3 adevăruri despre relațiile sănătoase pe care oamenii de succes nu le ignoră niciodată

Într-o relație sănătoasă, nu există sentimentul că ești folosit.

În general eram o persoană de succes și fericită. Dar acum un an am simțit că am intrat într-un impas. Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama ce se întâmplă. Motivul pentru tot ce mi se întâmpla era relația mea personală.

A fost o relație lungă, nesănătoasă, care s-a agravat treptat. Aceasta a influențat fiecare domeniu al vieții mele. Am adăugat în greutate. Am renunțat la afacere și am lăsat-o în voia soartei. M-am izolat de societatea înconjurătoare. Am uitat de obiectivele mele și mi-am petrecut toate zilele urmărind emisiuni TV.

Un prieten a venit la mine în vizită. Conversația noastră m-a ajutat să conștientizez ce a făcut cu viața mea această relație nesănătoasă. Și atunci am pus punctul. După ce mi-am revenit puțin, am întrebat mulți oameni de succes modul în care aceștia își păstrează relația sănătoasă. Iată ce am învățat:

1. O relație sănătoasă te va ajuta să îți atingi obiectivele și nu te va îndepărta de ceea ce este cu adevărat important pentru tine.

De prea multe ori încercăm să găsim o scuză pentru încercările noastre de a păstra o relație cu un partener. Credem că dacă acum nu totul este bine, atunci în viitor totul va funcționa. De multe ori, legăm relații cu persoane care doresc lucruri foarte diferite de la viață decât noi înșine. Drept urmare, nu mai acordăm atenție la ceea ce este important pentru noi.

Știi că relația este o componentă importantă a vieții noastre. Aceasta te poate priva complet de motivație și dorința de a lupta pentru o viață în care vezi mai mult sens. De aceea, relațiile ar trebui să se bazeze, de asemenea, pe similitudinea credințelor și obiectivelor vieții.

Nu încerca să găsești un compromis acolo unde este imposibil, iar apoi să găsești o scuză. Viața este prea scurtă pentru a permite cuiva sau ceva să te împiedice să înaintezi.

2. Într-o relație sănătoasă, nu te simți niciodată folosit.
Într-o relație, nu ar trebui să ai niciodată senzația că o persoană este lângă tine doar pentru că are nevoie de ceva de la tine.

Pentru a realiza adevărul amar, trebuie să te înțelegi foarte bine cu tine și cu emoțiile tale. Oferi în mod constant timp și atenție unei persoane, iar acest lucru nu este observat și nu este apreciat deloc? Există posibilitatea să fii doar folosit. O astfel de relație trebuie revizuită.

3. Pentru a construi o relație sănătoasă cu o altă persoană, trebuie mai întâi să construiești o relație sănătoasă cu tine însuți.

O relație sănătoasă se bazează pe ceea ce gândești despre tine și cum te simți față de tine. Este posibil să te iubești pe tine și acest lucru este foarte important. Dacă nu poți construi o relație sănătoasă cu tine, atunci vei atrage oameni în viața ta cu care nu se va primi nimic bun.

Trebuie să te cunoști pe tine însuți. Trebuie să te iubești așa cum ești. Trebuie să muncești pentru propria stima de sine.

Atragi doar pe cei cu care relațiile armonioase nu funcționează? Dacă da, fă-ți timp să analizezi propriile sentimente pentru tine și relațiile cu tine. Fii sincer.

Identifică zonele vieții tale în care dorești să schimbi ceva și începe să faci primii pași în această direcție. Fă-ți timp pentru a lucra asupra ta și a deveni o persoană care se respectă și se apreciază pe sine. O astfel de persoană nu va tolera niciun fel de relație nesănătoasă în viața sa.

Călătoria pe drumul către succes nu este niciodată ușoară. Relația ta te poate ajuta să treci la următorul nivel de auto-realizare sau te va încetini și te va împiedica să-ți realizezi potențialul. Ai de ales.

Nimeni nu are dreptul să spună cum ar trebui să-ți trăiești viața. Nimeni nu are dreptul să-ți dicteze cine să intre în viața ta și cine nu. Tu alegi. Alege cu înțelepciune. Alege o relație care îți permite să trăiești o viață fericită.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.