13 reguli de etichetă pe care trebuie să le respecte toți bărbații - #dozadesucces

13 reguli de etichetă pe care trebuie să le respecte toți bărbații

pexels-photo-63196

Plimbându-mă cu prietena mea, am observat că mulți bărbați nu respectă regulile de etichetă în relația cu o femeie. De aceea acest articol li se dedică în totalitate:

1. Mergând pe stradă, bărbatul trebuie să se află în stânga femeii.

2. În cazul când o femeie cade sau se împiedică trebuie să o apuci de coate. Într-o situație obișnuită, decizia de a te ține de mână sau nu aparține în totalitate femeii.

3. În prezența unei femei, bărbatul trebuie să-și ceară permisiunea ca să fumeze.

4. Bărbatul întotdeauna deschide ușa unei femei și merge în spatele ei.

5. Urcând sau coborând scările, bărbatul trebuie să meargă în spate pentru a garanta siguranța femeii.

6. Primul în lift intră bărbatul, la ieșire, acesta va permite femeii să iasă prima.

7. Bărbatul iese primul din automobil și merge să deschidă portiera femeii, ajutând-o să coboare. În cazul în care bărbatul se află la volan, el trebuie să deschidă portiera și să o țină pe damă de cot pentru a o ajuta să se așeze. În cazul în care femeia și bărbatul sunt pasagerii unui taxi, prima intra femeia, după care bărbatul o urmează.

8. Intrând într-o încăpere, bărbatul trebuie să o ajute pe femeie să-și dea jos pardesiul, etc.

9. În transportul public bărbații cedează locul femeilor.

10. Conform regulilor de etichetă, bărbatul nu trebuie să întârzie la întâlnirea cu o femeie. Din contra, el trebuie să vină mai devreme, altfel întârzierea lui o va face pe femeie să se simtă incomod. În cazuri excepționale, trebuie să își anunțe întârzierea și să-și prezinte scuzele de rigoare.

11. Orice femeie trebuie ajutată atunci când duce genți sau alte obiecte mari. Totuși din această listă se exclude: geanta de mână sau o haină ușoară. Aceste obiecte pot să ajungă în mâna unui bărbat doar în cazul în care femeia are probleme de sănătate.

12. În timpul unei discuții, bărbatul nu trebuie să-și țină mâinile la piept sau în buzunare. Asta reprezintă lipsa de respect față de interlocutor.

14. UTIL: Bărbatul va intra primul în restaurant, asta va demonstra a cui a fost inițiativa și cine va achita nota. În cazul unui grup mai mare de oameni – intră primul și achită nota acela care a venit cu inițiativa.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.