13 standarde duble pe care mincinoșii și manipulatorii le folosesc în relații - #dozadesucces

13 standarde duble pe care mincinoșii și manipulatorii le folosesc în relații

Aceștia te învinovățesc pentru starea lor proastă, dar dacă ești supărat sau resentimentar față de ei, ei spun că e problema ta, nu a lor.

Mincinoșii, ipocriții și manipulatorii, prin însăși natura lor, sunt predispuși la standarde duble. Inventează multe scuze pentru a-și justifica greșelile și fărădelegile, dar le cer partenerilor lor să respecte un cod rigid de moralitate.

Așadar, iată care sunt cele mai frecvente 13 standarde duble care caracterizează partenerii manipulatori, neserioși și abuzivi din punct de vedere emoțional:

1. Ei flirtează cu alte persoane, pretinzând că totul este destul de nevinovat, dar sunt în mod constant geloși pe tine dacă ai măcar o vorbă cu acea persoană în fața lor.

2. Ei consideră că ar trebui să păstrezi secret tot ceea ce îți spun, dar discută constant cu prietenii tot ceea ce te privește, inclusiv chiar și cele mai intime lucruri și secrete.

3.Aceștia nu spun nimic despre veniturile sau cheltuielile lor, dar cer de la tine un raport complet privind starea ta financiară.

4. Te privează de favorurile lor sau îți refuză intimitatea atunci când sunt jigniți sau supărați din cauza a ceva, dar îți cer să fii mereu amabilă și sexy, indiferent de cum te simți în acel moment.

5. Te învinovățesc pentru propria lor dispoziție proastă, dar dacă ești supărat sau resentimentar față de ei, ei spun că este problema ta, nu a lor.

6. Se închid în ei înșiși și tac atunci când sunt supărați sau furioși, dar cer să le spui ce gândești și ce simți, chiar dacă ești rănit și vrei să fii singur cu tine însuți.

7. Te umilesc cu ușurință în fața altor persoane, dar devin furioși dacă spui ceva nu tocmai pozitiv despre ei în aceleași circumstanțe.

8. Refuză să-ți spună unde se duc și ce fac în absența ta, dar îți cer să le spui mereu unde ești, cu cine ești și ce faci acolo.

9. Se enervează sau se plâng dacă nu faci ceea ce vor ei, dar adesea ignoră sentimentele și cererile tale.

10. Urăsc când îi întrebi despre ceva, când îi critici sau le pui la îndoială opiniile, dar atunci când le vorbești despre ceva, ei pun în mod deschis la îndoială aceasta, jucând rolul de „avocat al diavolului”.

11. Ei iau decizii pentru tine, dar cer să te coordonezi cu ei în orice decizie pe care o iei.

12. Abia dacă sunt interesați de nevoile și cerințele tale, dar insistă să îți amintești mereu ce își doresc ei.

13. Se enervează și te ceartă atunci când simt că nu le acorzi toată atenția și sprijinul tău, dar de fiecare dată te dezamăgesc atunci când ai cea mai mare nevoie de ei.

Citește: 5 modalități alternative de a face față persoanelor negative

Aceste standarde duble te pot deruta și te pot face să-ți pierzi toată energia. Relațiile emoționale toxice și manipulative pot avea ca rezultat faptul că te poți confrunta cu unul sau mai multe dintre următoarele sentimente și senzații:

1. Sentimentul că ești atras într-o capcană.

2. Teama de a lua orice fel de decizie.

3. Un sentiment de îngrijorare cu privire la viitorul tău.

4. Schimbări constante de dispoziție.

5. Sentimentul că ești doar folosit.

6. Disonanța dintre cuvintele și acțiunile acestei persoane.

7. Anxietate cronică.

8. Un sentiment constant de pericol.

9. Sentimente frecvente de iritare sau furie.

10. Un sentiment de izolare față de lumea exterioară.

11. Un sentiment de disperare.

12. O senzație de oboseală.

13. Te simți ca și cum nu ești suficient de bun.

14. Te simți respins.

 

Deci, dacă recunoști oricare dintre aceste standarde duble în relația ta și simți unele dintre emoțiile descrise mai sus, acesta este cu siguranță un semn al unei relații nesănătoase și toxice.

S-ar putea ca o discuție sinceră, de la inimă la inimă, să te ajute pe tine și pe partenerul tău să vă salvați relația, dar mai întâi trebuie să afli dacă aceasta are vreo șansă.

De asemenea, reține următorul lucru: dacă există violență fizică sau amenințări cu violența în relația voastră, fugi imediat și cât mai departe posibil. Violența sau amenințările cu violența sunt întotdeauna un semn clar că lucrurile nu sunt în regulă în această relație și este probabil că nu există nicio modalitate de a le rezolva.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.