14 argumente care demonstrează că creierul tău funcționează altfel decât credeai

person-682832_1280

Toți în jurul nostru se consideră raționali și oameni care gândesc bine. Dar îți voi prezenta 14 argumente despre cum lucrează creierul nostru. Iar ele demonstrează că nu este chiar așa cum crezi tu.

1. Piesa ta preferată este aceea care crează o legătură emoțională cu un eveniment important din viața ta.
Iar asta e un lucru dovedit științific.
2. Muzica poate influența deciziile tale.  
Cercetătorii americani au demonstrat că dacă în timp ce ești la volan, iar la radio cântă o piesă ritmică, vei începe să mărești viteza și să devii mai agresiv în trafic. De asemenea, ei au stabilit că muzica într-adevăr te poate face ori mai vesel ori mai trist.

 

3. Cu câți mai mulți bani cheltui pentru altcineva, cu atât ești mai fericit 
Asta a fost demonstrat de multe ori. Logicul ne șoptește să cheltuim banii munciți pentru noi, însă biologia, care ne face să fim grijulii față de cei din jurul nostru, își stabilește propriile reguli.
4. Ca să fi mai fericit trebuie să cheltui banii pe experiență dar nu pe lucruri.
Iarăși, logicul ne sugerează că dacă vei cheltui banii pe distracții, îți va părea rău, însă cheltuindu-i pe lucruri, te vei bucura de ele mult timp. Adevărul este că ne obișnuim cu lucrurile noi foarte repede, iar plăcerea de la ele o primim după câteva zile.
5. Cei mai mulți dintre copiii de astăzi ar fi mers la spitalul de nebuni în 1950. 
Aproape jumătate de populația Terrei suferă astăzi de depresie cronică și sindromul anxietății. Un procent echivalent este dependent de consumul de calmate. Dacă regulile spitalelor de nebuni nu s-ar fi schimbat în secolul XX, atunci mulți dintre noi am fi fost închiși acolo.
6. Unele practici religioane într-adevăr scad nivelul stresului. 
Cercetările au demonstrat că persoanele care se roagă regulat și fac meditații, sunt supuși stresului și depresiilor într-un procent mult mai mic.
7. Fericirea o poți cumpăra cu bani, doar dacă obții într-un an un salariu de 74.000 de $. 
Banii aduc satisfacție până când ei devin insuficienți pentru a îndeplini toate necesitățile de bază. Dacă tu ai fi fost o persoană de clasă medie, care foarte repede s-ar fi îmbogățit, atunci fericirea nu ai cum să o simți.
8. Stresul este o chestie molipsitoare. 
Dacă vei începe să comunici cu persoane depresive, în scurt timp vei deveni la fel. Indiferent de ce fel de evenimente se petrec în viața ta.
9. Dacă ești capabil să-ți insufli că viața ta este perfectă, creierul va crede asta!
Pentru crei+erul nostru nu există nici o diferență între viața reală și cea imaginară. Dacă vei dormi doar 5 ore în fiecare zi, dar îți vei spune că ai dormit excelent, asta va funcționa! Și vei simți valuri de energie.
10. Persoanele cu vârsta între 18 și 33 de ani sunt cele mai depresive. 
Familia, studiile, muncă – toate astea crează un stres puternic, nu este așa? Anii pe care noi îi numim „înfloritori” sau „cei mai buni” sunt, de fapt, cei mai dificili.
11. Oamenii deștepți nu se apreciază, cei proști se supraapreciază. 
12. Creierul tău nu își amintește evenimente din trecut. El e recreează, alcătuindu-le. 
De asta martorii sunt atât de nesiguri. Toate, absolut toate amintirile din viața ta sunt „filmate și regizate” de creier. De fiecare dată atunci când te reîntorci la ele. Vrei să păstrezi ceva în amintire, străduite să-ți amintești de acel moment cât mai rar.
13. Deciziile tale vor fi mai raționale dacă le vei analiza într-o limbă străină. 
Acest lucru a fost demonstrat de cercetarea efectuată la Universitatea din Chicago. Dacă oamenii se gândesc ce decizie să ia, într-o limbă străină, atunci ei se axează mai mult pe logică decât pe decizii.
14. Dacă îți vei împărtăși planurile cuiva, atunci șansele ca acestea să fie îndeplinite vor scădea drastic. 
Iar aici nu este vorba de invidie așa cum te-ai gândit. Adevărul este că oamenii, odată ce-și împărtășesc planurile, ei de fapt se auto-liniștesc. Creierul, așa cum am mai menționat, nu face diferență dintre realitate și fantastic. Odată ce îți vei împărtăși planul vei simți fericirea de la un eveniment nerealizat, te vei liniști și te vei relaxa.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.