12 lucruri pe care nu este obligatoriu să le faci până la 30 de ani

La 20 de ani ni se pare că viaţa este plină de posibilităţi. Însă lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum ne dorim. Sunt multe lucruri pe care nu putem să le realizăm până la 30 de ani.

Iar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la planurile tale. Pur și simplu trebuie să îți amintești că nu este nimic grav dacă pierzi mai mult timp sau prioritățile tale s-au schimbat.

1. Călătoriile

Să călătorești este fantastic. Călătoriile aduc în viața ta culturi și oameni noi. În același timp ele te obosesc, îți consumă timpul și banii.

Doar că noi nu ne gândim deloc la asta, atunci când privim cu sufletul la gură aventurile bloggerilor care se plimbă dintr-un colț al lumii într-altul. Iar studiile au demonstrat că un astfel de stil de viață nu este tocmai sănătos. Iar rețelele de socializare scot în lumină aspectele pozitive ale călătoriilor, tăinuindu-le pe cele negative.

2. Întemeierea unei familii

Dacă încă nu ai întâlnit acea persoană alături de care să vrei să te trezești în fiecare zi, nu este nimic grav. Nu lua decizii grăbite doar din cauza presiunilor sau așteptărilor celor din jur. Nu îți va face bine.

3. Jobul visurilor tale

Ambițiile sunt binevenite, însă de obicei începe cariera răspunzând la emailuri și să aducem cafea.

Amintește-ți că nu contează unde îți începi cariera. Întotdeauna există posibilitatea să crești, să creezi noi legături și să înveți ceva nou de la colegi. Pentru a crea o carieră de succes ai nevoie de mult timp, energie și răbdare.

4. Să decizi unde să locuiești

Sau să ai propria ta locuință. Nu îți face griji dacă încă stai în chirie. Asta este, probabil, singura perioadă în care nu ești legat de ipotecă și responsabilitățile în fața familiei și copiilor. Gândește-te în care orașe ai vrea să trăiești și nu îți fie frică de schimbări.

5. Să participi la maraton

Sau chiar la un semi-maraton. Desigur, dacă îți place să alergi, nicio problemă. Însă sunt și alte modalități de a fi în formă, tot ce contează este să îți placă procesul.

6. Al doilea job

Uneori ți se pare că toți au un al doilea job sau un proiect propriu. Nu trebuie să te judeci pentru faptul că tu nu ai așa ceva. Concentrează-te asupra muncii de bază dacă aceasta îți aduce venituri destule.

7. Religia

La 20 de ani începem să ne distanțăm de la viziunile religioase ale părinților noștri și încercăm să determinăm ce rol va juca religia în viața noastră. Dacă nu ți-a reușit imediat, nu trebuie să îți faci griji.

8. Să știi să gătești

Ești de admirat dacă știi să gătești paste sau să faci friptură, însă dacă nu îți place să gătești, nu e chinui încercând să realizezi bucate complicate.

9. Echilibru în relații

Ca să poți să îți împarți echilibrat timpul între familie și prieteni ai nevoie de multe forțe și timp. Prietenii adevărați te vor înțelege.

10. Rezerve financiare

Foarte bine dacă poți să faci rezerve financiare, însă nu întotdeauna la 30 de ani reușești să strângi o sumă impunătoare de bani. Și nici nu este obligatoriu. Economisește câte puțin pentru ca în anumite situații să nu rămâi lefter.

11. Amenajarea comodă a apartamentului

Nu contează: trăiești singur sau cu cineva, nu este neapărat să-ți amenajezi apartamentul cu mobilă scumpă și opere de artă. Contează ca tu să te simți confortabil.

12. Ce vrei să faci în această viață

De fapt, nimeni nu este sigur pe sine 100%, mai ales la 20 de ani. Însă asta nu înseamnă că acești 10 ani dintre 20 și 30 au trecut în zadar. Încearcă să înțelegi ce vrei să faci, însă nu dispera dacă nu ai reușit să obții ceea ce ți-ai dorit.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.