15 cele mai mari regrete ale oamenilor aflaţi pe moarte

Știți ce este trist? Stai pe patul de moarte și îţi doreşti să-ţi fi trăit viaţa altfel. Prea des ne găsim împovărați de lucrurile pe care societatea ne așteaptă de la noi. Și adesea acest lucru nu are nimic de-a face cu lucrurile care ne fac fericiți. Promitem că ne vom schimba, dar lăsăm lucruri importante … pentru altă zi.

Dar se pare că „altă zi” nu vine niciodată. Și acum viața noastră s-a terminat, nu avem nimic de arătat, dar avem ceva de regretat.

Ei bine, dă-l naibii. Să facem ceva până când va fi prea târziu. OK?

Iată 15 lucruri pe care oamenii mai în vârstă le regretă:

1. Fă ceea ce îţi place

Atât de mulți oameni se blochează într-un loc de muncă pe care îl urăsc. Acesta este primul lucru de care trebuie să te eliberezi.

Societatea ne spune să rămânem la lucru, unde salariul este mai mare. Ei spun că trebuie să te menții până la pensionare, după ce ţi-ai petrecut toată tinerețea. Dar asta nu ne face fericiți. Merită să găseşti putere în tine și să îţi găseşti locul în care cu adevărat vei veni cu bucurie.

2. Să ştii cine eşti

Este mai ușor de zis decât de făcut. Să te cunoşti pe tine însuţi este o problemă importantă în filosofia occidentală. Nu vom avea niciodată un ghid de utilizare al vieții noastre, ne putem apropia de a înțelege cine suntem, dacă încercăm să facem acest lucru.

3.  Fă-ţi valorile o prioritate

O modalitate sigură de a te apropia de tine și de fericire este de a identifica lucrurile, ideile și experiențele pe care le prețuiești cel mai mult.

Acest lucru nu numai că îţi va oferi o mai bună înțelegere pentru a cine eşti, ci și pentru a evita ceea ce nu are valoare.

4. Învinge-te

Nu ne place să fim inconfortabili. Nu ne place când ne simţim incomod. Dar uneori merită să spargi „zona de confort” pentru a obține ceva mai mult. Crede-mă, eforturile depuse vor fi compensate.

5. Trăieşte acum

Viața – în special cea modernă – este o răsplată a responsabilității și a evenimentelor care concurează între ele în lupta pentru atenția noastră. Și rareori avem timp să ne oprim și să trăim momentul prezent. Dar ar merita.

6. Fii curajos

După cum spunea Shakespeare: „Un laș moare de o mie de ori, iar un erou doar o singură dată”. Acest gând rezonează cu noi, pentru că știm că este adevărat. Și totuși mulți dintre noi se tem să-și asume riscuri pentru a ajunge la o viață fericită.

7. Învaţă o a doua limbă

E interesant. De ce oamenii regretă adesea că nu au învățat o a doua limbă? Poate că acest lucru este legat de dorința noastră de a ne extinde granițele, pe care noi aşa şi nu le rupem.

8. Extinde-ți orizonturile

Află culturi noi, extinde-ți limitele minții, citeşte cărți despre dezvoltarea personală, călătoreşte în lume … Mulți dintre noi vor regreta că nu am făcut acest lucru în tinerețe.

9. Oferă înapoi

Imaginează-ţi că eşti la propria înmormântare și decizi cine va vorbi ultimele cuvinte despre tine. Ce spun ei?

Cel mai probabil, doreşti ca ei să vorbească despre cât de minunat eşti, despre influența ta pozitivă asupra vieții lor, despre cum lumea a devenit mai bună datorită ţie.

Există o singură cale de a câștiga o eulogie onestă de acest fel – pentru ai ajuta pe ceilalți să-și realizeze obiectivele … pur şi simplu fii om.

10. Apără-te

Să fii lipsit de caracter este foarte distructiv. Nu poţi lăsa pe alții să meargă peste tine. Gândeşte-te la acest lucru – să ajuţi pe alţii nu este caritate. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple dacă sunteți folosit în scopuri meschine.

11. Fii vulnerabil

La celălalt capăt al spectrului de frică este reticența noastră de a ne deschide în fața altora. Ne este teamă că emoțiile noastre deschise vor deveni periculoase.

Și dacă spun „te iubesc”, dar nu voi fi reciproc? Dacă îmi împărtășesc sentimentele și nu vor fi luate în serios?

Desigur, acest lucru se poate întâmpla. Dar va fi mult mai bine pentru tine dacă nu te vei teme de această vulnerabilitate. În caz contrar, îți va fi mai rău.

12. Iartă

Obidele sunt roci emoționale. Iartă-te, iartă-ți prietenii și dușmanii.

13. Petrece mai mult timp cu oamenii pe care îi iubești

Probabil că ai auzit și despre asta – nimeni nu a regretat că nu a petrecut mai mult timp la serviciu. Nu. În schimb, oamenii ajung la bătrânețe și își dau seama că ar fi vrut să petreacă timpul nu la muncă, ci alături oamenii lor dragi.

14. Fii selectiv într-o relație

Acest lucru este important. Sunt sigur că știi cel puțin o persoană care se află într-o relație teribilă (poate că ești tu) și viața lui e nefericită. De asemenea, poți cunoaște pe cineva care se află într-o relație abuzivă. Și dacă acești oameni continuă să rămână în aceste relații, ei nu vor deveni niciodată fericiți. Și, într-o zi, vor regreta că și-au cheltuit în zadar timpul în această relație.

15. Ai grijă de corpul tău

La urma urmei, cu toții vrem să amânam cât mai mult posibil acest scenariu al pedepsei cu moartea. Corect?

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.