15 adevăruri incomode pe care trebuie să le accepți pentru a-ți trăi viața la maximum

Vei primi întotdeauna ceea ce meriți. Nici o coincidență – tot ce se întâmplă cu tine este rezultatul acțiunilor tale. Reține că culegi ceea ce semeni.

 

1. Eșecurile nu pot fi evitate. În viața ta vei supraviețui mai multor eșecuri destul de mari, iar după unele dintre ele te vei simți atât de devastat încât vei dori să renunți. În astfel de momente, ar trebui să îți amintești că orice cale către succes constă în căderi, deoarece nu contează nici măcar rezultatul, ci capacitatea ta de a te ridica în picioare și de a încerca din nou și din nou.

2. Vei fi dezamăgit chiar și de cei mai apropiați oameni. Niciodată să nu pui prea multă speranță pe alții, inclusiv pe cei dragi. Trebuie să înțelegi că secretul relațiilor durabile este compromisul și dăruirea fără a aștepta o recompensă.

3. Dragostea vine întotdeauna cu vulnerabilitate. A experimenta dragostea înseamnă a crede că alți oameni nu-ți vor frânge inima, deși nimeni nu garantează că nu se va întâmpla cu adevărat. Dar nu-ți fie frică, pentru că inima este capabilă să se vindece singură, indiferent ce se întâmplă cu ea.

4. Capacitatea de a oferi libertate cuiva este o abilitate care trebuie stăpânită. Reține că nu poți forța o altă persoană să rămână, iar pe calea vieții vei întâlni mulți oameni care vor deveni doar tovarăși temporari. Iar oamenii care sunt „ai tăi” se vor întoarce cu siguranță să rămână cu tine pentru totdeauna.

5. Nu trebuie să devii întotdeauna o parte a mainstream-ului. Nu trebuie să accepți ceea ce cred alții, și nu trebuie să urmezi ceea ce fac ei. Trebuie să ai curajul să te împotrivești valului și să faci ce vrei. Doar aceasta este singura modalitate de a obține bunăstarea și fericirea adevărată.

6. Nu poți face viața să meargă conform planului tău. Nu construi planuri și grafice, ci mai degrabă stabilește obiective apropiate. După cum se spune, omul propune, iar Universul dispune. Doar ai încredere în Univers, lasă totul să se întâmple așa cum ar trebui.

7. Totul trece, inclusiv circumstanțele vieții tale. Deci, chiar dacă ești doborât la pământ, nu-ți face griji, deoarece circumstanțele actuale se vor schimba mai devreme sau mai târziu. Același lucru se poate spune despre vremurile când ești în vârful lumii; Nu te îndepărta prea mult de pământ, pentru că cele mai bune momente ale tale nu vor dura pentru totdeauna.

8. Alte persoane se simt la fel de confuze ca tine. Și se prefac că înțeleg să trăiască așa cum trebuie. Prin urmare, compararea vieții tale cu viața altora este o ocupație lipsită de sens, deoarece fiecare persoană din această lume este ocupată de propriile bătălii. Nu uita că nici o viață nu este la fel de perfectă cum este reprezentată în rețelele sociale.

9. Să te ierți e cel mai greu lucru din viață. Acceptă că vei greși. Toate acțiunile tale dau rezultate, și este normal ca uneori să faci greșeli – pentru că numai în acest fel vei fi capabil să înveți și să te descoperi. 

10.  Nu poți niciodată să-i faci pe alții să privească lumea prin ochii tăi. Nici măcar să nu încerci. Ei vor continua să te evalueze și să te condamne, așa că continuă să faci lucrurile care îți plac. Doar dacă nu-i rănește pe alții, desigur.

11. Ascunzându-ți sentimentele, nu faci decât să complici situația, ceea ce poate duce la un deznodământ destul de dramatic. Singura soluție posibilă la această problemă este să o acceptăm, să o recunoaștem și să o pronunțăm. Emoțiile tale contează atâta timp cât le controlezi, nu le negi.

12.  Nu vei putea începe să te dezvolți până când nu ieși din zona ta de confort. Și această experiență poate fi pentru tine cea mai neplăcută dintre toate cele pe care le-ai experimentat.  Dar, pe de altă parte, poți învăța nenumărate lecții despre cum să îți depășești propriile frici și îndoială de sine.

13. Vei obține întotdeauna ceea ce meriți. Nici o coincidență – tot ce se întâmplă cu tine este rezultatul acțiunilor tale. Reține că culegi ceea ce semeni.

14. Anxietatea și îndoielile în sine nu duc nicăieri. Vei cădea într-un cerc vicios de reflecție. Relaxează-te, de fapt, oamenii sunt capabili să supraviețuiască în aproape orice condiții și circumstanțe. De aceea vei fi bine.

15. Nu poți conta pe nimeni în afară de tine. Toți ceilalți sunt implicați în viețile lor, și tu ar trebui să ți-o faci pe a ta.  Devin-o eroul tău personal și mai întâi salvează-te, și abia apoi ajută-i pe alții. Ai apărut în această lume singur și o vei părăsi la fel de unul singur. Dar singurătatea este o stare perfect normală, pentru că universul nu încetează niciodată să te răsfețe cu darurile sale, trebuie doar să începi să le observi și să le accepți.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.