3 secrete de aur ale autodisciplinei

Autodisciplina – este un obicei asupra căruia trebuie să muncești mult. Scopurile mari au nevoie de autodisciplină și voință pentru a fi realizate. Indiferent de cât de strict îți planifici viitorul, întotdeauna va exista factorul uman. Suntem ființe emoționale și orice eveniment ne poate slăbi tăria de caracter, determinându-ne să facem un pas înapoi.

Situațiile de criză nu sunt singurele motive pentru care să lăsăm mâinile jos. În drumul spre succes vom trece prin anumite obstacole. Situațiile extreme ne vor determina să acționăm de fiecare dată diferit – fii gata să afli ceva nou despre tine. Probabil, nu ești atât de stabil emoțional cum gândeai sau poate încrederea în sine poate dispărea la apariția primului obstacol.

Aceste lucruri sunt normale. Nu suntem mașini și suntem conduși de sentimente, frici și îndoieli. Trebuie să fim insistenți în drumul spre ceea ce ne dorim și să nu ne dăm bătuți la primul eșec. Este foarte greu atunci când corpul nostru nu răspunde întotdeauna la comenzile creierului. Însă anume pentru asta există autodisciplina, curajul de a merge mai departe și de a ignora toate emoțiile negative ce ne apar.

Fiecare dintre noi are un anumit grad de autodisciplină. Chiar și cel mai slab om poate ridica o anumită greutate. Chiar și cel mai capricios copil poate îndeplini anumite sarcini. Da, modalitățile de autocontrol sunt diferite, însă ele există. Mai mult decât atât, ele trebuie antrenare și îmbunătățite.

Conștientizarea  este cheia

În cazul autodisciplinei este la fel ca și în cazul gimnasticii artistice: unica modalitate de a-ți îmbunătăți tehnicile este să muncești mai mult. Trebuie să îți evoluezi nivelul autodisciplinei în acest moment și să te pornești dintr-un anumit punct, în fiecare zi complicând sarcinile.

Cel mai simplu antrenament este să îți pui anumite scopuri în fiecare zi. Este important ca ele să fie realizate în același timp și să depui tot efortul necesar. Scopul este să ieși câte puțin din zona de confort, echilibrând la limita propriilor posibilități.

Insistența îți garantează succes

Insistența se hrănește cu rezultatele muncii tale. Cu cât mai mult înțelegem ce succes avem, cu atât mai insistenți devenim. Prin urmare, dorința de a depune mai multă energie și efort crește.

Fiecare acțiune, chiar și cea care ne aduce eșec, aduce un rezultat.

Data viitoare, când îți vei stabili un nou scop scrie pe o foaie ce ai învățat din momentul ultimului eșec și până astăzi. Scrie tot ce îți vine în cap. Acum analizează lista. Ce ai schimba, dacă ai putea lua totul de la capăt? Acum îndreaptă-te spre o nouă destinație, reparând greșelile vechi.

Și cine-s judecătorii?

Nimeni nu se naște vedetă. Succesul vine după o lungă perioadă de muncă și nopți nedormite. Sigur că în acest drum este foarte ușor să îți pierzi motivația și starea pozitivă.

Cea mai bună metodă de a te îndrepta spre scopul propus este să evaluezi permanent rezultatele obținute. Dacă vei face asta în fiecare zi vrei realiza că ți-a mai rămas puțin până la realizarea marelui vis. Astăzi ai făcut mai mulți pași decât ieri.

Notează chiar și cele mai mici succese. Ceea ce ți se pare neimportant astăzi, poate fi unul dintre cei mai importanți factori ai succesului tău. Ești propriul tău judecător, care are dreptul să evalueze propriile rezultate. Fii obiectiv și compară ziua de azi cu cea de mâine, dar nu cu viitorul abstract.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.