13 răspunsuri: de ce amatorii de călătorii devin oameni de succes

sea-sunny-beach-holiday

Ce înseamnă succesul? Fiecare avem un răspuns diferit la această întrebare, însă toți știm că de succes au parte nu toate persoanele. Prin ce se deosebesc oamenii care au succes de ceilalți? Îți voi povesti despre oamenii care obțin succesul mai des decât ceilalți. Ei sunt iubitori de călătorii, care nu stau pe loc, ei cunosc mai multe lucruri decât cei care stau pe loc.

1. Sunt capabili să trăiască în afara zonei lor de confort

Amatorii de călătorii de cele mai multe ori se trezesc în situații neașteptate. Ei practic, călătoresc în neștiut și au parte de situații pe care pur și simplu trebuie să le treacă.  Trăind diferite experiențe, ei învață să facă față oricărei situații imprevizibile, care îi învață cum să treacă peste situațiile de criză, să alunge îndoielile și grijile, să-și păstreze cumpătul și să muncească pentru a reveni la normal.  Iar asta este cheia spre succes în orice afacere.

2. Nu le este frică de schimbări. Din contra, acestea sunt binevenite

Amatorii de călătorii din contra le iubesc pentru că ei tind mereu să trăiască noi senzații. Oamenii care sunt permanent înconjurați de lucruri noi și neobișnuite foarte rar se plictisesc și sunt întotdeauna concentrați asupra acestora. Un asemenea stil de viață ajută la dezvoltarea creativității și te deschide spre noi orizonturi.

3. Pot să-și controleze emoțiile

Călătorii permanent se lovesc de situații când emoțiile lor sunt forțate la maxim: ambuteiaje, zboruri întârziate, etc. Astfel că ei au învățat să-și țină emoțiile sub control, astfel reușind să obțină fericire și, în cele din urmă, să atingă succesul.

4. Au încredere în ceilalți oameni și s-au dezbăierat de ideea de a fi întotdeauna primii

Călătorii sunt nevoiți să aibă încredere în oameni pe care nu îi cunosc. Ei se confruntă cu bariere de comunicare, taximetrişti ciudaţi şi de cele mai multe ori sunt nevoiţi să se lase conduşi de necunoscuţi. Ei realizează că nu întotdeauna pot controla situaţiile în care se află, iar acest lucru îi ajută să-şi controleze relaţiile cu oamenii din jurul lor.

5. Sunt capabili să lupte cu temerile lor

Închizând gura şi rămânând pe loc, nu vei reuşi niciodată să obţii succes, or cheia spre succes sunt acţiunile concrete. Dacă călătoreşti des, vei nimeri în situaţii în care nu vei putea să faci vreun pas înapoi şi să repari greşeala. Unicul lucru care îţi rămâne este să acţionezi. Asemenea oameni învaţă să lupte cu temerile lor şi să meargă înainte.

6. Nu pierd nici o posibilitate de a obţine ceva

Datorită ciudăţeniilor care le au în cap, amatorii de călătorii sunt mai experimentaţi şi mai descurcăreţi decât cei care stau acasă. Faptul că fac cunoştinţă cu diferite culturi şi obiceiuri îi ajută să-şi realizeze planurile mult mai repede decât ceilalţi. Anume această calitate îi ajută să nu piardă posibilităţile oferite de viaţă şi să facă lucrurile bine, şi acasă, şi la muncă.

7. Ştiu cum să obţină rezultatul dorit

Amatorii de călătorii nimeresc întotdeauna în situaţii când trebuie să se ţină tari şi să nu se lase „arşi” de străini. Pentru a obţine ceea ce îşi doresc, fără ca să fie agresivi şi vulgari, trebuie să cunoască şi să posede capacităţi de diplomatice. Dacă nu ştii cum să faci faţă unei negocieri, nu vei reuşi să îi influenţezi pe cei din jurul tău, să îi convingi să îţi accepte părerea – or aceste calităţi sunt atribuite unui adevărat lider.

8. Ei văd frumuseţea acolo unde alţii o consideră inexistentă

Călătorii descoperă frumuseţea acolo unde oamenii care stau pe acasă nu o pot vedea. Valul permanent de emoţii şi impresii le face gândirea mai clară şi mai ageră. Anume din acest motiv ei văd frumuseţea în lucrurile pe care alţii le consideră banale. Această capacitate este caracteristică fotografilor, pictorilor, scriitorilor, etc.

9. Au mai multă încredere în sine şi pot fi aşa chiar şi atunci când sunt măcinaţi de îndoieli

Amatorii de călătorii au învăţat să se bazeze în primul rând pe sine pentru a obţine ceea ce îşi doresc. Anume încrederea în forţele proprii îi ajută să facă faţă diferitor situaţii şi să se refacă după înfrângeri.

10. Ei ştiu cum să preţuiască prezentul

Capacitatea de a trăi în prezent este foarte importantă deoarece ne dă o grămadă de avantaje în toate domeniile. Amatorii de călătorii ştiu că nu trebuie să trăieşti niciodată în trecut sau în viitor. Pentru că tot ce avem acum şi aici este prezentul. Iar asta îi ajută să facă în prezent ceea ce îi va face fericiţi în viitor.

11. Ei zâmbesc mai des și se străduiesc să fie fericiți

Studiile au arătat că călătoriile ne fac fericiți. Iar oamenii care călătoresc mult zâmbesc mai mult decât toți deoarece ei permanent văd ceva nou.

12. Ei sunt capabili să asculte și înțeleg cât de important este asta

Oricât de paradoxal ar suna, însă cei mai mulți dintre oameni nu pot asculta. Însă dacă nu ne vom concentra asupra celor spuse de cineva nu vom putea obține succes. Iar pentru asta trebuie să creezi relații statornice cu oamenii. Oamenii care călătoresc mult știu că pentru a obține înțelegere cu cineva, trebuie întâi de toate să-l asculți.

13. Ei nu sunt bogați, însă știu cum să strângă bani și să-și controleze finanțele

Iubitorii de călătorii știu că banii nu pot fi aruncați în vânt, și că viața costă cel mai ieftin. Ei consideră lumea înconjurătoare casa lor, iar pentru asta își aleg un loc unde să administreze finanțele. Amatorii de călătorii pot să primească un salariu mai mic decât al meu sau al tău, însă vor trăi mult mai bine.

Călătoriile nu sunt doar o modalitate de a petrece timpul interesat. Ele ne ajută să ne dezvoltăm personalitatea și ne „călesc” pentru situațiile imprevizibile care pot avea loc în viața noastră. Așa că nu sta acasă! Mergi și descoperă lumea! 

Sursa Booking.com

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.