1. Să compătimești pe cineva

Empatia este calitatea umană de care foarte multă lume a uitat. Este capacitatea de a simți ce simte altă persoană. Anume empatia îi transformă pe oameni în specialiști, determină membrii fiecărei echipe să fie o echipă, să treacă peste apatie și să tindă spre ceva mai mult decât un salariu.

2. Să dormi destul

Este foarte important să-ți creezi un regim zilnic – acest lucru va influența pozitiv calitatea somnului tău. Respectă un anumit grafic și vei reuși mai ușor să adormi și să te trezești și chiar să dormi mai bine.

3. Planifică-ți timpul

Capacitatea de a-ți planifica timpul este foarte prețuită acum. Din păcate nu există o metodă time-management universală. Încearcă să o identifici pe cea care corespunde necesităților tale și să o respecți.

4. Cere ajutor

Învață ca atunci când ai nevoie de ajutor să îl ceri, chiar dacă îți imaginezi că o să pari o persoană slabă și incompetentă. Cercetările au arătat că o asemenea solicitare te va face în ochii colegului o persoană mai responsabilă.

5. Învață să ai un dialog interior vesel

Nu contează ce vor crede alții despre tine. Este importantă ceea ce crezi tu despre tine. Să ai încredere în tine atunci când cei din jur nu au – este foarte greu și ai nevoie de mult timp. Din aceste motive dialogul interior pozitiv este atât de necesar.

6. Fii consecvent

Pentru a atinge succesul în orice proiect, trebuie să fii consecvent. Deseori oamenii încetează să mai depună eforturi, atunci când ating un anumit nivel. Dar pentru a-l menține, trebuie să lucreze și mai mult și să fie consecvenți.

7. Nu-ți băga nasul în treburile altor oameni

Amestecându-te în munca altora – nu ajuți pe nimeni nu nimic, doar cheltui timp, energie și resurse. Nu ai dreptul să-ți impui părerea, chiar dacă ești cel mai experimentat om de pe planetă.

8. Ascultă-ți interlocutorul

La muncă ești dese ori distras de telefoane și mesaje și nu îți este atât de ușor să te concentrezi asupra cuvintelor pe care le spune interlocutorul tău. Dacă nu te poți concentra asupra discuției, încearcă să repeți ultima frază spusă de colegul tău. Astfel nu vei pierde nimic.

9. Învață să taci la timp

Uneori este mai bine să renunți să-ți expui punctul de vedere. Atunci când suntem iritați, triști sau emoționați, spunem tot ce ne trece prin cap. Iar apoi regretăm acest lucru.

10. Renunță la bârfe

Încrederea este fundamentul oricărei relații. Bârfele și discuțiile pe la spate îl pot distruge.

11. Trăiește în prezent

Foarte rar trăim în prezent. Majoritatea timpului nu observăm ceea ce facem sau gândim despre altceva. .

12. Fii stăpân pe gândurile tale

Pentru a face ceea ce îți place și să obții ceea ce îți dorești este important să fii stăpân pe gândurile tale. Problema este că gândurile noastre sunt extrem de mult influențată de trecut. Însă noi trebuie să ținem cont că trecutul nu are dreptul să ne dicteze viitorul.

13. Învață limbi noi

Limbile străine nu doar că vor fi avantaj pentru cariera noastră și ne vor oferi posibilitatea să comunicăm cu oamenii din alte țări. Ele ne vor crea o nouă viziune despre lume, noi emoții și o nouă modalitate de gândire.

Sursa