17 sfaturi pentru cei care intenţionează să-şi deschidă o afacere - #dozadesucces

17 sfaturi pentru cei care intenţionează să-şi deschidă o afacere

Începerea unei afaceri este atât de dificilă și riscantă încât nu puteți face acest lucru fără câteva sfaturi. Aici și o lecție de zece ore ar putea să nu fie de ajuns, iar majoritatea cunoștințelor necesare sunt realizate prin încercări și greşeli. Cu toate acestea, aceste sfaturi sunt foarte utile pentru orice antreprenor începător.

1 Află cum să economiseşti

Cu alte cuvinte, nu cheltui bani pe lucruri inutile sau pe cele fără de care poți face faţă în acest moment. Acum ai o modalitate mai rațională de a vă gestiona finanțele. În Maldive poţi merge mai târziu. Acum, utilizează-ţi resursele limitate pentru dezvoltarea afacerii. Apropo, în cazul unui deficit de bani, va fi bine să vinzi ceva inutil.

2 Monetizează-ți timpul liber

Deschiderea unei afaceri necesită mult timp. Încearcă să folosești în mod profitabil orice minut de rezervă și să-l transformi în avantajul tău competitiv. În stadiul inițial,  nu vei avea atât de multe avantaje.

3 Înconjoară-te cu alți antreprenori

Ei bine, acest lucru este evident: să ai de la cine cere sfaturi sau al cărui exemplu să-l urmezi. Un parteneriat suplimentar, de asemenea, nu va dăuna. Trebuie doar să fie antreprenori de succes, nu cei care participă la training-uri de afaceri pentru cafea gratuită.

4 Renunță la slujba principală atunci când este necesar.

Dacă înțelegi că afacerea ta începe să aducă cel puțin un venit mic și că dezvoltarea acesteia necesită mai mult timp, atunci este timpul să renunți la jobul principal și să îţi concentrezi toată atenţia asupra proiectului.

5 Ţine-ţi decenţa ascunsă pentru o perioadă

Nu, nu să arunci bani sau să înşeli pe cineva. Nu este înspăimântător dacă undeva îți înfrumuseţezi cu uşurinţă posibilitățile sau dai o promisiune în avans clientului.

6 Nu îţi supraestima ideea de afaceri

Să crezi că ideea ta va da lovitura, doar pentru că este nouă, este la fel de eronat ca şi cum nimeni nu a gândit-o înainte de tine. Pentru succesul în orice proiect, și în special în afaceri, calitatea executării este mult mai importantă decât cererea pentru un produs. Chiar dacă nimeni nu a făcut așa ceva înaintea ta.

7 Mai puţină teorie – mai multă practică

Încercați să studiați partea teoretică după cum este necesar. Adică, nu are sens să stați și să citiți un manual de marketing. Numai pentru cultura generală. Apelarea la literatură pentru succesul antreprenorial este mult mai eficientă atunci când există o anumită problemă și căutați căi de rezolvare a acesteia.

8 Încearcă, experimentează, greşeşte

Nu vei ști niciodată despre corectitudinea sau incorectitudinea deciziei tale până când nu o vei pune în practică. Nu îţi fie teamă să faci greșeli: în acest fel elimini cel puțin opțiunile greșite și, în general, obții ceea ce este cel mai apreciat în afaceri – experienţa.

9 Formează o idee despre propriul tău brand

Și ar trebui să fie extrem de pozitivă. Adevărul este că piața de astăzi este atât de suprasaturată cu orice fel de oferte, încât este foarte dificil să ieşi în evidență. Nici prețul scăzut, nici publicitatea atrăgătoare, nici serviciul suplimentar nu sunt uneori capabile să ajute. Diferențierea serviciului dvs. este mult mai profitabilă datorită caracterului unic al mărcii, cu care potențialii clienți vor putea să se asocieze.

10 Oferă-le clienților tăi nu un produs, ci un stil de viață

Serviciul sau produsul tău trebuie poziționat nu numai ca o unitate de consum, ci și ca o valoare care este înzestrată cu ceva mai mult decât proprietăți materiale. În acest sens, Apple este un prim exemplu: pentru Steve Jobs a fost întotdeauna important ca produsul său să fie nu numai perfect în sens tehnic, ci și să devină un purtător de imagine, simbolizând o anumită filozofie și valori.

11 Crede în afacerea ta

Întotdeauna, chiar și în momentele cele mai dificile, chiar dacă nimeni altcineva nu crede în ea. Fără încredere în ideea ta este dificil să realizezi o implementare de înaltă calitate. Și chiar și un rezultat reușit nu poate fi decât o coincidență temporară.

12 Dezvoltă-ți tot timpul afacerea

Este important să înțelege că în afaceri orice stabilitate înseamnă moarte. Trebuie să fii gata să continui tot timpul. Chiar dacă venitul tău îţi convine, dezvoltarea este necesară pentru a te menține pe linia de plutire și pentru a nu ajunge la fund în lupta competitivă.

13 Vei avea nevoie de mult timp sau de mulți bani

Sau tot o dată. Jumătate de măsuri aici sunt imposibile. Lipsa unui volum mare de timp liber poate fi compensată de asistenți financiari și de angajați. Iar lipsa de resurse financiare înseamnă că „dezvoltarea” afacerii va avea loc treptat, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de mai mult timp și efort. Restricția cu privire la ambii indicatori va aminti mersul pe loc: există mult efort și nu există rezultate.

14 Identifică riscuri

Mulți când se gândesc la propria lor afacere, văd unul dintre avantaje independența și lipsa unui şef. Da, nimeni nu te va sperie pentru că întârzii și nu va trebui să faci cuiva cafea. Dar merită să îţi aminteşti că nimeni altcineva nu poartă responsabilitatea decât tu: rezultatul depinde de deciziile tale și în fiecare zi trebuie să te gândeşti cum să nu pierzi totul.

15 Nu încerca să-i mulțumeşti pe toți

Consultantul de afaceri și multimilionarul Dan Kennedy a spus odată: „Dacă nu ați supărat pe nimeni până la prânz, atunci cel mai probabil nu veți face niciun ban”. Pentru a dezvolta o afacere de succes, este important să îţi pui propriile interese deasupra celorlalţi, să fii perseverent şi principial în atingerea obiectivelor. Altora poate să nu le fie pe plac, dar acesta este modelul de comportament dur necesar pentru obținerea rezultatului dorit.

16 Testează-ţi produsul

Dacă există posibilitatea de a ști reacția clienţilor la serviciul tău cu pierderi financiare minime, atunci fă-o. Testează-ţi produsul în grupuri de interese sau prin intrarea treptată pe piață: aceasta va contribui la evaluarea reacției potențialului consumator și la minimizarea riscurilor.

17 Respectă principiul 80/20

Da, este banal, dar este încă eficient. 20% din eforturi dau 80% din rezultat. Nu uita niciodată, mai ales în vremuri de eșec. Esența unui număr mare de idei produse nu este de a le aplica pe fiecare dintre ele, ci de a identifica pe cea mai bună dintre ele.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.