4 calități ale unui bărbat adevărat

Nu, nu scriu acest articol ca să te conving că bărbatul ideal este așa cum cred eu. Eu vreau doar puțin să schimb ideile pe care le ai. Lucrând în diferite organizații de voluntariat, care vizau tinerii care au consumat droguri, am înțeles un singur lucru – ei toți au crescut fără tară. Tatăl, ori nu era deloc alături, ori nu se implica în educarea emoțională a copilului. În rezultat, acești copii aveau o autoapreciere joasă și o instabilitate psihologică vizibilă. Această situație creștea în ei furia, și îi făcea să-și acopere golul din interior practicând obiceiuri proaste.

Acum, în practica mea, zi de zi întâlnesc femei care se plâng de modul în care se comportă cu ele bărbații și cum asta le influențează. Iar din acest motiv, am impresia că mulți bărbați nici nu-și imaginează influența pe care o au asupra celor din jur.  Și cred că cineva are nevoie de mai multe detalii. Și cred că fiecare bărbat adevărat trebuie să aibă 4 calități definitorii.

1. Bărbatul este resposabil de cuvintele și faptele sale

După 40 de ani pe care i-am petrecut pe această planetă, am ajuns la concluzia că majoritatea bărbaților nu se gândesc că cuvintele și acțiunile lor au o influență asupra celor din jur. Chiar și soțul, ucigașul necruțător al personalității soției, sau tatăl care permanent vomită verbal asupra copiilor săi. Cel care se aruncă cu pumnii asupra adversarului său, încercând să demonstreze ceva. Cel care își ascultă Eu-l în loc de a-și asculta inima.

Pentru ca să își filtreze cuvintele și faptele, pentru ca aceastea să nu-i influențeze pe cei din jur, un bărbat are nevoie de autoeducare, răbdare și putere. Fiecare răspuns pe care îl dă trebuie să fie un răspuns gândit. Reacția instinctivă este caracteristică doar puștanilor. Bărbații gândesc ceea ce spun și ce fac.

2. Bărbatul nu se consideră perfect

El este gata să-și recunoască defectele. El este deschis și nu fuge de la fiecare încercare de a fi mai aproape. El își exprimă deschis sentimentele. El nu încearcă să fie cel care nu este. Atunci când are un conflict cu cineva, îl recunoaște și își recunoaște responsabilitatea, dar face totul pentru ca să-l rezolve cât mai curând. El merge mai departe.

3. Are un scop în viață

Un scop, un vis, un drum. Pentru care luptă. Și asta nu neapărat este ca să salveze lumea. Poate acest scop este să-și găsească marea iubire.  Scopul să obțină un loc bun sub soare. Să lase o amprentă în artă. Să ajute săracii. Ceva în care să creadă, chiar dacă celor din jur li se pare prostește. Un bărbat adevărat este un creator, și nu contează ce construiește – un imperiu sau o casă modestă pentru familia lui. Puștanii sunt în stare doar să distrugă.

4. Este hotărâtor

Bărbații fac, iar băieții se plâng. Foarte multe obiceiuri proaste, precum mila față de sine și explozii permanente de furie, apar din cauza unei gândiri haotice și incapacitatea de a-și controla emoțiile. Am cunoscut foarte mulți bărbați care mereu îmi spuneau că vor să se schimbe. Că vor să-și „lecuiască” căsătoria. Să slăbească. Să devină un tată bun. Să bea, să mintă, să cheltuiască, să joace mai puțin. Dar foarte puțini dintre ei aveau tăria de caracter și răbdarea să-și atingă scopul. Puțini dintre ei își puneau cuvintele în acțiune.

Iar acum gândește-te la bărbații din viața ta. Prieteni. Tata. Unchi. Frate. Antrenori. Amici. Soț. Câți dintre ei au aceste 4 calități? Iar dacă îi vei găsi, prețuiește-i mai mult ca orice. Pentru că ei sunt o raritate, iar universul are nevoie de oameni cum sunt ei. 

John Kim

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.