1. Abonamente neutilizate la sala de sport

Începând cu o nouă săptămână, lună sau an, mulți oameni, hotărâți să-și schimbe aspectul, se grăbesc în sălile de sport. Cu toate acestea, o decizie spontană poate provoca daune portofelului tău.

De regulă, nu toți cei care cumpără un abonament la un club de fitness îl vizitează în mod regulat. Dacă plătiți 300 de euro pe lună pentru un abonament pe care îl utilizați de mai multe ori pe an, atunci pentru întreaga perioadă veți pierde aproape 3.600 de euro.

Înainte de a cumpăra un abonament, gândește-te cât de des vei avea nevoie de el. Încercă să cauți alternative mai ieftine sau chiar gratuite. De exemplu, dacă ai o bicicletă, mergi cu ea la muncă. Vei face sport și în același timp vei economisi o mulțime de bani.

Dacă plătești deja o taxă lunară pentru un abonament la sala de sport, dar înțelegi că acest lucru este neprofitabil, anulează contractul. Reține că acest lucru nu este atât de ușor de făcut, deci trebuie să te gândești de două ori înainte de a cumpăra un abonament. Uneori este mai bine să plătești pentru o vizită unică la club.

2. Mâncare cu termenul expirat

Poate că mulți dintre noi am cumpărat ceva ce nu am avut timp să folosim înainte de data expirării. Pentru siguranță, noi, desigur, aruncăm mâncarea cu termenul expirat. Și… se pare că banii au fost irosiți.

Potrivit American Chemical Board, familia americană medie aruncă anual produse în valoare de 640 de dolari. Pentru a evita astfel de erori, fă liste săptămânale cu produsele necesare și ia-le întotdeauna împreună cu tine în magazin.

Verifică în mod regulat frigiderul, congelatoarele și dulapurile de bucătărie pentru a afla ce ai deja. Achiziționează doar cele mai necesare pentru viitorul apropiat și încercă să nu cumperi produse pentru utilizare ulterioară. La urma urmei, este foarte posibil ca până la sfârșitul termenului de expirare să nu ai timp să mănânci toate stocurile.

3. Cheltuieli excesive în restaurante

Este întotdeauna plăcut să mergi la o cafenea confortabilă sau să serviți la cină la un restaurant scump. Cu toate acestea, vizitele prea frecvente în astfel de localuri pot duce la pierderi financiare grave.

Taxa suplimentară pentru alimente la unitățile de catering publice poate ajunge până la 300%.

În acest caz, dacă cheltuiești 3.000 de euro pe an în restaurante și cafenele, aceeași masă gătită acasă te va costa 2.500 de euro.

Nu renunța definitiv la serile în restaurante. Doar încercă să reduceți costul unor astfel de ieșiri în lumină și numărul lor, mai ales dacă ești în perioadă de criză.

4. Lipsa contribuțiilor la pensie

Economiile pentru pensie îți vor oferi încredere în propriul tău viitor. Cu toate acestea, unii angajatori lipsiți de scrupule nu plătesc impozitele, în timp ce angajatul poate să nu aibă habar despre asta.

Este necesar să verifici dacă banii tăi ajung la destinație.

În caz contrar, riști să îți pierzi banii câștigați, care ar trebui să te ajute la pensionare.

Sursa