3 cauze de ce încă nu ești bogat

Toți vrem să fim bogați. Sau măcar puțin mai bogați decât suntem acum.

Cineva își dorește o mașină nouă, altcineva cercei cu diamante, iar alții își doresc vacanță pe plaja din Caraibe și un salariu mai mare.

5% cei mai bogați oameni din lume nu îi punem în acest exercițiu, pentru că s-ar părea că și ei nu au în colecție încă o vilă pe o insulă îndepărtată.

Toți noi știm că dorințele pot fi realizate, iar visele devin realitate. Sau cel puțin bănuim. Și s-ar părea că depunem tot efortul, muncim nu mai puțin decât alții… Atunci care este problema?

Se pare că noi nu am înțeles ceva.

Și pentru a înțelege de ce încă nu ești bogat, trebuie să analizezi aceste trei cauze, să o identifici pe a ta și să o schimbi.

CAUZA 1: „Limitările” familiare.

Practic fiecare dintre noi a fost născut într-o familie. Iar fiecare familie are atitudinea sa față de bani și modalitățile în care aceștia pot fi obținuți. Despre bogați se spune că „muncind cinstit nu au cum să câștige atât de mult, prin urmare – au furat!”, „banii se obțin greu” și altele.

Prin urmare, copilul memorează aceste cuvinte. Chiar și atunci când acest copil înțelege că în viața cuiva lucrurile pot fi cu totul altele, el nu scapă de aceste „limite” impuse de familie și le poartă cu el.

  • Ce trebuie să faci:

Amintește-ți toate interdicțiile care ți-au fost stabilite în familie și scrie-le pe o foaie. După care analizează lista și amintește-ți cum ți-au influențat viața și cum te influențează chiar pe tine.

Dar poate sunt unele care îți plac și pe care le accepți? Atunci ce beneficii îți aduc?

Dacă ele nu îți sunt pe plac, atunci mulțumește fiecărei „valori” căpătate în familie pentru că ți-au insuflat așa idei. Și anunță victorios că reținuți la ele pentru că nu mai ai nevoie de ele. Alături de ele scrie tot atâtea idei permisive care te vor ajuta să obții mai mulți bani. Și poartă-le cu tine, amintește-ți de ele și recitește-le ori de câte ori ai nevoie.

CAUZA 2: „Scopuri false” 

Situația e următoarea: individul spune (și depune efort ca să obțină) – „vreau o mașină, casă, ceasuri, costume scumpe și vacanță în țări exotice”…. „Și atunci se pare că mă voi simți împlinit și voi fi tare!”.

Însă nu e chiar așa. Pentru că încrederea în sine nu poate fi hrănită cu bucăți materiale. Această neîncredere este hrănită cu emoții pe care proprietarul le primește de la lucrurile de valoare. Iar emoțiile trec repede. Și trebuie iar să cumperi, iar și iar și iar…

Iar dacă acel individ capătă curaj să se privească în interior atunci va înțelege care sunt adevăratele necesități și dorințe. Ele vor fi extrem de diferite. De exemplu: în loc să fiu managerul unei companii de construcții, vreau să pictez. Și atât. Până nu vei vedea ce îți dorești cu adevărat, vei continua aceeași rutină și toți vor fi fericiți. Nu chiar întotdeauna va fi bine, însă ceva da – film, sex, băutură, multă muncă, ai realizat un nou proiect – și pare că totul este bine. Ce mai contează ce simți în interiorul tău… Și viața trece.

  • Ce trebuie să faci:

Să înțelegi ce vrei tu de fapt. Pentru un moment permite-ți acest lux să te oprești și să te privești în oglindă și să-ți simți corpul …. ce vreau eu? Ce îmi place? Ce îmi doresc? De ce mă chinui?

Încearcă să faci ceva cu mâinile, eliberându-ți creierul. Nu mă refer la ridicat greutăți sau să joci fotbal. Ai putea să te plimbi cu bicicleta. Și ascultă-te, simte-te.

CAUZA 3: Blocajele interioare

Se întâmplă atunci când parcă totul în viața ta este bine, însă ceea ce ține de parte financiară e un pic pe altă undă… Și se pare că acea persoană muncește, depune efort la fel de mult ca ceilalți, însă oricum se află la limită. De la salariu la salariu, chirie, credite. La exterior e totul ok – îmbrăcați, hrăniți, copii, familie, însă în interior e o tensiune permanentă și frică.

  • Ce trebuie să faci:

Pentru început imaginează-te bogat. Analizează bine imaginile pe care le vezi – ce se schimbă? Poate relația cu partenerul tău? Poate vei înceta să te mai vezi un erou? Atunci pentru ce să lupți și cum să trăiești?

Câteva scenarii:

Bărbații din țara noastră nu știu să trăiască liniștiți. Cum fără să fii erou să îți întreții familia, să-ți crești copii și să mergi la pescuit? Este imposibil, noi nu putem așa ceva. Fiecare face propriile alegeri, propria viață.

Femeile din contra: încetează să se mai simtă victime, nefericite  și cred că nu va fi cineva care să le ajute. Ele își vor pierde prietenele. Nu va mai fi iubită și susținută.

Pare straniu, însă să fii sincer cu tine însuși este un lucruri minunat care îți deschide ușile către vise. Varianta  femeia-victimă se întâlnește mult mai des decât femeia-bărbat. Însă a doua variantă este capabilă să câștige mai mulți bani (însă aici nu voi menționa despre fericirea feminină și sănătate), însă iată femeia-victimă…. Ea nu poate fi pur și simplu bogată și fericită. Nu este rolul ei acesta. Va trebui pentru început să-și accepte responsabilitatea pentru viața sa, apoi să savureze fructele ei.

Atunci când vei înțelege clar ce te împiedică să fii bogat, vei fi de acord cu cele scrise mai sus. Dacă nu, reformulează-ți aceste blocaje pentru ca ele să te ajute pe tine. Iar dacă ești de acord, însă așa și nu ești bogat, înseamnă că încă nu ești pregătit pentru asta.

Prin urmare, când vei identifica acei intruși din interiorul tău care îți blochează calea spre avuție și stabilitate financiară, atunci vei putea face schimbă. Așa cum îți va fi pe plac ție.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.