3 modalități care te vor ajuta să înțelegi ce îți dorești de la viață

Cine dintre noi și-a dorit vreodată să fie bogat? Evident, e o întrebare retorică. Pentru că toți visează să fie asigurați financiar din momentul în care află ce înseamnă bani și ce îți oferă aceștia. Însă oare bogăția înseamnă succes? Identitatea acestor concepte poate fi înțelesă în cazul în care banii sunt asociați cu satisfacția față de viață.

Este cool atunci când independența financiară generează activități distractive și poți face lucruri  pe care alții nu le pot face. Să îți iubești afacerea, fiind recunoscut ca expert în acel domeniu și câștigând bani mari pentru ea – acesta este succesul pe care mulți îl visează

Recunoscând această idee, nu toată lumea este capabilă să răspundă la întrebarea: ce vreau să fac viața? Ce îmi provoacă o asemenea pasiune încât sunt gata să fac această activitate până la sfârșitul vieții mele? Și nu este necesar să aducă bani. Dacă îți este greu să răspunzi la aceste întrebări, permite-mi să îți sugerez trei moduri pentru a afla care este pasiunea reală în viața ta.

1. Primești un miliard de dolari

Și, deși acest argument pare oarecum speculativ (doar e vorba de un miliard de dolari!), cu toate acestea, nu este lipsit de sens. Dacă există ceva pentru care ai renunțat la un miliard de dolari, exact asta este cu adevărat pasiunea ta, căreia te poți dedica toată viața.

Să presupunem că îți place fotbalul. Și nu orice fel de dragoste: fotbal – hobby-ul principal al vieții tale, căruia îi dedici tot timpul liber, și poate planifici ca în viitor să devină profesia ta. Și aici, oferind acum un miliard de dolari, dar cu condiția ca niciodată nu te vei mai intersecta cu fotbalul. Nu doar nu vei juca, dar, de asemenea, nu vei urmări meciurile, nu vei citi comentariile pentru meciuri și știri – este interzis tot ceea ce este legat de acest sport. Nu mai există pentru tine. Dacă aceste condiții încă refuzi banii, atunci te felicit: ești un adevărat fan al fotbalului.

Dacă crezi că acest exemplu este unul prost, atunci nu te grăbești să faci concluzii. Unii oameni au într-adevăr abilitatea de a iubi ceva cu adevărat și de a se dedica. Deși, după cum îți imaginezi ceea ce poți cumpăra cu un miliard, vei începe să te îndoiești de convingerile tale. La urma urmei, cu acești bani poți cumpăra un întreg club de fotbal! Oh, naibii, nu poți!

2. O zi înainte de moarte

Al doilea argument sună oarecum radical, dar după cum înțelegi, în acest articol am hotărât să nu pierdem timpul cu puține lucruri. Imaginează-ți următoarea situație. Să presupunem că ești la doctor și că ai fost diagnosticat cu o formă de cancer letală. Asculți, în timp ce doctorul citește diagnosticul și dintr-un flux de termeni de neînțeles, tocmai ai înțeles ți-a rămas puțin timp să trăiești. Vom evita de la început: rămas bun de la rude și alte acțiuni pe care le-ar face o persoană într-o astfel de situație, nu le analizăm.

Acum este doar o chestiune de pasiune, o chestiune pe care ai fi realizat-o în ultimele ore ale vieții tale. Un hobby pentru care întotdeauna ți-a lipsit timp; ceea ce ai vrut întotdeauna să faci, dar ai amânat pentru viitor. Ceva ce acum, în ultimele zile de viață, regreți că nu ai făcut-o.

Deci, de ce să nu îi dedici întreaga viață, pe care o ai și care va fi mult mai lungă decât cea descrisă?

3. Te trezești mai devreme

Acest exemplu este mult mai prozaic, dar de asemenea necesită puțină imaginație. Imaginează-ți că ești o persoană extrem de ocupată care nu are timp pentru un hobby, dar n-ai timp nici să mănânci ceva la micul dejun. Te ridici în fiecare zi la ora 6 dimineața pentru a merge la muncă și te întorci după 23 de ore. Și așa în fiecare zi. Cred că totuși exemplul anterior nu a sunat atât de tragic.

Cu toate acestea, să presupunem că ai un astfel de program. Acum, însă, gândește-te dacă există o ocupație pentru care, chiar și în ciuda volumului mare de muncă, te-ai trezi cu câteva ore mai devreme ca să o practici. Dacă răspundeți afirmativ la această întrebare, fă din această ocupație scopul vieții tale. De vreme ce ești gata să faci astfel de sacrificii, acesta este exact ceea ce ai nevoie.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.