12 moduri puternice de a-ți transforma viața - #dozadesucces

12 moduri puternice de a-ți transforma viața

Știi sentimentul: e 10:00 dimineața, ești nervos de la cea de-a treia ceașcă de cafea, iar mintea ta este undeva departe. Ești epuizat – fizic, mental și emoțional – și complet indiferent față de ceea ce era plăcut altădată. Motivaţia? Las-o baltă. Iritabilitate? O, da. Ai grijă de sănătate și bunăstare? La gunoi.

Din anumite motive, este general acceptat faptul că cucerirea noilor înălțimi și epuizarea completă nu merg una fără alta. Nimic de genul ăsta. Epuizarea emoțională nu este un semn de succes, este un mod în care corpul nostru sugerează fără echivoc că este timpul să încetinim.

Dacă faci ceea ce ai făcut întotdeauna, vei primi ceea ce ai primit întotdeauna.

Henry Ford

Faimosul citat de la Henry Ford se potrivește perfect aici.

Modalitățile obișnuite de a te readuce la viață, fie că este vorba de o dublă espresso sau de un alt strat de corector sub ochi, durează doar câteva minute, dar câte dintre acestea sunt cu adevărat utile? Da, este nevoie de mult mai mult timp pentru a-ți schimba viața fundamental, dar până la urmă toate eforturile sunt justificate. Aceasta este o investiție în sănătatea și bunăstarea ta și ar trebui luată cu cea mai mare seriozitate.

1. Dormi suficient

Corpul nostru este un mecanism. Un sistem minunat și incredibil de complex, care are nevoie de îngrijire și relaxare. Plecând de la serviciu, oprești calculatorul în fiecare zi, aproximativ acest lucru are nevoie și corpul și mintea noastră. Cercetările spun că un somn bun ajută creierul să elimine toxinele care se acumulează pe tot parcursul zilei, motiv pentru care șapte până la opt ore de odihnă adecvată sunt extrem de importante pentru sănătatea mentală și fizică. Sarcina ta este de a aduce treptat durata zilnică de somn la acest nivel. Cu 30 de minute mai multă odihnă în fiecare zi este ușor, nu?

2. Gândește-te ce și cum să mănânci

Pentru a face mâncarea semnificativă, ai nevoie de antrenament. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care sunt obișnuiți cu gustările pe fugă, în timp ce tastează un răspuns la următoarea scrisoare și sunt distrași de apelurile telefonice în fiecare minut. Practica nutriției conștiente te ajută să înțelegi ce mănânci și ce beneficii aduce corpului tău. Simpla satisfacție a foamei este înlocuită de o relație sănătoasă cu mâncarea. Cercetările arată că această abordare a alimentației poate îmbunătăți semnificativ starea de spirit, reduce nivelul de stres, poate contribui la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și chiar poți pierde în greutate.

3. Nu mai consuma cofeina

Cofeina este un stimulent care irita sistemul nervos deja bolnav. Când ești anxios, tensionat sau chiar la un pas de isterie, o altă ceașcă de cafea te va înveseli, doar că nu va dura mult. În schimb, poți încerca alte modalități mai blânde de a te înveseli și de a te revigora: exerciții fizice sau meditație. Dacă dimineața fără cafea nu este o bucurie pentru tine, schimbă relația cu această băutură într-un plan ușor diferit și realizează aceasta cât mai conștient. Savurează aroma și bucură-te de gustul băuturii, savurând-o din cana preferată. După un timp, s-ar putea dovedi că acest ritual este mult mai important decât cafeaua în sine.

4. Începe să te miști și nu te opri

Mișcarea nu este doar un instrument puternic pentru îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stresului, ci și o modalitate eficientă dovedită de a menține memoria excelentă și abilitățile mentale în general.

Poți rezista stresului în creștere prin activitate fizică: fiecare minut petrecut practicând yoga, jogging sau ciclism contribuie la lupta împotriva stresului.

Un exercițiu simplu de dimineață stabilește ritmul de care ai nevoie pe tot parcursul zilei și te ajută să te concentrezi asupra sarcinilor importante. Este inutil să spun că oamenii de succes preferă să se antreneze dimineața. Începe cu cel puțin 10 minute de activitate fizică moderată pe zi și crește treptat durata până la jumătatea de oră recomandată.

5. Nu uita: cea mai bună odihnă este tăcerea.

Da, da, da, niciun articol despre schimbarea vieții nu este complet fără a menționa meditația. Ei bine, ce să faci dacă funcționează cu adevărat. Aproximativ 80% din vizitele la medici sunt într-un fel sau altul legate de consecințele stresului, imaginează-ți ce pierdere monstruoasă de timp și bani? Ceea ce este și mai frapant este că putem reduce toate aceste costuri cu ajutorul… meditației. Aceste practici te ajută la gestionarea stresului, la întărirea imunității, la stabilirea somnului și să te simți cu adevărat fericit. Doar cinci minute din această relaxare îți vor face ziua mult mai frumoasă. Un alt bonus: oamenii care meditează în mod regulat sunt raționali și mai puțin anxioși atunci când viața aruncă surprize neplăcute.

