21 de sfaturi prețioase pentru fiecare zi - #dozadesucces

21 de sfaturi prețioase pentru fiecare zi

 

Dacă ne uitam în jur, putem observa că viața e plină de provocări, surprize și oportunități. Cum să ne descurcăm cu ele și să ne bucurăm de fiecare clipă? Cum să ne dezvoltăm personalitatea și să ne atingem potențialul? Cum să fim fericiți și să-i facem fericiți pe cei din jurul nostru?

Nu există reguli fixe pentru succes și fericire, dar există câteva sfaturi care ne pot ajuta să trăim mai bine, mai frumos și mai înțelept. Aceste sfaturi provin din experiența unor oameni care au avut de înfruntat greutăți și de savurat victorii, care au cunoscut dragostea și dezamăgirea, care au râs și au plâns, care au trăit cu pasiune și curaj.

Iată cele 21 de sfaturi prețioase pentru fiecare zi care sperăm să te inspire și să te motiveze:

 1. Nu regreta banii pe stomatologie și călătorii: la pragul morții e mai bine să te apropii cu un zâmbet strălucitor și amintiri frumoase.
 2. Nu te căsători cu cea cu care nu intenționezi să trăiești restul vieții. Căsătoria medie durează zece ani, așa că, statistic, cel mai probabil nu vei trăi în ea restul vieții. Dar trebuie să speri!
 3. Nu ridica mâna la o femeie, un copil, un animal sau un bărbat care nu poate să-ți spargă maxilarul.
 4. Nu ridica mâna la nimeni, dacă poți să eviți asta. De fapt, există doar două motive legitime pentru luptă: să te bați pentru viața ta sau să-i aperi pe cei dragi.
 5. Bunele maniere – baza tuturor! Grosolănia nu are scuze. Calitatea vieții se compune din mici concesii umane unul altuia, și doar politețea îți face viața suportabilă.
 6. În viață nu va veni niciodată momentul când vei fi atât de înțelept, experimentat și de succes, încât să nu te împiedici de nimic. Așteaptă eșecuri și lasă-le să-ți întărească spiritul pentru ca acestea din urmă te fac puternic, iar minutele de succes – recunoscător. Ambele se alternează în viață la fel de inevitabil ca noaptea și ziua.
 7. Ai grijă de genunchi! Dacă faci sport, ei vor ceda mai devreme sau mai târziu. Dacă nu faci sport, ei vor ceda brusc.
 8. Dacă între tine și femeia ta au loc scandaluri zgomotoase, înseamnă că nu e femeia ta.
 9. Dacă între tine și părinții tăi au loc scandaluri zgomotoase, asta e normal – dar trebuie să depui toate eforturile pentru o împăcare rapidă.
 10. În lume există multe femei frumoase, dar să iubești cu adevărat poți doar cinci-șase.
 11. Există vârfuri pe care trebuie neapărat să te urci – toate celelalte e mai bine să le ocolești.
 12. Nu devii tată, până nu ești gata să consideri altă “ființă umană” mai importantă decât tine.
 13. Factorul principal al succesului – pragul tău de durere. Cum a remarcat Rocky Balboa: “Nu contează cât de tare ești lovit, ci de cât de tare poți îndura acea lovitură, continuând să te miști înainte”.
 14. Nu cumpăra nimic de la omul care îți bate la ușă fără invitație – doar dacă nu e în disperare totală.
 15. Nu-ți irosi timpul prețios pe gelozie, ură și vizionarea unor filme fără sens.
 16. Dacă ai timp, e mai bine să mergi pe jos.
 17. Adevărata prietenie cere eforturi. Dacă o neglijezi, se va ofili. Respectă și prețuiește-ți prietenii. Fii generos cu greșelile lor. Dar nu-ți fie frică de singurătate: amintește-ți că toți suntem singuri în Univers. Te-ai născut singur și singur vei muri!
 18. Gândește-te la sănătate, dar nu aluneca în ipohondrie.
 19. Iubește-ți munca! Fă tot posibilul încât să nu separi principala pasiune a vieții tale de câștig. Când totul se prăbușește în jur, munca te va ajuta să rămâi la suprafață – îți va reda stima de sine, comunicarea umană, banii și motivația de a te ridica din pat în fiecare dimineață. Dar ține minte, că, cel mai probabil, în viața ta va trebui să faci și o muncă detestabilă. Așa se întâmplă aproape la toți – doar asigură-te că încă îți amintești unde e ieșirea pe stradă.
 20. Din toate puterile tale, încearcă să nu urăști acea persoană pe care cândva ai iubit-o.
 21. Fii generos cu cei care nu pot să facă nimic pentru tine…

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.