4 factori care îți vor permite să crești preturile serviciilor pe care le prestezi - #dozadesucces

4 factori care îți vor permite să crești preturile serviciilor pe care le prestezi

Ești un antreprenor, freelancer sau consultant? Știi cum să-ți vinzi serviciile în așa fel încât să obții cel mai bun preț? Sunt patru factori care influențează decizia de cumpărare a clienților și o să îți explic cum să-i folosești în avantajul tău.

Factorul 1: Bani

Primul factor pe care îl iau în considerare clienții este cât de mult le va aduce serviciul tău în termeni de bani. Fie că le crești vânzările, le reduci costurile, le optimizezi procesele sau le rezolvi o problemă, clienții vor să vadă o rentabilitate a investiției(ROI) clară și măsurabilă. Așadar, când îți prezinți serviciul, nu te concentra doar pe caracteristicile și beneficiile lui, ci și pe rezultatele concrete pe care le vei obține pentru clienți. Arată-le cifre, studii de caz, testimoniale sau garanții care să le demonstreze că serviciul tău își merită investiția.

Factorul 2: Timp

Al doilea factor e cât de mult le va economisi serviciul tău în termeni de timp. Timpul este o resursă limitată și prețioasă, pe care nimeni nu vrea să o irosească în zadar. Dacă serviciul tău le permite să facă lucrurile mai repede, mai eficient sau mai simplu, atunci le oferi o valoare mare. Așadar, când îți prezinți serviciul, nu te limita în a spune cât de rapid sau ușor este, ci și cât de mult timp le vei salva. Arată-le exemple, comparații, grafice sau calcule care să le arate cât de mult își vor îmbunătăți productivitatea, eficiența sau calitatea vieții cu serviciul tău.

Factorul 3: Statut

Factorul al treilea este cât de mult le va crește serviciul tău statutul social sau profesional. Oamenii sunt ființe sociale și au nevoie de recunoaștere, apreciere și respect din partea celorlalți. Dacă serviciul tău le oferă o imagine mai bună, o reputație mai solidă, o autoritate mai mare sau o diferențiere mai clară, atunci le oferi o valoare emoțională. Așadar, când îți prezinți serviciul, nu te baza doar pe argumente raționale, ci și pe cele emoționale. Arată-le povești, imagini, recenzii sau premii care să le arate cât de mult își vor crește încrederea, prestigiul sau influența cu serviciul tău.

Factorul 4: Frică

Al patrulea factor este în ce măsură ar putea serviciul tău să îi scutească pe aceștia de un rezultat negativ sau nedorit. Oamenii sunt motivați de două forțe: plăcerea și durerea. Dacă serviciul tău le elimină o problemă, un risc, o amenințare sau o frustrare, atunci le oferi un plus de siguranță. Așadar, când îți prezinți serviciul, nu ignora aspectele negative, ci folosește-le în favoarea ta. Arată-le date, statistici, scenarii sau avertismente care să le demonstreze cât de mult își vor reduce pierderile, greșelile, conflictele sau stresul cu serviciul tău.

Acum că știi care sunt cei patru factori care influențează clienții și decizia lor de cumpărare, folosește-i în mod strategic pentru a-ți vinde serviciile cât mai bine și creșteți veniturile. Nu uita să adaptezi mesajul tău la nevoile, dorințele și obiecțiile clienților tăi, și să le oferi o propunere de valoare irezistibilă. Succes!

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.