Adresează-ți aceste 20 de întrebări

Din păcate, către autocunoaștere nu există un singur drum. Fiecare persoană este unică. Și singura persoană care te poate ajuta să te înțelegi – ești tu însuți.

Unii spun că pentru asta trebuie pur și simplu să trăiești, că înțelepciunea va veni de la sine. Și ce se va întâmpla dacă pentru asta vei avea nevoie de 60 de ani? Poți și să aștepți, însă atunci vei avea în spatele tău o viață trăită în zadar.

Pentru a urgenta acest proces, trebuie pentru început să răspunzi la următoarele întrebări. Poți să o faci în ce ordine vrei. Însă nu te gândi prea mult la răspunsuri, notează primul care îți vine în cap.

 1. Ce îmi reușește să fac bine?
 2. Ce îmi reușește să fac binișor?
 3. Ce fac rău?
 4. Care sunt cauzele oboselii mele?
 5. Ce contează cel mai mult pentru mine în viață?
 6. Care sunt cele mai importante persoane din viața mea?
 7. De câte ore de somn am nevoie?
 8. Ce mă neliniștește?
 9. Ce mă calmează?
 10. Ce înseamnă succesul pentru mine?
 11. Ce tip de muncitor sunt?
 12. Cum vreau să arăt în ochii celor din jur?
 13. Ce mă întristează?
 14. Ce mă face fericit?
 15. Ce mă face nervos?
 16. Ce fel de om vreau să fiu?
 17. Ce fel de prieten vreau să fiu?
 18. Ce cred despre mine?
 19. Care sunt valorile mele în viață?
 20. De ce îmi este frică?

Analizează-ți răspunsurile

Răspunzând sincer la aceste întrebări, vei reuși să îți îmbunătățești viața. Procesul contează. Răspunzând clar la întrebări, îți dezvolți gândirea.

Începe să îți exprimi emoțiile și sentimentele prin cuvinte. Răspunsurile tale trebuie să fie adevărate și sincere, pentru ca astfel vei înțelege care sunt punctele tale forte și slabe. Nu încerca să te minți sau să ascunzi ceva.

Observă ce ai vrea să schimbi în viața ta. Fă ceea ce poți și ceea ce îți aduce fericire. Ignoră și evită ceea ce te face nefericit.

Doar nu exagera. Amintește-ți ă în viață există momente minunate și situații complicate. Dacă ai probleme în viața personală, nu rupe imediat relația. Pur și simplu trebuie să înțelegi care este cauza acestor probleme și să încerci să le cauți soluții.

Sursa