4 situații când nu trebuie să renunți pentru nimic în lume

Între perseverență și încăpățânare, linia este subțire. Prima calitate este considerată o virtute, iar a doua este o caracteristică rușinoasă a unui om imatur. Oamenii confundă adesea aceste concepte, gândindu-se că încăpățânarea este ceva care provoacă iritare. Dar în viață există momente când ajungi în extreme, ești prins într-un colț, cel mai ratat om de pe pământ, însă unicul om care, într-adevăr, are dreptate. Când ești presat de circumstanțe colective, de familie – trebuie să rămâi fidel ție însuși, trebuie să rămâi încăpățânat, chiar dacă toată lumea din jurul tău te crede un ticălos.

CÂND VREI SĂ FACI UN LUCRU BUN 

Imaginează-ți că ești bucătar. Un bucătar foarte bun care gătește doar pizza bună. Ești obișnuit să faci bine pizza încă din copilărie, așa că întotdeauna pui numai legume proaspete și cea mai bună carne. Autoritatea ta crește. Restaurantul unde lucrezi devine popular datorită pizzei pregătite de tine care, fără îndoială, este făcută conform tuturor regulilor și canoanelor. Dar șeful vine și spune: „La dracu cu toate aceste produse de calitate, să reducem costul procesului și să lăsăm prețul neschimbat!”. El îți dă carne putrezită și consider că totul este bine. Ce ar trebui să faci? Dacă ții la numele și reputația ta, atunci va trebui să te împotrivești și, dacă nimic nu se schimbă, să demisionezi. Nu poți să faci în avans un produs de rahat, indiferent de ce este acesta. Reputația este ceea ce rămâne mereu cu tine. O conștiință curată este ceea ce oamenii duc cu ei în mormânt. Un client se va îmbolnăvi, iar restul vor renunța la tine. Prin urmare, suntem convinși că dacă cineva îți spune să faci ceva mai rău, decât poți tu, atunci e timpul să fii acel om care nu are răbdare într-un colectiv. Există și principii în muncă.

CÂND CUCEREȘTI O FEMEIE

Este vorba despre femeia ta iubită, care îți este atât de dragă, însă nu este reciproc. Unii vor da din umeri renunțând și vor căuta o nouă fată, dar întotdeauna vor regreta că nu au luptat destul. Trebuie să înțelegi că întotdeauna există posibilitatea să pierzi cea mai bună prietenă și femeie pe care ai fi putut-o avea în viața ta. Prin urmare, ia-ți curajul în mâini și fă totul să o cucerești pe acea femeie. Astăzi, când relațiile se pot transforma din două în două zile, să fii gentleman a devenit demodat. „- Ai grijă de o prietena? De ce să încerci când sunt cele care nu au nevoie de curtenire?” – majoritatea spun asta. Dacă scopul tău este sexul, atunci afirmația este destul de corectă. Dar dacă îți dorești ceva mai mult, atunci va trebui să fii mai curajos și să activezi toate calitățile bune și, cel mai important – perseverența. Există posibilitatea ca fata să nu fie încântată de atenție, dar aceasta este doar o presupunere și nu un adevăr absolut. De câte ori ai auzit povești de genul: „la început a refuzat și apoi …”? Zeci de ori, nu mai puțin.

CÂND VREI SĂ ÎȚI ÎNVINGI SLĂBICIUNILE

Este foarte dificil să perseverezi în acele momente când te lupți cu tine însuți. Mai ales dacă slăbiciunile pe care le-ai dobândit în timpul inactivității tale monstruoase. De exemplu, dacă ești dependent de droguri, atunci este într-un fel dificil să depășești dependența fizică și psihologică – ai nevoie de ajutor. Dar dacă ești doar un „entuziast”, atunci ai timp să vezi pericolul dependenței și să faci concluziile corecte. În orice caz, te vei confrunta cu multe probleme atunci când vei dori să îți învingi slăbiciunile, indiferent care sunt acestea. Dacă vrei să mănânci mai puțin, stomacul tău nu te va lăsa pur și simplu – îi va șopti creierul despre mâncare. Dacă vrei să devii un om puternic, că, după prima săptămână de antrenamente, mușchii te vor durea mai mult ca oricând, iar lenea va pune și mai mare stăpânire pe tine.Nimic nu este ușor, mai ales când vrei să schimbi un sistem, iar acel sistem ești tu.

CÂND ȘTII CĂ CEEA CE FACI ESTE CORECT

Am avut un prieten care spunea constant „Știam că va fi așa” când se întâmplau lucruri îngrozitoare. Nu ne-a plăcut tipul ăsta, pentru că, dacă știi în prealabil, de ce nu ai avertizat, de ce nu ți-ai anunțat prietenii? Dar apoi ne-am prins că noi înșine facem asta. Știm că o persoană face o greșeală, dar nu vorbi despre asta. Este posibil ca aici incertitudinea noastră sau indiferența universală să joace un rol. Dar oamenii buni nu fac asta (și vom încerca să nu mai facem asta). Dacă știi cu certitudine că o persoană greșește, că poți face ceva mai bun, vorbește despre asta. În cele din urmă, oamenii îți vor mulțumi, chiar dacă nu te ascultă, deși sarcina ta este să îi faci să asculte. Există multe situații în viață când poți salva o companie mare, dacă tocmai insiști asupra propriilor idei.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.