4 semne periculoase care te anunță că trebuie să pui punct relației tale - #dozadesucces

4 semne periculoase care te anunță că trebuie să pui punct relației tale

hipster-839803_1280

Am petrecut ultimii câțiva ani, întrebând mai mult de 700 de bătrânei despre dragoste, relații și căsătorie. Am încercat să evidențiez părerile și sfaturile lor într-o cercetare. Am auzit glasurile bătrânilor înțelepți, care le strigau tinerilor: „nu fiți idioți atunci când vă alegeți partenerii!”.

Din nou și din nou, bătrânii vorbesc despre deciziile greșite care nu aduc nici un folos relațiilor. Bătrânii spun că există niște semne care anunțul că e timpul să renunți la această relație. Mulți însă le ignoră și se căsătoresc și, așa cum spun bătrânii, apoi vin vremuri grele și viața în comun devine imposibilă.

Ascultând sute de sfaturi, am aflat că există 4 semne distinctive care anunță că ar fi bine să nu te căsătorești cu acea persoană. Mulți dintre oameni știu aceste semne, însă speră că partenerul se va schimba și că nu va mai avea de ce să își facă griji. Bătrânii spun că asemenea gânduri sunt și mai greșite.

Aceste semne îți vor spune dacă trebuie să schimbi ceva în căsătoria ta sau trebuie să o întrerupi: 

Semnul #1: Violență de orice fel

Da, acesta este un semn destul de vizibil. Însă trebuie să îl pun pe locul 1 pentru că indiferent de orice preîntâmpinare, oamenii săvârșesc această greșeală foarte des. Ei se căsătoresc cu cei care au folosit violența împotriva lor chiar de la începutul relației.

Bătrânii sfătuiesc că dacă partenerul tău a încercat să îți facă rău prin orice metodă, fugi de el. Dacă asta s-a întâmplat în timpul relației, violența va fi prezentă și în timpul căsătoriei.

Johanna, 84 de ani: 

— Niciodată, niciodată nu rămâne alături de persoana care te înjosește fizic și verbal. Îți va promite că se va schimba, însă asta nu se va întâmpla niciodată. Am încercat să îl schimb, însă nu am reușit… și am plecat. Nu contează de câte ori îți spune că îi pare rău și că niciodată nu va mai aplica violența asupra ta. Vei vedea: nu se va ține de cuvânt. 

Semnul #2: Ieșiri nervoase în timpul întâlnirilor

Bătrânii consideră că un semn de preîntâmpinare este caracterul nervos al persoanei, atunci când își pierde controlul și se enervează cu sau fără motiv. Așa cum spun bătrânii, de astfel de persoane trebuie să stai departe.

Cel mai important de reținut: s-ar putea ca la început aceste ieșiri nervoase să nu fie adresate în special ție. În timpul întâlnirilor, s-ar putea ca unul dintre parteneri să poată să-și controleze emoțiile negative față de celălalt. În asemenea cazuri, ar fi bine să observi cum se comportă partenerul tău în relațiile cu celelalte persoane și în situațiile care sunt la limită.

Annette, 76 de ani, a reușită pună punct relației cu un bărbat nervos: 

— Ne-am înțeles să ne întâlnim la stația de metro, dar am întârziat pentru că ne aflam de cealaltă parte a platformei. Era atât de enervat, că atunci când mergeam pe scări, el a început să vorbească lucruri îngrozitoare. Când s-a întâmplat asta, l-am privit și am înțeles: „Acesta nu este omul cu care aș dori să-mi petrec tot restul vieții”. 

Nu contează că toată acestă situație a durat câteva minute. Asemenea situații spun multe despre persoană. Poți să cunoști multe despre cineva din felul cum reacționează atunci când întârzie la avion sau își pierde bagajul sau l-a prins ploaia iar el nu are umbrelă. Dacă el va sta pur și simplu și va blestema de mama focului, întreabă-te: vrei să-ți petreci restul vieții alături de el? 

În literatura artistică sau în filme, asemenea persoane pot fi atrăgătoare. Însă, dacă să ne bazăm pe experiențele a câteva generații, asemenea semne nu trebuie ignorate.

Semnul #3: minciuna, de orice „dimensiune”

Toate persoanele mint. Însă bătrânii ne îndeamnă să fim foarte atenți cu persoanele care mint permanent. Pentru că atitudinea mai puțin sinceră pe care o are partenerul față de tine nu face decât să dăuneze relației voastre.

Pamela, 91 de ani:

— Când pur și simplu nu se întoarce acasă. Îți spune povești despre unde a fost și cu cine. Primește apeluri ciudate. Și alte astfel de evenimente nu prea plăcute. Încrederea – este ceva foarte sensibil: odată pierdută, este foarte greu să o regăsești. Poți să încerci să uiți unele lucruri, însă niciodată nu o să poți scăpa de îndoieli. 

Bătrânii ne îndeamnă să acordăm atenție și situațiilor când partenerul nostru minte. Trișează când scrie un test? Fură lucruri mici de la locul de muncă? Minte des pentru a ieși din situațiile neconvenabile pentru el? Bătrânii spun că aceste sunt semnele de preîntâmpinare care până la urmă vor apărea și în relația voastră.

Semnul #4: sarcasm și tachinare

Problema acestor două obiceiuri este că omul pe folosește pentru a se „veseli”. Însă atunci când te enervezi, primești răspunsul „nu ai simțul umorului”. Bătrânii sfătuiesc să stăm cât mai departe de cei care nu-și pot controla sarcasmul și tachinările cărora întrec orice limită.

Barbara, 70 de ani, s-a despărțit de soțul ei după câțiva ani de căsnicie pentru că simțea aspectele negative ale sarcasmului bărbatului: 

— Analizează-i comportamentul. Cineva care insistent aruncă replici sarcastice și critice asupra evenimentelor din jurul său, probabil nu este capabil să facă față cerințelor grupului social în care se află. Cel mai probabil, acesta persoană este foarte complexată. 

Margareta, 90 de ani, a trebuit să se înțeleagă cu soțul său pentru ca acesta să nu o mai tachineze. Iată ce mi-a spus: 

— Tachinarea este foarte periculoasă. Ea este asemeni bătăii de joc. Pentru că înjosește cealaltă persoană. Chiar dacă este spusă sub forma unei glume, tachinarea este un semn că partenerul tău îți supraapreciază personalitatea. 

Uneori căsătoria și dragostea par lucruri imposibile. Însă, așa cum spun bătrânii, există o singură cauză: prea mulți oameni iau decizii greșite în privința partenerilor cu care vor să-și petreacă restul vieții, iar mai apoi regretă. Însă, având în vedere aceste 4 semne, ai putea să te salvezi de o eventuală căsătorie eșuată.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.