1. Nu cheltui mai mult decât câștigi

Mulți au datorii uriașe, cumpărând ceea ce, după părerea lor, îi va face fericiți. Analizează-ți posibilitățile înainte de cheltui mai mulți bani.

2. Pune deoparte 20% din ceea ce câștigi

Regula „întâi plătește ție” este foarte efectivă. Economiile te vor salva în situațiile  de urgență. Mai mult decât atât, dacă vei avea câteva surse financiare, nu vei fi nevoit să renunți la unele posibilități apărute brusc în viața ta.

3. Notează toate cheltuielile pe care le faci

Astfel vei putea ști pe ce cheltui cei mai mulți bani. Așa vei putea evita cheltuielile în zadar.

4. Ia credite doar în cazuri excepționale

Nu vei fi bogat, dacă în fiecare lună vei lua o parte din veniturile tale pentru a achita procentele pentru banii pe care de foarte mult timp i-ai cheltuit.

5. Investește în propria locuință

Trăind în chirie, îmbogățești pe altcineva. De regulă, plata lunară pentru chirie este egală cu ipoteca.

Analizează toate variantele pentru a-ți cumpăra propria casă. Chiar dacă ai posibilități limitate, fă un plan detaliat. De sigur, realizarea acestui plan poate lua mult timp. Însă dacă ai un scop pe care vrei să îl atingi, vei trece peste toate greutățile.

6. Scapă de vicii

Ele te trag în jos și te împiedică să ajungi acolo unde ți-ai dorit. Nu e vorba doar de viciile financiare. Calități precum procrastinarea sau lenea te obosesc fizic și emoțional.

7. Pune-ți un scop în fiecare zi

«Vreau să fiu bogat» sună prea ciudată și poate părea o dorință imposibil de realizat. Pune-ți un scop mai simplu: să câștigi o anumită sumă de bani peste 3 ani. Apoi împarte acest scop în acțiuni mici, pe care să le faci în fiecare zi. Treptat vei reuși să obții ceea ce vrei.

8. Plănuiește-ți timpul

O zi are doar 24 de ore. Toți suntem egali în acest sens. Doar că unii reușesc să facă mai multe în acest timp, decât alții.

9. Investește putere și timp în afacerea ta

Munca asiduă este una dintre cheia de bază pentru succes. Pentru a obține succesul, trebuie să te implici 100%. Nu există altă metodă.

10. Găsește surse de venit pasiv

Unul dintre cel mai ieftin – dă în chirie imobile. Dacă nu dispui de așa ceva, crează un blog pe care vei distribui publicitate plătită, etc. Există o mulțime de modalități.

11. Investește în ceea ce te pricepi

Dacă ai o afacere în domeniul farmaceutic, ar fi fost irațional să investești în agricultură. Alege un domeniu care are legătură cu sfera ta de activitate.

12. Deschide-ți propria afacere

Alege ceea ce într-adevăr îți este interesant și investește în asta tot sufletul. Ține minte că niciodată nu o să reușești din prima încercare. Fiecare antreprenor de succes a avut prăbușiri dureroase și zboruri înalte.

Sursa