a făcut posibilă această întâlnire. Oamenii sunt recunoscători că îți faci timp să îi ajuți să se cunoască mai bine. Iar dacă această cunoștință ți se pare utilă sau plăcută, vei crește și mai mult în ochii lor.

„Știu că poți.”

Cu toții avem perioade de îndoială de sine. Uneori, tot ce este nevoie pentru a le depăși este să știm că altcineva nu se îndoiește câtuși de puțin de noi. Iar atunci când obiectivele au fost deja atinse, majoritatea oamenilor își amintesc că ai fost printre cei care au crezut că poți reuși.

„Cred că ești capabil de mai mult.”

Aceasta este o frază foarte interesantă. Pe de o parte, este totuși o critică, dar pe de altă parte, este o critică bazată pe credință. Ei bine, da, desigur, îi spui cuiva că nu se descurcă bine, dar, în același timp, îi arăți că tu crezi că se poate descurca mai bine.

” Lasă-mă să fiu sincer cu tine.”

Această frază indică în mod clar așteptările, indică onestitatea și faptul că nu vei pierde timpul altcuiva. Da, îi indică interlocutorului că s-ar putea să nu audă ceea ce vrea să audă, dar fraza tinde totuși să stârnească un răspuns pozitiv.  Aceasta indică faptul că știi cum să îi tratezi pe ceilalți cu respect.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.