1. Crează un checklist cu cele mai importante părți ale zilei

Checklist-ul îl va economisi timpul, pentru că te va ajuta să ții totul sub control. Creând o asemenea listă pentru dimineața și seara – perioade care stabilesc prezentul și viitorul.

Este foarte ușor să pierzi timpul dimineața verificând notificările de pe rețelele de socializare. Din acest motiv, include în lista ta acțiuni vizibile: spală dinții, ia micul dejun, planifică-ți ziua. Scrie 3-5 acțiuni pe care să le îndeplinești în primul rând, indiferent de ce apare.

2. Stabilește ce rezultat vrei să obții înainte de a începe să muncești

Indiferent de ce faci, trebuie să știi de ce faci asta. Un scop bine formulat te va ajuta să-ți planifici toate acțiunile necesare pentru a-l realiza, fără să pierzi timp în zadar. Rezultatul dorit, chiar dacă nu se vede la orizont, te va motiva să muncești mai mult.

3. Ignoră tot ce este în plus

Probabil ai observat că unii oameni pur și simplu te storc de energie, iar unele lucruri, mirosuri și sunete, din contra, te ajută să te concentrezi asupra muncii. Din acest motiv, trebuie să înveți să te asculți. Dacă ceva te deranjează, ignoră acest lucru.

De exemplu, nu pierde timpul prețios pentru a asculta plângerile oamenilor toxici și a-ți restabili liniștea după. Mai bine utilizează-l cu profit pentru tine și afacerea ta.

De asemenea, scapă de tot ce aduce plăcere imaginară, dar de fapt nu te apropie de rezultat. De exemplu, o pauză de fumat nu ajută să te calmezi și să câștigi forță pentru un nou progres. Ea ia doar fură din timpul de lucru și dăunează sănătății.

Sursa