12 lucruri pe care să nu le tolerezi pentru nimic în lume - #dozadesucces

12 lucruri pe care să nu le tolerezi pentru nimic în lume

field-981809_1280

În viața noastră sunt multe lucruri pe care trebuie să le tolerăm. De unele nu putem scăpa în nici un fel (taxe, vremea urâtă, ambuteiaje), însă trebuie să știți că noi răbdăm lucruri care nu ar trebui să fie tolerate. Noi trecem pe lângă neplăceri, încercăm să nu observăm ceea ce ne deranjează și acceptăm ceea ce ne convine. Așa începem să ne obișnuim cu cele ce se petrec în jurul nostru, încât nici nu bănuim cât de negativ acestea influențează asupra vieții noastre.

Uneori, doar înțelegând câte lucruri le tolerăm în zadar, am putea să ne încărcăm de energie și speranță. Dacă nu vei înțelege ce te trage înapoi, nu vei reuși niciodată să îți trăiești viața cu adevărat. Dacă vei analiza câteva dintre lucrurile care îți cer cea mai multă răbdare, ai putea să îți schimbi radical viața.

Trebuie să găsești acele uși pe care să le deschizi ca să ai acces la următoarea etapă din viața ta. Înainte de a intra pe această ușă trebuie să fii atent, s-ar putea ca în cealaltă parte să fie prea multe liane și buruieni crescute care să-ți închidă calea. Atunci vei avea nevoie de ceva timp pentru a-ți curăți drumul ca să mergi mai departe.

Vrei să ai o viață mai bună? Îți voi spune 12 lucruri pe care niciodată să nu le tolerezi, dacă vrei să fii fericit. Acum a venit timpul să faci curățenie în viața ta.

1. Locul de muncă neplăcut

Îți petreci aproape jumătate din viață la muncă. Oare chiar trebuie să îți ruinezi viața, dacă acest loc de muncă nu îți aduce satisfacție? Gândește-te cum acesta influențează asupra stării tale emoționale, asupra sănătății, asupra relațiilor personale. Gândește-te câte șanse pierzi făcând ceea ce nu îți place. Poate ar trebui să încetezi? Găsește un joc care îi este drag sufletului tău. Dacă ai nevoie de studii pentru acesta, învață! Sau cel puțin ai putea să faci schimbări la locul actual de muncă pentru ca acesta să nu fie chiar atât de greu de suportat.

2. Drumul lung către muncă

Un drum lung spre muncă, nu contează că mergi pe mașina proprie sau cu transportul public – nu este doar fără sens, dar este și nesănătos. Câteva ore petrecute în mașină se transformă în zile, luni și ani, pe care i-ai fi putut folosi pentru ceva mai bun pentru tine. Găsește-ți un loc de lucru mai aproape de casă.

3. Un stil nesănătos de viață

Ai kilograme în plus? Fumezi? Mănânci hrană nesănătoasă? Sau chiar și de „substanțe care te ajută să visezi” nu te dai la o parte? Stilul nesănătos de viață îți va aduce o viață nefericită. Dacă nu arăți prea bine și te simți și mai rău – despre ce fel de fericire poate fi aici vorba? Viața noastră ni se dă o singură dată și să o trăiești poți doar în corpul tău. Așa că ai grijă de el.

4. Relații sentimentale care te consumă

Dacă în viața ta sunt oameni vulgari, agresivi, egoiști, imorali și nebuni, poate că este timpul să-i alungi din viața ta? Da, probabil ai motive să nu le dai voie să plece din viața ta, însă nu trebuie să fii victima negativismului lor. În orice caz ai grijă ca în viața ta să fie oameni cât mai pozitivi.

5. Dezordine în casă

Vrei să cunoști adevărata față a unei persoane? Mergi acasă la el și vezi cum trăiește. Nu ești obligat să trăiești într-un castel cu multe camere, pline de lucruri scumpe. Însă casa ta trebuie să trezească o senzație de liniște și confort, de care are fiecare atât de multă nevoie. Casele noastre trebuie să fie curate, însă nu lipsite de lumină și căldură. Ele nu trebuie să ne placă doar nouă, dar și oaspeților noștri.

6. Negativism

El este permanent în jurul nostru, tulburându-ne conștiința. Vedem și auzim lucruri negative la televizor, iar prietenii noștri întotdeauna vor avea de povestit 2-3 istorii negative din viață. Piese triste, sânge și scene violente în filme… nu reușim să clipim că toate acestea intră în creierul nostru și face loc depresiei. AJUNGE! Stinge televizorul. Ieși afară. Ajunge atâta negativ în viața ta. Citește o carte bună sau privește un film bun, vesel și care să te inspire.

7. Prea multe lucruri

Ne place să adunăm lucruri. Ne place să cumpărăm altele noi. Ne place să avem multe lucruri. Însă toate astea sunt: timp cheltuit, bani cheltuiți și nervi pierduți. Cu trecerea timpului, lucrurile își pierd valoarea, iar noi ne pierdem interesul pentru ele. Poate a venit timpul să te dezbaieri de ele și pur și simplu să te bucuri de viață?

8. Problemele financiare

Stresul și rănile sufletești, care apar din cauza problemelor financiare, ne pot distruge orice șansă de a ne bucura cu adevărat de viață. Da, unele probleme financiare nu pot fi evitate în nici un mod, însă absolut în orice situație ele pot fi ameliorate, chiar să fii și un curier de pizza, până când nu vei găsi un job mai bun. Sau să vinzi ceva de ce nu mai ai nevoie.

9. Să te amăgești

Ești sigur că trăiești cinstit și nu te amăgești pe tine însuți? Probabil ți-ai dori să-ți ceri iertare pentru ceva? Sau poate trăiești în contradictoriu cu principiile tale de viață, iar asta îți face rău? Asta doar suge energia din tine, împuternicește sentimentul de vinovăție și te face să te subapreciezi. Așa că fii sincer cu tine. Și trăiește așa cum îți place.

10. Viața fără distracție

Dacă viața ta e compusă doar din muncă și responsabilități (chiar dacă munca îți este pe plac), îți trăiești viața greșit. Pentru a trăi din plin este nevoie să știi să folosești timpul cu efect, adică să te veselești și să te relaxezi din când în când. Ai putea să mergi în călătorii, să vizitezi muzee. Lumea este în mâinile tale, ai toate șansele să îți faci viața frumoasă.

11. Indiferență și lene

Și una și alta apar atunci când nu vrei să faci ceva. Pentru că ne este frică să facem ceva. Ne este frică că nu vom reuși, însă astea nu sunt decât ceea ce nu vrem să recunoaștem. Nu căuta motive. Ia totul în mâinile tale și acționează. Vei reuși.

12. Lipsa de comunicare

În oricare relație, dar în special în relația cu persoana iubită, comunicarea are un rol destul de important. Dacă nu vom discuta cu persoana iubită, atunci toate problemele vor fierbe, iar la un moment dat vor exploda. Deschide-te, fii sincer, spune tot ceea ce simți – asta este baza unei relații sănătoase. Dacă nu poți face asta, învață!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.