15 sfaturi cum să înțelegi ce îți dorești cu adevărat - #dozadesucces

15 sfaturi cum să înțelegi ce îți dorești cu adevărat

pexels-photo

Destinul omului este un drum plin de ambuteiaje, greșeli, învățare în singurătate și pași făcuți cu încredere. Pot să fac totul, îmi doresc totul. Însă cum să înțeleg ce să aleg?

1. Alegem două ore în care ești liberi și așază-te  la masă

Este foarte important. Nu pe canapea, nu pe scaun. La masă. Scriem tot ce ne place să facem, ce ne interesează. Lasă-ți gândurile să curgă în voia lor. Este important să scrii TOTUL.

Acum lasă hârtie deoparte și du-te și te culcă. A doua zi, cu capul limpede, analizează lista ta și taie toate prostiile de acolo. Acum este mai ușor. Ai stabilit o bază pentru drumul tău.

2. Citește, ascultă, vizitează

Timp de două săptămâni încearcă să citești/asculți/să vizitezi locuri/evenimente, care au legătură cu domeniul ales. Respiră aerul de acolo, simte atmosfera.

3. Ce nu îți place?

Mergem înapoi și exact prin aceeași metodă stabilim ceea ce NU ne place. De exemplu, mergi la biroul mamei/tatei/prietenei/altor rude și înțelege – este ceea ce te atrage sau nu? Ai rămas uimit? Nu îți place? Bine. Deja este mult mai bine.

4. Stagiu

În orice oficiu/redacție/loc de muncă al visurilor tale este nevoie de stagiari/voluntari. TOTUL ESTE ATÂT DE SIMPLU. Exact. Trebuie doar să găsești un număr de telefon și să afli care sunt cerințele pentru stagiu. Încercarea vină nu are. O asemenea experiență te va face să înțelegi mai bine dacă asta este ceea ce îți dorești sau nu.

5. Călătorește mult și des, ori de câte ori ai posibilitatea

O încăpere închisă, un același cerc de prieteni și aceleași discuții ne aduc deseori în impas. În capul tău au loc explozii de fantezie, de energie. Vezi cum lucrează oamenii aici și acolo.

6. Comunică cu oameni mai mari decât tine

Vârsta nu este atât de importantă precum este experiența. În special, experiența celor care este as în domeniul său și a obținut ceva. Cere un sfat, interesează-te.

7. Cluburi de interese

Există o mulțime de organizații pentru studenți/tineri și nu doar pentru interese, dar pentru a obține anumite direcții. Așa vei reuși să găsești oamenii cu aceeași gândire și vei petrece și timpul bine. Mai mult decât atât, oamenii ne vor ajuta că înțelegem cine suntem noi cu adevărat.

8. Citește mult

Trebuie să citești mult. Trebuie să citești foarte mult. De la literatură, la forumuri pe anumite subiecte până la cărțile artistice.

9. Un fapt extrem de important!

Te rog din suflet, gândește cu capul! Nu cu al mamei/tatei/matușei/prietenei/etc, dar al tău. TU trebuie să trăiești și să faci ceea ce îți place. Asta înseamnă să ai ambiție. SĂ TRĂIEȘTI.

10. Crează contacte

În engleză acest termen este numit „networking”. Toți prietenii tăi de acum, simpli tineri cu speranțe mari, ar putea deveni oameni de afaceri, antreprenori și specialiști. Fii bun cu ei. Încearcă să îi ajuți atunci când ai nevoie. Aceste relații sunt fundament pentru viitorul tău. Ceea ce faci tu acum – ești viitorul tu.

11. Învață să te relaxezi

Nu trebuie să fii mereu în căutarea scopului vieții. Te-ai gândit? Ai intrat în impas? Ia o pauză și odihnește-te.

12. Și totuși, ascultă-ți rudele și cei apropiați. DAR!

Filtrează sfaturile și recomandările. Alege doar ceea ce îți este mai aproape de suflet cu adevărat.

13. Test

Fă un test pentru orientare profesională. Sunt destul de serios. Acele mii de psihologi și specialiști nu în zadar au făcut aceste teste. Fiecare întrebare și fiecare răspuns are un sens. Dacă să urmezi indicațiile rezultatului acelui test – este decizia ta.

14. Respiră, a rămas încă puțin

Deci, încearcă să ieși din zona de confort și să face ceea ce nu ai avut curajul să faci înainte. Fă astfel de activități de 2-3 ori pe săptămână. Imaginează-ți că ești un iepuraș de laborator și medic în același timp. Observă reacțiile pe care le ai la anumite activități/obiecte/evenimente. Fă concluzii.

15. Ultimul și cel mai important

Ești gata? Fii tu însuți. Serios. Încetează să mai copiezi pe cineva așa cum făceai înainte. Experiența cuiva poate să îți facă rău, opiniile altora pot să se contreze cu ale tale. Și acest lucru este unul absolut normal. Fiecare are drumul său în viață. Important este să pășești pe el de la început până la sfârșit.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.