Citește: Don’t worry, be happy sau ce trebuie să faci ca să fii fericit

6. Ai grijă de pielea ta

Totul este simplu: pielea fericită- tu ești fericit. Desigur, fixarea acestui obicei nu este diferită de celelalte, este, de asemenea, nevoie de timp pentru aceasta. Aici, bine cunoscuta regulă a celor trei săptămâni nu este chiar atât de importantă – constanța, regularitatea și înțelegerea motivelor pentru care faci acest lucru sunt mult mai utile decât trecerea zilelor din calendar. Cunoscutul anti-cearcăn va ascunde semnele de oboseală în cel mai scurt timp, dar schimbări reale și starea pielii provin întotdeauna din interior, încet, dar sigur. Alege ceva care nu numai că îți va îmbunătăți tenul, dar va aduce și beneficii reale organismului, fie că este vorba despre produse cosmetice sau alimentare. Doar repetă toate procedurile necesare dimineața și seara – după un timp vei observa că pielea strălucește de sănătate și starea de spirit nu mai este atât de mohorâtă. Este banal, dar omenirea nu a inventat încă nimic mai bun.

7. Hrănește sufletul, nu ego-ul

Totul este simplu aici: fă ceea ce îți place. Nu toate realizările noastre ne umple sufletele de bucurie. Prelucrarea regulată poate fi benefică, dar în cele din urmă duce la epuizarea rezervelor nesfârșite ale corpului. Beneficiile acestui comportament sunt mai mici decât odihna și relaxarea obișnuită. Cumpără în cele din urmă pantofii pe care îi dorești de atâta timp, răsfață-te cu înghețată la prânz și privește filme vechi în weekend. Toate – bine, majoritatea – acțiunilor tale ar trebui să aibă un singur motiv: să-ți aducă bucurie. Nu faci asta pentru că este un alt element de pe lista de lucruri de făcut. Bucurie. Pentru tine. Și punctul.

8. Ai încredere în intuiția ta

Frumusețea dubioasă a expresiei „Instinctul meu spune ” nu este deloc o metaforă. Înainte de a lua decizii importante, ascultă-ți sentimentele: corpul sugerează adesea ceea ce avem nevoie, chiar înainte de a ne da seama. Ia o pauză dacă ești obosit. Du-te undeva dacă sufletul tău cere o schimbare. Pe scurt, atunci când ceva nu merge bine, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te întrebi pe tine care sunt motivele. Dacă nu ești o persoană-intuiție, va dura ceva timp până vei învăța să asculți vocea interioară. Doar ia o pauză de la toate grijile tale, ia o pauză și răspunde sincer cum te simți acum. Sunt mari șanse să știi perfect ce vrei cu adevărat. Trebuie doar să te oprești o vreme și să te asculți.

9. Schimbă ordinea obișnuită a lucrurilor

Setează sarcina de a încerca ceva complet nou cel puțin o dată pe săptămână. Ei bine, sau, dacă ai o mulțime de entuziasm, o dată pe zi. Nu este necesar să încerci imediat ceva măreț – poți de exemplu să mergi la locul de muncă pe un alt drum. Chiar și un astfel de fleac aparent este o experiență neobișnuită. Te ajută să-ți deschizi mintea la noi moduri de gândire și de percepere, care, la rândul lor, te va face cel puțin un pic, dar mai fericit.

10. Creează un mediu confortabil pentru tine

Prima etapă în crearea unor relații sănătoase în toate sensurile este o abordare responsabilă a ceea ce și cu cine îți umpli viața. Da, perspectiva transformării unei relații toxice pentru viață într-o relație plăcută și confortabilă poate fi descurajantă la început, mai ales atunci când vine vorba de prietenie, familie, mâncare, muncă sau chiar tu însuți. Cu toate acestea, acest lucru este important.

Analizează toate conexiunile tale și observă cum acestea contribuie la viața și bunăstarea ta.

Cei care sunt responsabili în alegerea mediului sunt adesea mai încrezători în luarea deciziilor.

11. Învață lucruri noi

Procesul de a dobândi noi cunoștințe ne face fericiți, aceasta este o constatare. De asemenea, ajută la prelungirea vieții noastre și o face mai interesantă și mai bogată, precum și elimină prejudecățile inutile. Dacă vrei să începi de la lucruri mici – învață să tricotezi, de exemplu. Web-ul este plin de videoclipuri de antrenament, așa că poți stăpâni acest lucru simplu fără să te ridici chiar din pat. Dacă ești atras de obiective mari, du-te la un curs de web design pentru o perioadă de trei luni. Orice ai decide să faci, creierul tău îți va fi profund recunoscător oricum.

12. Începe să scrii într-un jurnal

Ameliorarea stresului, dezvoltarea creativității, creșterea încrederii în sine și stimularea inspirației pentru a-ți atinge obiectivele este o sarcină simplă, și are atât de multe beneficii. Dacă e greu, nu te lua de un angajament de a scrie ceva în fiecare zi.  Procesul de creare a textului în sine este important și nu de câte ori îl faci, astfel încât pentru început te poți limita la câteva ore pe săptămână. Setează un cronometru, alege un subiect simplu precum „La ce mă aștept de la această zi” și scrie orice crezi. Crede-mă, vei ajunge să aștepți cu nerăbdare aceste sesiuni.

Ai încercat aceste metode sau te ajută alte metode? Împărtășește sfaturile tale în comentarii.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.