12 sfaturi utile pentru cei cărora nu le plac sfaturile

Nimănui nu îi place să primească sfaturi. Și mai ales oamenilor de creație nu le place să primească sfaturi. Regulile sunt bune. Viața noastră este construită după anumite principii. Anume ele te determină să mergi la magazin în pielea goală sau să te căsătorești cu câine tău. 

Însă există un grup special de oameni, care se distanțează de la reguli. Ei sunt oameni creativi care reușesc să ignore regulile procesului de creație. 

Procesul creativ este o activitate care are propriile principii și este absolut individual. Vom încălca regula care spune că procesul creativ trebuie să aibă anumite reguli. Pentru că da, într-adevăr, există anumite reguli și ele pot fi aplicate cu succes în viața de zi cu zi. Însă totuși, dacă te numeri printre oamenii cărora nu le plac regulile, citește articolul de mai jos. 

1. Fă așa cum se face

Cineva muncește de la oră la oră, cineva se lasă captiv procesului, încât poate să adoarmă pe tastatură. Cineva își stabilește sarcinile echilibrat, cineva pierde 99% din timpul de muncă privind filmulețe cu pisici, iar în acel 1% reușește să facă toate sarcinile. Cuiva îi este destul să aibă agenda, altcineva utilizează timer-ul pentru a-și verifica productivitatea. Fă-ți munca așa cum îți este comod. Suntem maturi și putem răspunde pentru modul în care muncim.

2. Fă cât mai des

Nimic nu paralizează creativitatea așa cum o face inactivitatea. Mașinile au nevoie de combustibil pentru a funcționa, iar oamenii de creație trăiesc din ceea ce fac. Dacă lucrezi mai mult de șase luni la unul și același job și în această perioadă nu ai făcut nimic special – dă-ți demisia. Scrie o cerere de concediere frumoasă. Măcar vei avea cu ce te mândri.

3. Te rog, fără brainstorming

Metoda brainstorming – este ca și cum zeci de oameni într-o cameră se auto-satisfac. La început le este puțin rușine. însă după ce au terminat, fac curat. Amintește-ți când ultima dată un brainstorming a găsit soluții pentru o problemă reală? Nici eu nu îmi amintesc. Depune eforturi pentru a implica oamenii în procesul de muncă, însă cea mai mare responsabilitate trebuie să ți-o asumi tu.

4. Încetează să mai faci notițe

La începutul carierei notezi cele mai importante detalii într-un carnet ieftin. Apoi ajungi la o altă etapă: atunci când acel carnet se transformă într-o adevărată carte. Acum a venit timpul să încetezi să mai scrii și să începi să gândești și să memorezi. Creierul tău va face față: va uita ceea de ce nu are nevoie, iar cel mai important va fi la suprafață.

5. Nu fă reclamă, ci informează

Se pare că să scapi de panourile publicitare este imposibil. Orice reclamă, chiar și cea mai bună, nu prea îi interesează pe oameni.  Oferă informații corecte, povestește despre noutățile apărute. Acest lucru se va citi.

6. Lasă smartphone-ul

Nu te baza întotdeauna doar pe tehnologiile contemporane. Ele îți oferă o mulțime de posibilități, însă poți să fii prins în capcană. Analizează ideile fără să te bazezi pe tehnologii, oferă-le importanță într-un lume în care smartphone-ul nu stă în capul mesei.

7. Identifică neajunsurile

De obicei, cei din marketing obișnuiesc să evidențieze punctele forte ale unui brand. Acceptă regulile jocului. Ascultă-ți șefii, zâmbește, strânge-le mâinile și ieși din birou. Apoi mergi la biroul tău și analizează la rece tot ceea ce ai auzit. Găsește cele mai mari defecte ale companiei tale și folosește-te în beneficiul ei.

8. Toți vor să fie cei mai buni. Fii cel mai rău

Ideal, fără capricii și ascultător. Lupți pentru un loc sub soare într-o piață aglomerată, acolo unde toți tind spre culmi. Spune că ești cel mai rău. Din acest moment vei fi singur… și toți te vor observa.

9. Îndoielile sunt un beneficiu

Cei care activează în domeniul publicității și media greșesc dese ori în fața clienților și a publicului. Însă tu ai un beneficiu perfect. Se numește îndoială. Asta demonstrează că ești uman și îți pasă de clienții tăi.

10. Pe primul loc hobbyul, apoi munca

Fii regizor, scriitor, ilustrator, etc. Ia-ți hobbyul cu tine la muncă. Doar nu ești un angajat al băncii și nimeni nu te va concedia.

11. Pune-ți în valoare principiile

Iar dacă ele nu te duc spre succes, întreabă-te dacă chiar ai nevoie de această victorie? Asta nu este o lege, ci o reamintire despre ceea ce poți să uiți.

12. Fii realist

Este medicină, însă este și chirurgie estetică. Ultima crează o realitate camuflată. Dacă îți vei aduce la realitate ideile banale, vei plictisi oamenii. Doar cel care este conectat la realitatea reală este cu adevărat interesant altor oameni.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.