14 metode neordinare care te vor ajuta să scapi de stres - #dozadesucces

14 metode neordinare care te vor ajuta să scapi de stres

1. Pieptănare

În timpul zilei, în fața monitorului, mușchii feței se încordează, iar capul devine greu și începe să te doară. Una dintre modalitățile prin care ai putea să scapi de stres ar fi să-ți piepteni părul timp de 10-15 minute. Această procedură va îmbunătăți circulația sangvină și îți va relaxa mușchii.

2. Mănâncă înghețată

Mâncarea bună – este un doping antistres foarte efectiv. Ca șă-ți păstrezi buna dispoziție, trebuie să mănânci pește gras, care conține omega-3, vitamine foarte importante pentru sistemul nervos. Dacă nu îți place peștele, ai putea să mănânci o înghețată sau o banană. Aceste produse sunt cele mai bune antidepresante.

3. Masaj

Pentru a-ți menține energia, masează timp de 30 de secunde punctele deasupra nasului, între sprâncene, punctul de sub buza inferioară și mijlocul palmei.

4. Freacă palmele 

Încă un truc care te ajută să elimini situațiile tensionate și să eviți stresul. Trebuie din toate puterile să-ți freci palmele până când acestea vor deveni fierbinți. De asemenea este foarte bine să-ți masezi și urechile.

5. Fă duș

Ca să faci față situațiilor negative ai nevoie de un duș de 15 minute. Bagă-te sub jetul de apă pentru ca ei să-ți maseze capul și umerii. În scurt timp vei simți cum apa spală de pe tine toate grijile.

6. 27 de lucruri

Obiceiurile occidentale ne învață: „Vrei să scapi de tristețe, mută 27 de obiecte în casă”. Se spune că această activitate îți permite să mărești spațiul de energie care te va îndrepta în direcțiile corecte. Încearcă această metodă și te vei convinge că creierul tău se va îndepărta de probleme și se va relaxa.

7. Scara 

Mergi timp de 30 de secunde în sus și în jos pe o scară – acest exercițiu îți va accelera oxigenul în anumite zone ale creierului care sunt responsabile de lupta împotriva stresului.

8. Colorează

Psihologii au descoperit că persoanele care colorează desene timp de 2-3 minute, în timpul unor situații tensionate, au mai multe șanse să-și termine munca la timp. Deci, s-ar putea că nu doar vei face față stresului, dar poate vei realiza o capodoperă.

9. Ceai cu hibiscus

Adunând emoții negative, o persoană simte neliniște și are o stare de panică, caracteristică stresului. Hibiscusul nu permite acestor emoții să se intensifice.

10. Dă din mâini

În foarte multe cazuri, la unii oameni stresul se manifestă prin încordare și astfel se pierde elasticitatea mușchilor toracelui și a umerilor – iar în consecință simți dureri de spate și dureri de cap. Aici o soluție ar fi masajul sau înotul. Acasă sau la muncă ai putea efectua câteva exerciții pentru relaxare: rotește mâinile, mișcă-le în diferite părți și ai putea să miști și picioarele.

11. Curățenie

Aranjarea lucrurilor la locurile lor te ajută să-ți pui în ordine și gândurile, să te concentrezi. Mai mult decât atât, hainele aranjate frumos în dulap au un efect emoțional pozitiv – curățenia crează o stabilitate psihologică în viața omului.

12. Un minut pentru meditație
Găsește posibilitatea de a fi singur acasă pentru a-ți pune gândurile în regulă. Pornește playlist-ul preferat, scoate din frigider ceea ce îți place cel mai mult și așează-te în fotoliul cel mai comod. Gândește-te la ceea ce-ți dorești mai mult și scrie pe o hârtie dorințele tale. Un plan clar structurat te va ajuta să treci la acțiuni.

13. Aromaterapie

Mirosurile au o legătură foarte puternică cu memoria emoțională. Din acest motiv este foarte important să ai alături acel parfum care ți se asociază cu momentele de fericire puternică, împlinire și mulțumire.

14. Dansuri
Neapărat să dansezi acasă! Mișcările ritmice pe o muzică bună te vor ajuta să scapi de stres. Mai mult decât atât, dansurile sunt considerate o distracție, în comparație cu antrenamentele din sala de sport.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.