3 lucruri pe care să nu le incluzi în CV

women-1209678_1280

Poate te lași ușor păcălit de ideea conform căreia un CV lung îți va crește șansele să obții un post de muncă. Acest lucru este total fals! Recruiterii petrec în medie un minut scanând CV-urile candidaților, așadar asigură-te că nu incluzi multă informație nerelevantă, ci strict necesarul.

Iată 3 lucruri pe care să nu le incluzi în CV:

1. Hobby-urile

Este adevărat că există această secțiune în cadrul a foarte multe șabloane de CV. Dar alege cu grijă hobby-urile pe care alegi să le incluzi: acestea trebuie să fie cât de cât tangențiale cu postul pe care aplici. Hobby-uri precum „seriale cu bătăi” sau „bufnițe împăiate” clar nu au ce căuta într-un CV.

2. Adresa de e-mail

Este foarte important să te asiguri că ți-ai completat corect datele de contact în CV, pentru a putea fi contactat în vederea stabilirii unui posibil interviu. Dar dacă adresa ta nu include numele și prenumele tău, nu o include. Fă-ți o nouă adresă de e-mail și nu lăsa în CV date, optează pentru una simplă si profesionistă, de exemplu: [email protected] sau [email protected]

3. Diplome

Dacă ai un dosar gros, plin cu toate diplomele pe care le-ai strâns de-a lungul vieții la diferite competiții din cadrul școlii sau la concursuri de dans, acestea stau foarte bine în acel dosar; nu e nevoie să le incluzi în CV.

Este bine să ai o arhivă a tuturor diplomelor obținute pentru ca apoi să le poți atașa CV-ului în caz de nevoie. Pune deoparte diplomele de absolvire precum cea de bacalaureat, licență și master. Acestea vor dovedi nivelul educației tale, însă cel mai probabil vei avea nevoie doar de ultima diplomă obținută. Diplomele sau certificatele de voluntariat pot dovedi dorința ta de implicare, fără așteptări materiale, însă nu ai nevoie să incluzi toate diplomele obținute. Certificările dobândite în urma unui curs intensiv se pot dovedi și ele foarte utile, dar trebuie incluse doar când acestea au legătură cu postul pentru care aplici.

Așadar, acordă mare atenție acestor trei elemente și asigură-te că nu le incluzi în CV dacă nu îți pot aduce un avantaj în obținerea locului de muncă pentru care candidezi.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.