1. Faci cumpărături impulsive în perioada reducerilor

Black Friday, reducerile de Crăciun și Revelion – toate acestea sunt organizate pentru tine. Chiar dacă nu ai nevoie de alt filtru de cafea, de un al doilea set de parfumuri și de a șasea husă pentru  smartphone, îl cumperi. Deoarece e cu o reducere imensă.

Ce să faci

  • Nu mai urmări noutățile despre reduceri.
  • Reține că mulți vânzători stabilesc reduceri false. Chiar vrei să fii înșelat?
  • Fă o listă a ceea ce ai cu adevărat nevoie și cumpără numai aceste lucruri.
  • Alege produsele cu o reducere exclusivă cu o condiție: în primul rând, fă un inventar aprofundat a ceea ce ai cumpărat la ultimul Black Friday.
  • Stabilește o anumită sumă de bani pentru achiziții în timpul reducerilor și nu depăși limita.

2. Arunci mâncare

Pastele de ieri, o pâine ușor învechită, brânză uscată, o cutie de mazăre deschisă – toate acestea merg în coș pentru a face loc achizițiilor noi? Deci, cheltuieşti mai mult pe mâncare decât ai nevoie.

Ce să faci

Încercă un experiment: nu merge la magazin până când frigiderul nu este gol. Și pune-ţi fantezia în funcţiune. Prepară noi feluri de mâncare şi simte-te un bucătar de nepreţuit.  Iată cum să utilizezi produsele învechite:

  • Din chefirul neterminat fă clătite excelente.
  • Untul poate fi transformat într-un supliment delicios de sandwich. Se amestecă cu muștar, un cățel de usturoi zdrobit și verdeață tăiată.
  • Brânza uscată poate fi rasă și adăugată la cartofii fierți, prăjiți în unt.

3. Nu poţi avea răbdare

Vânzătorii au învățat cum să trezească interesul pentru bunuri și să creeze emoții. Din cele mai recente exemple – vânzarea de locuri în rânduri pentru iPhone X. În ziua lansării, un produs popular costă întotdeauna mai mult și după un timp devine mai ieftin. Dar cei care nu sunt dispuși să rabde plătesc mai mult.

Ce să faci

Calculează cât poți economisi dacă vei avea răbdare. Acest lucru se aplică, de exemplu, mergând la cinema: în ziua premierei un bilet poate fi mai scump, nu vor exista reduceri. O săptămână mai târziu, utilizează un cupon sau alege o sesiune de dimineață. Sau chiar așteptă până când filmul poate fi vizionat online într-un cinematograf digital.

4. Te laşi uşor convins de vânzători

„Dar aceste șosete au un preț special, trebuie să îi cumperi neapărat”, „Această mașină de cafea este potrivită doar pentru cafeaua care este vândută de noi” – toate aceste fraze sunt cunoscute de mulți dintre noi. Uneori să rezişti presiunii vânzătorilor este dificil. Dar este necesar și posibil. La urma urmei, în acest fel adesea oferă bunuri și servicii inutile sau ceva la un preț umflat.

Ce să faci

Fă auto-educație. Citeşte totul despre cafeaua potrivită pentru aparatele de cafea, garanții suplimentare, asigurări și alte subtilități asociate produsului pe care doreşti să-l cumperi. Și decide dacă ai nevoie de toate astea. Învaţă să spui ferm NU.

Sursa